Sanat

İstanbul'da Meltem Rüzgarı

Tarih: 17 Ekim 2006


Uluslararası bir karaktere sahip olan "Meltemofİstanbul" sergisi, Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi koleksiyonundan yola çıkılarak seçilmiş genç Alman-Türk sanatçılarının çalışmalarından oluşuyor. Bilinen anlamda grup sergisi mantığını aşarak, çalışmaları daha önce Türkiye’de gösterilmemiş uluslararası genç sanatçıların işlerini bir araya getiren sergi, İstanbul’da esen meltem rüzgârlarına gönderme yapıyor. Temelde özel bir koleksiyonun yorumlanması prensibinin bulunduğu konsept koleksiyona katılan yeni çalışmalarla da beslenmiştir.

Küratörlüğünü Dr. Necmi Sönmez’in üstlendiği sergide resim, heykel, yerleştirme tekniklerinin yanı sıra performans, desen, sanatçı kitabı, fotoğraf gibi ürünleri de içine alan geniş bir yelpazede güncel sanatın yeni anlatım olanakları sunuluyor. Türkiye’deki ilk uluslararası çağdaş sanat koleksiyonuna sahip olan müze bu sergiyle birlikte ülkemizde henüz yeterince tartışılmayan ‘çağdaş sanat koleksiyonculuğu’ temasını da gündeme getirmeyi hedefliyor. Bu nedenle bazı önemli Alman koleksiyoncular konferans vermeleri için İstanbul’a davet edildiler.

Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi ‘New German Art’ başlığı altında son yıllarda ön plana çıkan genç Alman sanatının seçkin örneklerini, çalışmalarını bağımsız olarak sürdüren genç Türk sanatçılarıyla bir araya getirirken hem kültürlerarası bir diyalog oluşturuyor hem de müze koleksiyonunu yeni gelişmelere açıyor. Elgiz koleksiyonuna katılan eserlerin bir bölümü bu sergi için üretilmiştir ve bu çalışmalar, İstanbul kentine özgü imgelere de gönderme yapmaktalar.

Sergi Frankfurt’ta yaşayan ünlü yazar Niyazi Zorlu’nun ve sergi yapımcısı Dr Necmi Sönmez’in yazılarından oluşan özel bir katalogla izleyicilere sunulacak.

Sanatçılar
Ramazan Bayrakoğlu, Ragıp Basmazölmez, Tine Benz, Burak Delier, Nezaket Ekici, Friederike Feldmann, Özlem Günyol, Hayal İncedoğan, Yasemin Özcan Kaya, Mustafa Kula, Mustafa Kunt, Jonathan Meese, Ferhat Özgür, Lea Asja Pagenkemper, Johannes Wohnseifer, İskender Yediler

Misafir Küratör
Dr. Necmi Sönmez, Artistic Director of Kunstverein Arnsberg

Açılış
18.10.2006, 19:00

Performans
Jonathan Meese, saat 20.00
Sanat
Takvim
<<Nisan 2024>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Sanat Haberleri Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.