Sanat

Kırmızı İplik Sohbetleri 2

Etkinlik Başlangıç - Bitiş Tarihi: 10 - 11 Haziran 2008
Etkinlik Başlangıç - Bitiş Saati: 17:00
Yer: İTÜ Mimarlık Fakültesi, Taksim - İstanbul
İletişim
E-posta: [email protected]
Web Sitesi: http://www.iksv.org/biena...
12 Eylül - 08 Kasım 2009 tarihleri arasında yapılacak olan Uluslararası İstanbul Bienali’nin düzenlediği "Kırmızı İplik" Konuşma ve Sohbetleri’nin ikincisi İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat Tarihi Programı işbirliğiyle 10 ve 11 Haziran 2008 tarihlerinde İTÜ Mimarlık Fakültesi 127 no'lu salonda gerçekleşiyor.

"Açıkta ve Yüklü: Kentte Sanat ve Sergi Yapmak" başlığı altında gerçekleşecek konferansın küratörlüğünü Can Altay ve Philipp Misselwitz üstleniyor. Konferans, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen "Sivil Toplum Diyaloğu: Kültür Hareketi" programı kapsamında destekleniyor. Ücretsiz olarak gerçekleşecek söyleşilerde simültane çeviri yapılacak.

10 Haziran 2008
17:00:
Panel “Sanat ve Şehir-Araçsallaştırmanın Bilinçli ve Bilinçsiz Biçimleri”
“Kırmızı İplik” söyleşilerinin ilk paneli sanatsal ve küratöryel pratiğin şehre etkilerini değerlendiren yazar ve aktörlerin sunumlarına ayrıldı. Bettina Springer (Berlin), Lorenzo Romito (Roma), Mari Paz Balibrea (Londra, Barcelona), Ayça İnce (İstanbul), Paul McMillen’ın (İstanbul) konuşmacı olarak katılacağı panelde "Bienal Yapma" pratiğinin siyasi ve ekonomik karşılıkları tartışılacak.
20:00: Film Gösterimi
Kurgusu Michaela Franzoso’ya ait “Çemberler: Ötekilerin Kentinde 8 Sene. Campo Boario 1999-2007"

11 Haziran 2008
17:00:
Panel “Yeniden Yapılandırılmış Araçlar: Kullanım, Kötüye Kullanım ve Yanlış Kullanım İmkanları” 
Sanatsal projelerden beklenen işlev ve başarıların tartışılacağı ikinci panelinin konuşmacıları ise Jean-Christophe Lanquetin (Paris / Kinshasa), Nikolaus Hirsch (Frankfurt), Oda Projesi (İstanbul), AAA - Atelier D’architecture Autogérée (Paris), Branko Dimitrijevic (Belgrad) ve International Festival (Stockholm).
20:00: Açık Tartışma
Sanat
Sanat Etkinlikleri Arşivi
Sanat etkinliklerine ulaşmak istediğiniz ayı listeden seçiniz.