Sanat

Kalıpla Şekillendirme

Etkinlik Başlangıç - Bitiş Tarihi: 2 - 15 Temmuz 2006
Yer: İstanbul
Düzenleyen Kurum: Cam Ocağı Vakfı
İletişim
Adres: Öğümce, Cam Okulu Durağı, Beykoz / İstanbul-Türkiye
Telefon: 0216 4333690
Faks: 0216 4333021
Web Sitesi: http://www.camocagi.org/
Cam Ocağı’nda iki haftalık yoğun eğitimler devam ediyor. Okul her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın farklı ülkelerinden gelen eğitmen ve öğrencileri aynı çatı altında buluşturuyor. 2-15 Temmuz tarihleri arasında yapılacak eğitimlerden birine katılınarak dünya standartlarındaki bu okulda cam yapımını öğrenilebilinir.

Bu eğitimde, açık yüzlü kalıptan üç boyutlu heykel kalıbına, kilden balmumuna, bir kerelik çalışmadan seri üretim çalışmasına kadar pek çok kalıpla şekillendirme tekniği (özellikle de kalıptan balmumunu eriterek çıkarma) üzerinde durulacak. Eğitim, başlangıç ve orta seviyedeki öğrencilerin yanı sıra, tasarımcılara, takı ile ilgilenenlere ve heykeltraşlara da hitap ediyor. Eğitim kapsamında, üretim kalıbı ve karmaşık kalıpların yapımında, kil, balmumu ve silicon gibi malzemelerin nasıl kullanıldığı anlatılacak. Çeşitli balmumu, cam ve silikon çeşitleri hakkında bilgi verilecek. Ayrıca, büyük ve küçük yüksek ısılı kalıplar arasındaki fark ve parçayı tamamlamak için gerekli soğuk cam teknikleri ele alınacak. Eğitim süresinin kısa, öğrenilecek tekniklerin fazla olması, ortaya çıkacak çalışmalara boyut sınırı getirecek. Ama eğitimin sonunda, gelecekteki çalışmalarınızda büyük ve küçük boyutlu parçalar yapabilir hale geleceksiniz. Eğitimde bilgiler dia gösterimi, film ve uygulamalarla desteklenecek. Katılımcıların kendilerini, dia, film, kitap ve görsellerle diğer uluslararası öğrencilere tanıtmaları teşvik edilecek. Öğretilen teknik tüm sınıf için aynı olsa da her öğrencinin fikrini tekniğe uygulaması farklı olacak. Katılımcıların başlangıç noktası olarak yeni ve orijinal bir fikir, bir çizim, bir taslak, görsel, obje ya da kaynak oluşturacak kitaplarla derse gelmeleri teşvik ve tavsiye ediliyor.

Bu eğitimde kullanılacak kurşunlu cam Tittot tarafından bağışlanmıştır.

Sunny Wang
Sunny Wang 10 yıldan uzun zamandır camla çalışıyor. Avustralya'ya gitmeden önce bir cam üretim fabrikası olan Tayvan'daki ünlü Tittot Cam Sanat'ta çalıştı. Wang, 1999 yılında Avustralya Ulusal Üniversitesi, Canberra Sanat Okulu'nda görsel sanat üzerine yüksek lisans eğitimi almasını sağlayan Avustralya-Tayvan bursunu kazandı. 2001'de Tayvan'a geri döndüğünde, bağımsız sanatçı ve Taipei'deki Tayvan Ulusal Sanat Üniversitesi'nde eğitmen olarak çalışmaya başladı. O zamandan beri Tayvan ve Hong Kong'da kalıpla şekillendirme ve cam üfleme eğitimleri veren sanatçının çalışmaları Tayvan, Hong Kong, Singapur, Japonya, İtalya, ABD ve Avustralya gibi pek çok ülkede sergilendi. Sunny Wang 2005 yılında, Güney Avustralya Üniversitesi'nde cam üzerine doktora yapmak için tekrar Adelaide'a taşındı.

Sunny Wang hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

* Başvuru sırasında, eğitim ücretine ek olarak 20 USD kayıt ücreti alınmaktadır.Konuyla İlgili Linkler
  • Cam Üfleme
  • Alevle Çalışma

  • Sanat
    Sanat Etkinlikleri Arşivi
    Sanat etkinliklerine ulaşmak istediğiniz ayı listeden seçiniz.