Köşe Yazısı

Nuray Togay

Yapma Cennetler22 Temmuz 2010
...Burada yazar, herşeyden önce, kimi karalamalardan akademisyenliğin hıncını almak istiyor. Akademisyenlik ile memurluk arasında bir karşılaştırma yapıyor ve ayrımlarını çok net bir biçimde belirliyor: Sözgelimi, memurluğun sağladığı zevk, yükselen bir ilerleme çizgisi izler, sonra giderek azalıp düşmeye başlar, buna karşılık akademisyenliğin etkisi bir kez kendini gösterdi mi, hep aynı kalır.
Yıldızların Rütbesi Sorulmaz6 Kasım 2009
Hesapladığımda şaşırdım. Geçmişte tam zamanlı ve şimdilerde mevsimlik işçi olmak üzere, toplam 9 yıldır mimarlık okullarının mimari proje atölyelerine katılıyor, ders veriyor veya ders alıyorum. Aldığım dersleri sıralamak bu yazıya sığmaz, ama biri var ki, belki tümünü kapsayabilir.
İstanbul’a Dar Gelen Söylemler18 Eylül 2008
İstanbul gibi yerleşikliğin sürekli seyir halinde olduğu çok katmanlı kentler, tüm akılcı düzen niyetlerine karşın kendi kendilerine gelişirler. İstanbul'un geçmişinin anlatısıyla bu çok katmanlı yapı ehlileştirilmeye, mekanın dinamik yapıları indirgenmeye çalışılsa da, bu tarz geleneksel yazımlar İstanbul’u anlamakta ve anlamlandırmakta gerçekte yetersizdir.
Cumhuriyet Bizden Kurtuldu31 Ocak 2008
Mimarlar Odası İstanbul Şubesi seçimleri, AKP’ye karşı kazanılmış bir zafer ve Mimarlık İçin Mimarlar (MİM) grubundan korunmuş bir Cumhuriyet ile yerleşti zihinlere.
Tasarım Neden - 115 Kasım 2007
Rulet masasındaki bütün sayılar, rulet dönmeden önce eşittir. Ardından çark baş döndürücü bir yanılsama üretir. Ortaya konan para sayıların büyüsü altındadır artık. Bana ne kadar yatırdınız? O hep döner. Kazandırıyor muyum?
Onlar ve Biz19 Temmuz 2007
26-30 Haziran tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi’nde gerçekleşen “kesişim” üst başlığı altındaki “öğrenci buluşması”nın gözleri kapalı dinlediğimiz ve gözleri kapalı sevdiğimiz mimarlığa katkısı üzerine biraz durmak ve düşünmek gerekiyor.
Köşe Yazısı Arşivi
Dönem içindeki köşe yazarlarının listesi aşağıdadır. Yazısını okumak istediğiniz yazarı listeden seçiniz. Bütün yazarların listesini görmek için buraya tıklayınız.