Sanat

Akdenizlilik ve Gurbet

Tarih: 2 Ekim 2007 Kaynak: Haberdar@
UPSD, TÜYAP'ta 27 Ekim – 4 Kasım 2007 tarihleri arasında "Akdenizlilik ve Gurbet" temalı büyük bir sergi düzenliyor... 

Bu yıl UPSD TÜYAP Sanat Fuarı kapsamında büyük bir sergi organize ediyor. Türkiye’nin en büyük uluslar arası bağlantılı profesyonel sanat örgütü olan UPSD, tüm üyelerini bu sergiye katılmaya davet etti. “Akdenizlilik ve Gurbet” başlığını taşıyan serginin kavramı davet metninde şu cümlelerle özetlendi: “Akdeniz’in insani sıcaklığı, Akdenizlinin sürekli batı ve kuzey özlemi ve tam tersine Akdeniz’e kuzey ve batılının özlem duyduğu ‘cennet toprak’ olma vasfı, içerdiği göçebelik duygusu, sanatın ve sanatçının sürekli içinde bulunduğu ‘gurbet’ hissi, ekonomik ve sosyo kültürel şartların belirlediği mecburi kaçış ve arayış hissiyatı, gerek yeni yaşam tarzlarının gerek sanal dünyanın yarattığı_yakınlaşma ama uzaklaşma_ duygusunun sonuçları, sanatın bir tür kendini evinde hissetme eyleminin kaçınılmaz “tepki ve sığınma” vasıfları, bu bağlamda sizlerin üzerinde özgürce düşünmeye davet ettiğimiz sınırlayıcı olmayan kavramlardan bazıları.”

Serginin düzenleme komitesinin sorumluluğunu UPSD Yönetim Kurulu adına Başkan Bedri Baykam ve Yönetim Kurulu Üyeleri Nurettin Erkan, Pınar Yeşilada, Bahri Genç ve Tülin Onat üstlendiler. Nurettin Erkan’a ayrıca düzenlemeyi kurması amacıyla “sergi komiseri” görevi verildi.

Sergide yer alacak olan kalabalık sanatçı grubu arasında Tomur Atagök, Orhan Taylan, Nazan Azeri, Bedri Karayağmurlar, Burçin Erdi, Aslı Özok, Ekrem Kahraman, Mehmet Yılmaz, Mustafa Karyağdı, Nur Ataibiş, Maria Sezer, Meryem Arıcan, Sabine Ott, Vicdan Nalbur, Varol Topaç, Zeren Akyar, Can Tatlıparmak, Bahri Genç, Nurettin Erkan, Sonja Tanrısever, Pınar Yeşilada, Tülin Onat, Bedri Baykam ve Hasan Sencer Sarı gibi farklı kuşaklardan birçok isim bulunuyor.

TÜYAP’ın UPSD ile beraber hazırladığı ve bir kitap niteliğinde çıkacak olan sergi yayınının görsel yönetmeni Sadık Karamustafa. Bu yayının yazarları arasında Bedri Baykam, Prof. Kıymet Giray, Nurettin Erkan ve yazar Nedim Gürsel bulunuyor.

UPSD Başkanı Bedri Baykam, sergiyle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bu sene mayıs ayında Marmara Üniversitesi’nde düzenlediğimiz ve iki güne yayılan ve büyük ses getiren sanat panelleri dizisinden sonra, şimdide TÜYAP ile birlikte bu sanat fuarında iş birliğini yapmaktan çok mutluyuz. UPSD olarak Türkiye’nin gün geçtikçe karanlıklaşan politik ve kültürel tablosu içerisinde sanatçıların dayanışmasının ve bu güçlü etkinliklerde birer aydınlanma neferi olarak sanat ışığını topluca taşımalarına çok önem veriyoruz. Geçtiğimiz haftalarda Zafer Sarı’nın Kemer’de bulunan heykeline yönelik eleştiriden öte küstah saldırılara tepki verdiğimiz gibi, Türkiye’de sanat ve demokrasi ile ilgili her sorunda sesimizi yükseltmeyi sürdüreceğiz.”
Sanat
Takvim
<<Mayıs 2019>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Sanat Haberleri Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.