Sanat

Forum Meandros '08

Etkinlik Başlangıç - Bitiş Tarihi: 27 Haziran - 27 Temmuz 2008
Yer: Yoran (Eski Köy) / Didim
İletişim
Adres: Aytepe Caddesi No: 17 Didim
Telefon: 0 256 813 75 13
Faks: 0 256 813 75 13
E-posta: [email protected]
Web Sitesi: http://www.forummeandros....
Forum Meandros, Uygarlıklar Deltası I. Tarih ve Sanat Buluşması 27 Haziran - 27 Temmuz 2008 tarihleri arasında yapılacak.

“Uygarlıklar Deltası Meandros”u tanıtmak için Didim, Söke, Güllübahçe, Gelebeç, Akköy, Milet, Priene, Magnesia, Herakleia ve Bafa Gölü’nü kapsayacak şekilde bir ay sürecek etkinlikler Forum Meandros başlığı altında gerçekleşecek. Didim Belediyesi, Söke Belediyesi, Güllübahçe Belediyesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle Kültür ve Doğa Temalı Bölge Markasını tanıtmak için düzenlenen Forum Meandros kapsamında Heykel Sempozyumu, Fotoğraf Kampı, antik tiyatrolarda konserler, kültür gezileri ve köy yemekleri gibi çeşitli etkinlikler yeralıyor.

Uygarlıklar Deltası’nda Tarih Sanatla Buluşuyor!
Büyük Menderes Deltası çevresinde 3.000 yıllık ortak geçmişi ve tarihsel ilişkileri olan Didyma, Milet, Priene, Magnesia, Myus, Herakleia gibi antik kentlerin; Doğanbey, Gelebeç, Akköy, Yoran gibi kültürel zenginliklerin; Bafa Gölü Milli Parkı ve Dilek Yarımadası gibi doğal güzelliklerin toplandığı eşsiz coğrafya: "Uygarlıklar Deltası Meandros"

Forum Meandros kapsamında düzenlenen Didyma Heykel Sempozyumu, Musica Meandrum Konserleri, Meandros Fotoğraf Atölyesi ve Adım Adım Uygarlıklar Deltası Kültür Gezileri gibi bir ay boyunca birarada sürecek etkinliklerle bu eşsiz coğrafyanın her köşesinde doğa, tarih ve sanat buluşmasının coşkusu yaşanacak.

3.000 Yıllık Geçmişin Sanatıyla Günümüz Arasında Köprü Kurmak...
Didim Belediyesi’nin düzenlediği, bu yıl ilki yapılacak olan Didyma Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu’nun amacı; sanatın ve bilimin beşiği Uygarlıklar Deltası’nın tarihi dokusuyla günümüz sanatı arasında köprü kurmak, farklı ülkelerde yaşayan ve farklı deneyim süreçlerine sahip sanatçılara bilgi paylaşım alanı açmak, bölgede yaşayanlarla sanatçıları buluşturmak ve Didim’e nitelikli çağdaş sanat yapıtları kazandırmak.

Bu nedenle Seçici Kurul, katılım için yapılacak başvuruları değerlendirirken bölgenin tarihsel ve kültürel geçmişini referans alan projelere öncelik verecek.

Sanat Köyü Olma Yolundaki Yoran, Heykel Sanatına Evsahipliği Yapacak
2.500 yıl önce Büyük İskender‘in isteğiyle yeniden yapımına başlanan, antik heykel sanatının usta örneklerinin, Medusa kabartmasının, işçiliği mükemmel frizlerin süslediği, dünyaca ünlü kehanet merkezi: Apollon Tapınağı...

Tapınağın çevresindeki arkeolojik sit alanı içinde halen yaşamını sürdüren, karafırını, kıraathanesi, taş binalarıyla 19. yüzyıldan beri zamana karşı direnen eski köy Yoran (Yeronda)...

Sanat Köyü olma yolundaki Yoran, sempozyumda bir ay boyunca sanatçıları ağırlamakla kalmayacak; sonrasında sokak aralarında oluşturulacak açık sergi alanlarıyla heykellere de evsahipliği yapacak.

Sempozyum Takvimi
15 Nisan 2008 - Sempozyuma son başvuru tarihi
25 Nisan 2008 - Başvuran sanatçılara sonuçların basın, web sitesi ve e-posta yoluyla bildirilmesi.
27 Haziran 2008 - Sempozyum açılışı (Basın Kokteyli)
28 Haziran 2008 - Sempozyum başlangıcı
5 Temmuz 2008 - Didyma Haftası: Kültür Gezisi, Yoran Köy Yemeği, Konser
12 Temmuz 2008 - Priene Haftası: Kültür Gezisi, Gelebeç Köy Yemeği, Konser
19 Temmuz 2008 - Herakleia Haftası: Kültür Gezisi, Kapıkırı Köy Yemeği, Konser
26 Temmuz 2008 - Milet Haftası: Kültür Gezisi, Akköy Köy Yemeği, Konser
27 Temmuz 2008 - Kapanış töreni, Yoran (Didim)
Sanat
Sanat Etkinlikleri Arşivi
Sanat etkinliklerine ulaşmak istediğiniz ayı listeden seçiniz.