Sanat

Sanat eserleri de sigortalanacak

Tarih: 15 Eylül 2008 Kaynak: Yeni Şafak
Tübitak, sanat eserlerinin sigortalanması için kolları sıvadı. Kamu kurumlarındaki sanat eserlerinin sigortalanmasının gerekliliğini ortaya koyan proje kapsamında örneklem olarak Topkapı Sarayı seçildi.

Yürütücülüğünü Bilecik Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Feride Hayırsever Baştürk'ün yaptığı, “Sanat Eserlerinin Sigorta Kapsamı İçerisinde İncelenmesi ve Eser Grupları İçin Risk Sınıflandırmalarının Yapılmasına Yönelik Yöntem Geliştirilmesi” proje önerisinin TÜBİTAK bünyesinde bulunan "Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı" kapsamında destekleneceği açıklandı.

Böyle bir sigorta branşı henüz yok
Kamu kurumlarındaki sanat eserlerinin sigortalanması gereğini ortaya koyan proje kapsamında örneklem alanı olarak Topkapı Sarayı seçildi. Ülkemizdeki sigorta branşları içinde böyle bir branş olmaması ve bu konuda kapsamlı bilgi yer almaması nedeniyle projenin birçok boşluğa işaret ederek, bu boşlukların doldurulması sürecine de katkı sağlayacağı düşünülüyor. Bilecik Üniversitesi Bozüyük Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Programı'ndan Yrd. Doç. Dr. Feride Hayırsever Baştürk , Bahçeşehir Üniversitesi Fen Fakültesi'nden Dr. İrini Dimitriyadis, Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Doç. Dr. İsmail Yardımcı, Bilecik Üniversitesi Bozüyük Meslek Yüksekokulu Seramik Bölümü Öğr. Gör. Ensar Taçyıldız ve Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü öğrencisi Gonca Kılıç'ın yer aldığı proje ekibinde TSEV Müdürü Suna Oksay Özyüksel ve Sigorta Eksperi Gülay Aksu da danışman olarak görev alıyor.
Sanat
Takvim
<<Mayıs 2019>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Sanat Haberleri Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.