Sanat

Cam Ocağında Atölye Çalışmaları

Etkinlik Başlangıç - Bitiş Tarihi: 12 - 25 Ağustos 2007
Yer: Cam Ocağı Vakfı, Beykoz - İstanbul
İletişim
Adres: Öğümce, Cam Okulu Durağı, Beykoz / İstanbul-Türkiye
Telefon: 0216 4333690
Faks: 0216 4333021
Web Sitesi: http://www.camocagi.org/
12 - 25 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan 6. dönem cam üfleme, boncuk yapımı, füzyon ve kalıpla şekillendirme yoğun atölye çalışmaları için kayıtlar devam ediyor. Atölye çalışmalarına katılacaklar, hem dünyaca ünlü cam sanatçıları hem de katılımcılarla birlikte camla sanatla ve doğayla keyifli bir iki hafta geçirecek.

Füzyon ve Kalıpla Şekillendirme
Tim Tate & Michael Janis
Tim Tate, 25 yıldır camdan heykeller yapıyor. Washington Cam Okulu’nun kurucularından biri olan sanatçının eserleri Smithsonian Amerikan Sanat Müzesi, Renwick Galeri ve Mint Müzesi gibi birçok müzede yer alıyor. Michael Janis ise cam ile çalışmaya, Avustralya’da mimar olarak başladı. Amerika’ya dönüşünde, Penland El Sanatları Okulu, Haystack Mountain El Sanatları Okulu, UrbanGlass ve Washington Cam Okulu’nda cam üfleme, füzyon ve kalıpla şekillendirme eğitimleri aldı. Bu atölye çalışmasında, olağanüstü detay ve görsel etkiye sahip, yüksek kabartmalı ve fırında şekillendirilmiş cam tasvirlerin yapılması üzerine odaklanılacak. Nadir görülen “kuru alçıya döküm” tekniğini kullanarak, katılımcılar camı heykel ve mimarinin çok geniş olanaklarıyla kullanmayı öğrenecek.

Cam Üfleme
Richard Jolley
Yaklaşık 30 yıldır camla çalışan sanatçı, 1985 yılından beri eğitim ve seminerler veriyor. Cam Ocağı’nda gerçekleşecek bu iki haftalık atölye çalışması, sezgiyle çalışmaya dayalı olarak yapılacak ve kap yapımının basit esaslarından çok detaylı sıcak camla heykel yapımına kadar çeşitli teknikleri kapsayacak.





Boncuk Yapımı

Jan Hein Van Stiphout
Sanatçı, Belçika, Antwerp’teki Koninklijke Güzel Sanatlar Yüksekokulu’nda heykel ve Hollanda, ’s-Hertogenbosch’taki Güzel Sanatlar ve Tasarım Yüksekokulu’nda plastik şekillendirme eğitimleri aldı. Jan Hein van Stiphout atölye çalışması süresi boyunca katılımcılara, boncuk yapımının temellerini en basit seviyeden başlayarak öğretecek. Programda, çubuk çekme, noktalı, fıçı şeklinde ve içi boş boncuk yapma, özel efektli dikroik camla çalışma, frit kullanımı, altın ve gümüş yaprakla tütsüleme ve serbest şekillendirme gibi, dekoratif boncuk tekniklerinin ve şekillerinin tüm çeşitlerine yer verilecek.
Sanat
Sanat Etkinlikleri Arşivi
Sanat etkinliklerine ulaşmak istediğiniz ayı listeden seçiniz.