Sanat

‘Sevgi’ Karikatür Müzesi’nde İstanbulluları bekliyor…

Tarih: 7 Mart 2007 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi


Ziyaretçilerine her ay yeni bir sergi sunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Karikatür ve Mizah Müzesi, 15 Mart’a kadar gezilebilecek ‘Sevgi’ konulu sergide, sevgiye farklı ve mizahi bir açıdan bakarak hayatımızı renklendiriyor.

Karikatür ve Mizah Müzesi, Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde ve Atatürk Bulvarı üzerindeki Bozdoğan Kemeri’nin bitişiğinde yer alan Gazanferağa Külliyesi’nde yıllardır İstanbullulara hizmet veriyor. Her ay farklı bir konuyu mizahi açıdan ziyaretçileriyle buluşturan müzede 13 Şubat’ta başlayan ‘sevgi’ konulu sergi 15 Mart’a kadar gezilebilecek.



Mizahseverler sergiyi gezerken değişik konularda, değişik çizgilerde ‘sevgi’ kavramı ile karşılaşacak. Ama bu sevgi çizgileri, sevgiyi kötüye kullananların, sevgiyi aldatmaya alet edenlerin yergileri olacak. En eski sanat dallarından bir olan karikatür, İstanbul’da adına yakışır bir tarihi binada yaşamaya devam ediyor.

Karikatür ve Mizah Müzesi’nde kurulduğu 27 Şubat 1989 tarihinden itibaren yönetici olarak görev yapan Erdoğan Bozok, gelen ziyaretçilerle tek tek ilgileniyor. Açtıkları sergilerin güncel olaylarla ilgili olmasına dikkat eden Bozok, Sevgililer Günü’ne denk getirdikleri “Sevgi Karikatürleri Sergisi”nin mutlaka görülmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Bu müze, ünlü Türk karikatüristlere ait özel çalışmalara ve özel eşyalara da ev sahipliği yapıyor. Zengin bir Mizah Kitaplığı’na sahip olan müze, Türk ve dünya mizahıyla ilgili derin bilgiler barındırıyor. Dileyen sanatçılar müzenin içinde bulunan Özgün Baskı Atölyesi’ni kullanabiliyor ve burada sanatçı adayları için ise ücretsiz desen dersi veriliyor.
Sanat
Takvim
<<Nisan 2024>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Sanat Haberleri Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.