Sanat

Moda'da Teneffüs

Tarih: 20 Ekim 2008


Moda Caddesi ve civarındaki dükkanlar, 10 Ekim - 2 Kasım 2008 tarihleri arasında Mustafa Horasan, Alp Tamer Ulukılıç, Bayram Gümüş, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Ufuk Gürgenç gibi, yirmiyedi sanatçının eserlerinden oluşan "Teneffüs" sergisine ev sahipliği yapacak.

Ressam ve heykeltraşlardan oluşan sanatçı grubu ve Fransız etkinlik iletişimi danışmanı Jülide Bigat tarafından organize edilen serginin amacı, insanları alışık olmadıkları sürpriz mekanlarda sanatla karşılaştırmak... Günlük hayatın koşuşturması içinde kuaförde, kasapta, çiçekçide...

Jülide Bigat, bu beklenmedik mekanlarda sanatla yüzyüze gelecek insanların yepyeni bir sanatsal ve kültürel bireysel deneyim yaşayacağı inancında: "Amacımız sanat eserini sokaktakilerin görüş alanı içine yerleştirmek. Sanatçı, kasap, restoran, çiçekçi, kuaför, ve veterinerde sergilediği eseriyle mekan arasında bir tezat yaratarak ilgi çekecek."

Serginin adı Teneffüs, mekanı Moda...
İstanbulluların haftasonlarında deniz kenarında dondurma yiyerek yürüyüş yaptığı, çay bahçelerinde, kafelerinde oturduğu Moda, teneffüse çıkmak ve böyle beklenmedik bir sergiyle karsılaşmak için ideal bir yer. Sadece enerji tazelemek anlamında bir teneffüs değil bu. Şehir insanının parmaklarının arasından kayıp giden, ardından deli gibi koştuğu zamanı durdurmak için, hızlı akan hayatında bir mola almak için de bir firsat, gündelik yaşam zorunluluklarına ara verip sanata vakit ayırabilmek, yaratıcılığımızı keşfetmek için de...

Sergiye katılan sanatçılarla Moda Caddesi ve civarındaki dükkanlar, yetişkinleri üç haftalık bir teneffüs bahçesinde ağırlamaya hazır!

Teneffüs Sergisi’ne katılan sanatçı listesindeki ressam ve heykeltraşların birçoğu Moda’da yaşıyor. Moda’da oturmayanları ise sergi zamanı bu güzel semtin günlük yaşamına katılacaklar. Değişik dünya görüşüne sahip farklı yaşta yirmibeş sanatçı Moda'da, çok sevdikleri Moda için biraraya geliyorlar. Teneffüs temasını herbiri ayrı ayrı yorumlayacak, zengin bir bakış açısı sergileyecekler.

Sanatçılar
Alp Tamer Ulukılıç, Aslı Dinç, Aslı Özok, Ayşegül Sürek, Bayram Gümüş, Beyza Boynudelik, Burçin Erdi, Ceyda Ağırkol, Cüneyt Çelik, Elif Öner, Eylül Değirmenci Karataş, Fatma Betül Kunt, Ferhan Kızıltepe, Gökhan Temizel, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, İbrahim Koç, Kerem Ağralıgil, Metin Akbaş, Mustafa Horasan, Nilgün Önal, Nur Gürel, Pelin Özgöçen, Selin Aktan, Serdar Yılmaz, Seydi Murat Koç, Ufuk Gürgenç, Zehra Ferda Bigat
Sanat
Takvim
<<Ağustos 2019>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Sanat Haberleri Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.