Sanat

Contemporary İstanbul

Etkinlik Başlangıç - Bitiş Tarihi: 21 - 24 Aralık 2006
Yer: Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı - Rumeli Binası, Harbiye - İstanbul
İletişim
E-posta: info@contemporaryistanbul...
Web Sitesi: http://www.contemporaryis...

Türkiye’nin ve bölgemizin en önemli çağdaş ve modern sanat fuarı olan ‘Contemporary Istanbul’, bu yıl 21-24 Aralık tarihleri arasında, İstanbul sanatsal yaşamının tam merkezinde yer alan Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek. Bu seneki fuara, tüm dünyadan gelen yaklaşık 50 galeri, 10 inisiyatif ve 10 sanat kurumu, 180’i aşkın sanatçının resim, heykel, fotoğraf, video ve dijital sanat eserleriyle katılıyor.

Contemporary Istanbul, bu seneden itibaren yepyeni bir isim, format ve heyecanla, her yıl Aralık ayını dört gözle bekleyen değerli sanatseverlerin ve uluslararası sanat camiasının karşısına çıkıyor. Dünyanın önemli sanat merkezlerinden ve ülkemizden bu etkinliğe katılacak olan yüzlerce sanat eleştirmeni, küratör, basın mensubu ile on binlerce sanat tutkunu ve koleksiyoncuya ev sahipliği yapacak olan Contemporary Istanbul’da bu yıl özellikle 20nci ve 21nci yüzyılın çağdaş ustalarının eserlerinin yanı sıra güncel sanatın yeni dehalarının eserlerine de geniş yer verilecek.

Bu fuarın, İstanbul gibi, 2010 Avrupa Kültür Başkenti ilan edilmiş bir kentte yapılması da çok ayrı bir önem taşıyor. Contemporary Istanbul, bu seneden başlayarak, Türk çağdaş ve güncel sanatını uluslararası standartlarda bir organizasyona imza atarak dünya çapında alıcılar karşısında görücüye çıkartıyor.

Fuarın bu seneki tarihlerinin yılbaşından önceki haftaya denk gelmesi ise, çağdaş sanat eserlerinin son yıllarda çok aranılan birer yılbaşı veya özel gün hediyesi olmaya başlamalarının en güzel kanıtı olarak algılanmalı. Contemporary Istanbul bu yıl ayrıca, klasik müzik resitallerinden caz konserlerine kadar zengin bir akşam programına da ev sahipliği yapacak.

Modern ve çağdaş sanatı temsil eden tüm galerileri, bu galerilerin sanatçılarını, ve tabii ki tüm sanatseverler 21-24 Aralık 2006 da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda.

Sanat
Sanat Etkinlikleri Arşivi
Sanat etkinliklerine ulaşmak istediğiniz ayı listeden seçiniz.