Köşe Yazısı

Hakkı Yırtıcı

Tüketim Araçlarının İdeolojisi15 Aralık 2005
“Tüketim araçları” ismi sosyal bilimlerde, özellikle de mekanın ekonomi-politiği alanındaki çalışmalarda, alışveriş mekanları için kullanılan bir kavram.
Gündelik Yaşam İdeolojisi4 Temmuz 2005
Çağdaş mimarlığın en büyük çelişkilerinden biri de, bir yandan içinde bulunduğu toplumsal ilişkiler bütününü anlamaya yönelik araçlara sahip bir disiplinken kendisini daha çok biçimler ve bu biçimlere anlam veren kavramlar düzeyinde tanımlaması ve bunu da bir aşkın durum olarak tarif etmesi olsa gerek.
Borcunu Ödemeyen Mimarlar9 Mayıs 2005
Bu aralar Mimarlar Odası üyelik ödentisini ödemeyen üyelerinin borcunu tahsil etme telaşına düşmüş durumda. Önce her üyesini uyardı ardından da ödemeyenlerin 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odalar Birliği Kanunu’nun 30. maddesi uyarınca İcra ve İflas Kanunu hükümlerine göre takibat yapacağını ve tebliğden itibaren 30 gün içerisinde ödenmesi gerektiğini yazılı olarak bildirdi.
Köşe Yazısı Arşivi
Dönem içindeki köşe yazarlarının listesi aşağıdadır. Yazısını okumak istediğiniz yazarı listeden seçiniz. Bütün yazarların listesini görmek için buraya tıklayınız.