Sanat

‘Bir tuval olarak kent’

Tarih: 14 Mart 2007 Kaynak: NTVMSNBC


İngiliz sanatçı Aldous Eveleigh’in Üstmetinli Fotoğraflar sergisi Nisan ayında sanatseverlerle buluşacak. Sergide sanatçının dışavurumcu tarzda yağlıboyayla fotoğrafı buluşturduğu çalışmaları yer alacak.

‘Üstmetinli Fotoğraflar’ adı verilen özgün çalışma, sanatçının ziyaret ettiği yerlerde geçirdiği deneyimlerden besleniyor ve kentin hemen her yerinde, sokaklarda, ev içlerinde, café’lerde, barlarda edindiği izlenimleri yansıtıyor. ‘Bir armağan olarak sanat’ düsturuyla, kartpostalları kişiselleştirerek yola çıkan Aldous Eveleigh’in eserleri 6 Nisan-18 Mayıs 2007 tarihleri arasında Galeri Artane’de sergilenecek.



Aldous Eveleigh çalışmalarında, bir yere ait fotoğrafları o yer üzerine tablolara dönüştürerek, yerlerin mitolojisine ve algının işleyişine karşı duyduğu ilgiyi kitaplarla, büyük boyutlu tablo ve sinemayla yansıtabileceği, bir sanat biçimi keşfetti.

Berlin çalışmalarını bir kitapta toplayan sanatçı, görünürde birbiriyle ilgisi olmayan imgelerin tutarlı bir yorumla birleştirilebileceğini gösterdi. Resimler bir araya geldiğinde, Berlin duvarının çökmesiyle önemli bir tarihi dönemeçte olan kentin psikolojik profilinden çarpıcı bir kesit ortaya çıkıyordu.



Film yapımcıları Charlie Paul ve Gilles Blaize ile yaptığı işbirliği çalışmalarını bir sonraki aşamaya taşıdı. Stop-motion film tekniğiyle resmin özgün fotoğraftan perdedeki ham imgeye yolculuğunu sergileyerek izleyicinin yaratıcı sürece tanık olmasını sağladı. İkiz Kulelerin yıkılmasından önce tamamladığı “New York, New Work” isimli film, bu tekniğin sanatçının bile öngörmediği boyutlara ulaşabileceğini gösterdi. Ancak 11 Eylül felaketinden sonra sanatçının çalışmalarındaki mizah azaldı, eserlerinde daha karanlık ve ürkütücü bir kehanet duygusu öne çıktı.

6 Nisan-18 Mayıs’ta Türk sanatseverlerle buluşacağı sergide, Easter in Ostend’ (1999), ‘New York New Work’ (2001), ‘Short Stretch of the Thames’ (2003) ve ‘Aldous in London’ (2005) olmak üzere 4 film gösterilecek. . Sanatçının Berlin, Amsterdam, Fas, New York ve Londra sergilerinden örneklere yer verilen filmlerde, bu kentlerin yerinde çizilmiş taslakları da bulunuyor.

Sanatçının çalıştığı farklı alanlar hakkında bilgi sahibi olmak için www.sierrabravo.co.uk adresine bakılabilir. 

Galeri Artane: Sanatkarlar Cad. Balaban Bey Çıkmazı Uzay Apt. No:1 Cihangir/İstanbul
Tel. 0212 249 25 63
Sanat
Takvim
<<Mart 2024>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Sanat Haberleri Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.