Sanat

NG Fotoğraf Yarışması Türkiye sonuçları

Tarih: 3 Aralık 2008 Kaynak: NTVMSNBC

 


"İnsan" Kategorisinde 3. Salih Güler

 

National Geographic Society yerel edisyonların da işbirliğiyle, National Geographic Uluslararası Fotoğraf Yarışması Türkiye elemeleri sonuçlandı.

Kadir Has Üniversitesi Reklamcılık Bölümü öğrencisi Serhat Z. Bayram'a Garanti Emeklilik Mutluluğun Fotoğrafı Özel Ödülü'nü kazandıran fotoğraf...

Türkiye'de 2006 yılından beri düzenlenmekte olan National Geographic Uluslararası Fotoğraf Yarışmasını kazananlar belli oldu. Lokal ve uluslararası olmak üzere iki etaptan oluşan yarışmanın birinci etabında; Doğa, İnsan ve Gezi - Kültür kategorilerinde çekilen fotoğraflar arasından yarışmanın Türkiye finalinin kategori ilk üçü seçildi.

Seçilen bu fotoğraflar Aralık 2008 National Geographic sayısında yer alarak, büyük finalde yarışmak üzere Washington'a gönderildi. Uluslararası finalde üç kategoride büyük ödüle layık görülecek finalistler ise, National Geographic Society Merkezi tarafından tüm masraflarının karşılanacağı bir Washington Gezisi kazanacak.

Yarışmada aynı zamanda Garanti Emeklilik'in kendi üyelerine özel oluşturduğu "Mutluluğun Fotoğrafı" konulu kategoride mutluluğu en iyi betimleyen fotoğrafa Özel Ödül verildi.

İnsan
İzmir'i terk eden Yunan ordusunun askeri bandosunun ardında bıraktığı enstrümanlarla 1923'te kurulan Tire Bandosu, Birol Üzmez'e "İnsan" kategorisinde birincilik ödülü getirdi. 85 yıllık Tire Bandosu'nun elemanları hâlâ müzelik müzik aletlerini çalıyor. Fahrettin Şankaynağı'nın bu kategoride ikinci seçilen fotoğrafında Milaslı bir kadın çiçeklerle bezenmiş türban ve eski gelinlik kıyafetiyle, köyde yapılacak düğüne hazırlanıyor. Alaçatı'daki kavun ve çocukların fotoğrafı Salih Güler'e bu kategorinin üçüncülüğünü getirdi.


1. Birol Üzmez 


2. Fahrettin Şankaynağı 

Gezi Kültür
Eskişehir Sarıcakaya'nın, Mayıslar köyündeki fabrikaya getirilen ipekböceği kozaları fırınlandıktan sonra açıkhavaya çıkarılıp havalandırılıyor. Çünkü nem, çürümelerine neden oluyor. Kozalar depoya kaldırılmadan önce Faruk Akbaş'ın objektifine takılmış. Faruk Akbaş, fabrika binasının en üst katından çektiği bu fotoğrafla Gezi-Kültür" kategorisinde birincilik ödülü kazandı. Engin Güneysu'nun "Yağmurdan Sonra Oyun" başlıklı fotoğrafı, bu kategorinin ikincilik ödülünü kazandı. Melih Sular'ın çölde bir dörtyol ağzında çektiği "Develer ve Atlarla Gize Piramidi'ne yolculuk" fotoğrafı da bu kategoride üçüncülüğe layık görüldü.


1. Faruk Akbaş


2. Engin Güneysu


3. Melih Sular

Doğa 
Gediz Deltası'nda bir yandan yakaladığı yılanla açlığını giderme telaşındaki kukumav, diğer yandan da şaşkınlıkla kendisine doğrultulan objektife bakıyor. Kuş fotoğrafçısı Ercüment Nadir Baskın, Mayıs 2008'de deltadaki kuş cennetinde çektiği bu fotoğrafla "Doğa" kategorisinde birincilik ödülünü kazandı. Arif Avize'nin Kahramanmaraş'ta, Andırın ilçesinin Çokak kasabasında çektiği ve "Doğa" kategorisinde ikinciliği kazanan fotoğrafında ilkbahar papatyası konuklarını ağırlıyor. Volkan Akgül'ün Riva ormanlarında çektiği kendisine üçüncülük ödülünü getiren bu fotoğrafında, arıkuşu arıyla savaşıyor... ve arı kaybediyor.
 

1. Ercüment Nadir Baskın 


2. Arif Avize 


3. Volkan Akgül

Garanti Emeklilik Özel Ödülü


Mutluluğun Fotoğrafı Serhat Z. Bayram

Bu çocuğu mutlu eden şey dünyaya tersten bakmak olabilir mi? Kadir Has Üniversitesi Reklamcılık Bölümü öğrencisi Serhat Z. Bayram'ın objektifi, İstanbul'da eski Balat semtinin sokaklarında dolaşırken, demire asılmış sallanan çocuğun gülen yüzünü yakalamış. Ve bu fotoğraf Bayram'a, Garanti Emeklilik Mutluluğun Fotoğrafı Özel Ödülü'nü getirdi.

Garanti Emeklilik sponsorluğunda gerçekleşen yarışmanın Türkiye finalinin birincileri; National Geographic Türkiye dergisi, Aralık 2008 sayısında ve www.nationalgeographic.com.tr web sitesi ve www.hobimlemutluyum.com web sitesi aracılığı ile duyuruldu.

Sanat
Takvim
<<Ekim 2019>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Sanat Haberleri Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.