Sanat

Gökhan Deniz'den "İlişkiler"

Tarih: 15 Eylül 2008


1991 yılından itibaren çağdaş Türk sanatının tanıtımı ve yaygınlaştırılması amacıyla İstanbul Nişantaşı’nda hizmet veren Kare Sanat Galerisi, genç kuşak sanatçılardan Gökhan Deniz’in 9. kişisel resim sergisini ağırlıyor. Sanatçı, sürekli değişen bir zaman ve mekân içerisinde “İlişkiler” başlıklı resimlerini sergiliyor.

Gökhan Deniz, bozulmuş biçimli figür değerlendirme-ataklarıyla birlikte, kendine özgü oldukça hırçın bir ekspresyonu çalışmalarına ekliyor. Figürler ve renkler dehşet, korku, baskı, yalnızlık gibi güçlü duyguların şiddeti ile iç içe deviniyorlar…

Yanılsama, durmak, temas, yerleşmek, söz, teslimiyet, mücadele, çarpışma, şiddet, yansıma gibi eylemlerle sürekli değişen doğa, yollar ve zamanı kullanarak figürlerle belirli bir mesafenin ötesinde daha yakın bir ilişki kurabilmeliyi deniyor.
Gökhan Deniz
1974 yılında İstanbul’da doğan sanatçı, 1997 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Resim-İş Eğitimi Bölümü Seramik Anasanat Dalı’nı bitirdi. Sosyal Kültürel Yaşamı Geliştirme Derneği (SKYGD), Ceza İnfaz Sistemi'nde Sivil Toplum Derneği (CİSST) ve Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği (UPSD) üyesi olan sanatçı, SKYGD yönetim kurulu üyesi olarak "risk altında yaşayan çocuk grupları"yla (çalışan çocuklar, istismara maruz kalan çocuklar, sokak çocukları...) Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde çocuk sanat atölyeleri kuruculuğu ve eğitmenliğini yürüttü. İsveç Gotlands Konstkola Güzel Sanatlar Akademisi’nde çocuklar ve çocukların sanatta yarattıkları konularında pedagojik gelişim seminerleri ve workshop çalışmalarına katıldı. TOYP 2003 Genç Müteşebbisler Derneği (Junior Chamber Türkiye) Türkiye’nin on başarılı genci yarışmasında “İnsan Haklarına, Çocuklara ve Dünya Barışına Katkı” kategorisinde birincilik kazandı. Çocuk sanat eğitimi konusunda çeşitli kurum, kuruluş ve STÖ'ne destek sunuyor. Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği - CİSST “Cezaevleri Projesi” kapsamında tutuklu ve hükümlülerle, Ruh Sağlığında İnsan Hakları Derneği – RUSİHAK projesi kapsamında Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastaneleri ve Zihinsel Engelli Hastaneleri'nde hastalarla plastik sanatlar atölyesi çalışmalarını yürütüyor. Sanatçı çalışmalarını İstanbul’da sürdürüyor.
Sanat
Takvim
<<Haziran 2019>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Sanat Haberleri Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.