
Fatih Ergün
Yarışma Bilgileri

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından 2 ayda bir yayınlanan RAF Ürün Dergisi, 2010 Ocak sayısında yer alacak olan tasarımın seçilmesi için mimarlık, güzel sanatlar, tasarım, iletişim fakültelerinde ve ziraat fakültesi peyzaj mimarlığı bölümünde eğitim gören ya da bu fakülteler veya bölümlerden mezun olmuş kişilerin katılımına açık olan bir kapak tasarımı yarışması düzenliyor.
Amaç
Genç tasarımcıların isimlerini ve tasarımlarını geniş bir kesime tanıtabilmesi için RAF Ürün Dergisi'nin yaygın dağıtım kapasitesinden yararlanmasını sağlamak.
Konu
RAF Ürün Dergisi Ocak 2010 sayısının kapağında yer almak üzere yapılacak olan tasarım için herhangi bir konu sınırlaması yoktur, ancak genel ahlaka aykırı, pornografik içerikli veya herhangi bir siyasi veya dini görüşle bağdaştırılabilecek tasarımlar değerlendirilmeye alınmazlar. Jürinin değerlendirmesine alınacak tasarımların ön seçiminde Arkitera Mimarlık Merkezi Editörleri yetkili ve sorumludur.
Katılma Koşulları
1.Yarışma, mimarlık, güzel sanatlar, tasarım, iletişim fakültelerinde ve ziraat fakültesi peyzaj mimarlığı bölümünde eğitim gören ya da bu fakülteler veya bölümlerden mezun olmuş kişilerin katılımına açıktır. Kazananın ilan edilmesinden önce, kazanan tasarımın sahibinden bu pozisyonunu belgelemesi istenecektir.
2.Tasarımların ekteki teknik şartlara uyması gerekmektedir.
3.Tasarımlar Arkitera Mimarlık Merkezi'ne kargoyla veya raf[at]arkitera[dot]com e-mail adresi üzerinden iletilmelidir. E-mail ile yollanacak tasarımların dosya boyutunun 4MB'dan büyük olmaması gerekmektedir.
4.Tasarımlar Arkitera Mimarlık Merkezi'ne en geç 11 Aralık 2009 tarihinde saat 17:00'a kadar ulaşmış olmalıdır.
5.Yarışmaya 35 yaşından büyük olanlar katılamaz.
Jüri
2009 RAF Ürün Dergisi Kapak Tasarımı Yarışması için jüri 2009 yılının kapaklarını tasarlayan tasarımcılardan oluşmaktadır. Jüri değerlendirmeye alınan tasarımları internet üzerinden yapacağı değerlendirme ile oylayacak, en çok oy alan tasarım 2010 Ocak sayısının kapağı olarak kullanılacaktır.
1.Fatih Cin
2.Özgür Bingöl
3.Superpool
4.Hakan Tüzün Şengün
5.Deniz Dokgöz
6.PAB
Ödül
Kazanan tasarım RAF Ürün Dergisi'nin 2010 Ocak sayısında yer alacak ve yarışmanın birincisi, Arkitera Eğitim Merkezi'nde 1.000 YTL değerinde eğitim almaya hak kazanacak. Bununla birlikte, 2011 Ocak sayısının kapak tasarımının seçileceği bir sonraki yarışmada jüri üyelerinden biri olacaktır.
Takvim
İlan Tarihi: 28 Ekim 2009
Teslim Tarihi: 11 Aralık 2009
Son Başvuru Tarihi: 11 Aralık 2009
Kazananların Duyurulması: 31 Aralık 2009
- Yarışmanın şartnamesine ulaşmak için tıklayın.
13 Aralık 2010, 11:21Yazan: mehtapteşekkür ederim:) gökçe hanım
13 Aralık 2010, 11:19Yazan: mehtapBen olsam böyle okumazdım. Yarışmalarda en güzeli bulan kazanır söylemi ne kadar geçerli sizce? Bu jüriye göre güzel olan başka jüriye göre çirkin olabilir. Jüri kazananı belirler, güzel ya da çirkini değerlendirmek de bireylere kalır :)
:) hak veriyorum..ozaman jurimizin gözüne en güzelini bulmak dileğiyle... (devamı)
10 Aralık 2010, 11:35Yazan: Onur EroğuzAlıntı, çalıntı, kopyalama, vs. gibi söylentilerin bir miktar da olsa önüne geçmek için "açıklama raporu" istenebilir diye düşünüyorum. Her tasarımın bir düşünce üzerine kurgulandığını (en azından öyle olması gerektiğini) düşünüyorum. Bu bir mimari tasarım olabileceği gibi bir kapak tasarımı da olabilir... (devamı)
9 Aralık 2010, 09:34Yazan: Gökçe ArasYarışma için fotoğraf kullanabiliyor muyuz onun üzerinde oynama yaparak?Daha önce sorulmuş gerçi ama bununla ilgili bir yazı göremedim de. Kendi çektiğiniz fotoğrafı kullanabilirsiniz.
7 Aralık 2010, 10:44Yazan: NESLİYarışma için fotoğraf kullanabiliyor muyuz onun üzerinde oynama yaparak?Daha önce sorulmuş gerçi ama bununla ilgili bir yazı göremedim de.
6 Aralık 2010, 22:13Yazan: Omer Yilmazgeçen seneki dilim tuğlanın katıksız tasarımcıya ait olmadığı ve seçildiği....ama kesinlikle o kişiyi suçalmak değil tabi niyetim sonuçta en profesyonel tasrımı kapak yaprım bende olsam ,ama bunun da sınırı yok yani en güzel resimi bulan kazanır olayına giriyor...ne bileyim biraz çelişkili bir durum bende alayım elime national dergisini bulayım bir sürrealist resim... (devamı)
6 Aralık 2010, 14:10Yazan: Gökçe Arasgeçen seneki dilim tuğlanın katıksız tasarımcıya ait olmadığı ve seçildiği....ama kesinlikle o kişiyi suçalmak değil tabi niyetim sonuçta en profesyonel tasrımı kapak yaprım bende olsam ,ama bunun da sınırı yok yani en güzel resimi bulan kazanır olayına giriyor...ne bileyim biraz çelişkili bir durum bende alayım elime national dergisini bulayım bir sürrealist resim... (devamı)
4 Aralık 2010, 10:43Yazan: mehtapgeçen seneki dilim tuğlanın katıksız tasarımcıya ait olmadığı ve seçildiği....ama kesinlikle o kişiyi suçalmak değil tabi niyetim sonuçta en profesyonel tasrımı kapak yaprım bende olsam ,ama bunun da sınırı yok yani en güzel resimi bulan kazanır olayına giriyor...ne bileyim biraz çelişkili bir durum bende alayım elime national dergisini bulayım bir sürrealist resim... (devamı)
3 Aralık 2010, 14:25Yazan: Omer Yilmaz...ama bu yazdıklarınız bir bilseniz ne kadar soğuttu:) Hangileri?
3 Aralık 2010, 10:48Yazan: mehtapben daha çiçeği burnumda bir mimarım ve bu raf dergisinin kapak tasrımı yarışmasına katılmayı planlıyorudm ama bu yazdıklarınız bir bilseniz ne kadar soğuttu:( ama çok aydınlandım teşekkür ederim ..yinede katılıp şansım ı denemek istiyorum tabiki kendi oluşturduğum grafiklerle:) Yalnız ben bir konuda çok bilgisizim çalışmalarımı bilgisyar ortamında 4 mb geçmyecek şekilde nasıl göndrebiliri... (devamı)
