Sanat

25, Günümüz Sanatçıları İstanbul Sergisi

Tarih: 10 Temmuz 2006

Resim ve Heykel Müzeleri Derneği'nin 1980'den bu yana her yıl düzenlediği "Günümüz Sanatçıları" sergileri, derneğin en eski ve en gelenekselleşmiş yarışmalı sergisi olmakla kalmayıp, aynı zamanda, çağdaş sanatın izinden giden genç sanatçılara yönelik olarak ve istikrarlı bir şekilde düzenlenen ülkemizdeki ilk yarışmalı sergi dizisi olma özelliğini taşıyor. Bu sergiler, günümüz sanatçılarının daha farklı bir platformda geniş kitlelerin ilgisini çekmesini ve günümüz sanatının
temel sorunlarının tartışmaya açılmasını sağlamak amacıyla gerçekleşen ve sürekliliğiyle bu hedefini her sene tekrar tekrar ortaya koyan bir dizi oluşturuyor. Sergiler, Resim ve Heykel Müzeleri Derneği'nin belirlediği; "gelişme ve yenilemede sanatın öncülüğü olgusunu ülke çapında güncel tutmak, yeni çıkışlarla atılım yapan genç sanatçıları desteklemek ve topluma sunmak, böylelikle günümüz plastik sanatlarının nitelikli bir ortama erişmesine katkıda bulunmak" amacını güdüyor.

Bu yıl, "Günümüz Sanatçıları" sergilerinin 25.si düzenleniyor. "Günümüz Sanatçıları" sergilerinin 25 yıl devam edebilmesinin önemli nedenlerinden biri de değişen sorunlar doğrultusunda kendini yenilemek, günümüz kavramının anlamını yakalamak üzere, güncelliğin değişkenliği doğrultusunda kendini yeniden tanımlayarak gösterdiği dinamizmdir. Her yıl, her türden eğilimin ifade edildiği yüzlerce yapıtın elenmeden geçiyor olması, serginin nasıl bir boşluğu doldurduğunu açık bir ifadesidir.

   
Başlangıcından bugüne, sergilere toplam 2218 genç ve profesyonel sanatçı, 3974 adet iş ile katılmış ve her yıl yenilenen seçici kurulların özenli çalışmaları sonucu yaklaşık 1000 sanatçının 1143 adet eseri seçilerek, üç farklı kentte sergilenmiştir. Bu sergilerde ilk kez sanat dünyasına kazandırılan genç sanatçıların daha sonraları İstanbul Bienali de dahil olmak üzere sanat ortamında kalıcı yer edinmeleri, derneğimizin istikrarlı ve ısrarlı tutumunu yansıtan en iyi örneklerden biridir. "Günümüz Sanatçıları" sergileri, 25 yıllık birikimi ile çağdaş Türk sanatının tanığı olarak, sanatımızın yakın geçmişinde nelerin gündem oluşturduğunu, nelerin savrulduğunu ya da nelerin vücut bulduğunu araştırmak isteyenler için önemli bir başvuru kaynağıdır.

Seçici /Works Selection:
Hasan Bülent Kahraman

Sanatçılar /Artists
Mahbube Akar
Ahmet Albayrak
Bahar Arı
Hülya Bakkal
Bengisu Bayrak
Nevin Berkay
Bülent Bulduk
Ufuk Doğan
Çınar Eslek
Tamara Fleming
Betül Güney
Hatice Karadağ
Ayce Kartal
Altuğ Katmer
Nazlı Eda Noyan
Esra Oskay
Arzu Oto
Yasemin Özkaya
Ardan Özmenoğlu
Yener Pınarbaşı
Seval Şener
Özlem Uzun
Mehmet Vanlıoğlu
Burcu Yağcıoğlu

Sergi hakkında ayrıntılı bilgi almak için tıklayın.

Sanat
Takvim
<<Haziran 2019>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Sanat Haberleri Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.