Köşe Yazısı

Mimarlar'a ve Politikacılar'a...

Yazan: Ersen Gürsel Tarih: 11 Temmuz 2005

UIA Kongresine katılan Ünlü Yıldız mimarlar, (izleyicilere böyle takdim edildiler.) sözbirliÄŸi etmiÅŸlercesine, mimarların sosyal ve çevre sorunlarının dışında, yeni dünyalar yaratma isteklerinin mimarlık mesleÄŸini toplumdan giderek soyutlaÅŸtırdığı konusunda söz birliÄŸi etmiÅŸlercesine özeleÅŸtiri yaptılar. Star mimarlar döneminin en yakın zamanda gündem dışı kalacağını belirttiler. Bugün farklı bir kimlik ve bireysellik kavramının doÄŸal ve sosyal çevreyle teknolojinin buluÅŸtuÄŸu mekanlarda oluÅŸabileceÄŸi konusunda birleÅŸtiler.

Mimarlık mesleÄŸinin sorumluluÄŸunun sorgulanması açısından ünlü mimarların görüÅŸlerinin, kongrenin ana temasıyla da buluÅŸması nedeniyle söylemlerinin çok yararlı olacağını düÅŸünüyorum.

Basının kongreye iliÅŸkin yazılarını izlemeye çalıştım. 05 Temmuz 2005 kongrenin ikinci günü Cumhuriyet gazetesinin son sayfasındaki Tan Oral imzalı karikatürü ilgimi çekti. Beni etkileyen Tan Oral’ın mimarlığa eleÅŸtirel bakışı kongrenin ilk gününden sonuna kadar aynı mealde devam eden ünlü mimarların söylemleriyle de örtüÅŸüyordu.

Bu karikatür bana günümüzde mimarların, mimarlığa bakışı ile politikacıların mimarları nerede görmek istediklerini anımsattı. Ayrıca da karikatürü çok zengin bir yorum alanına sahip olduÄŸunu düÅŸünüyorum...

TeÅŸekkürler sevgili Tan Oral.

 

Konuyla İlgili LinklerYazara Görüşlerinizi Bildirmek İçin
Buraya yazacağınız görüşleriniz, Arkitera Forum bölümüne yansımayacak, sadece yazara ulaşacaktır. * İşaretli alanlar mutlaka doldurmanız gereken alanları belirtmektedir.
Sizin:
Adınız, Soyadınız *
E-Posta Adresiniz *
MesleÄŸiniz *
Telefon Numaranız Adres seçimi:
Adresiniz
Mesajınız:

ÝPUCU: küçük harf "p", sayý iki, küçük harf "f", küçük harf "v", küçük harf "e", sayý yedi

Lütfen sol imajdaki resimde görülen dizgiyi yandaki kutucuğa giriniz.
Köşe Yazısı Arşivi
Dönem içindeki köşe yazarlarının listesi aşağıdadır. Yazısını okumak istediğiniz yazarı listeden seçiniz. Bütün yazarların listesini görmek için buraya tıklayınız