Etkinlikler

GYODER Uluslararası Yeşil Bina Sertifika Sistemi Eğitim Programı

Etkinlik Başlangıç - Bitiş Tarihi: 30 Nisan 2010
Etkinlik Başlangıç - Bitiş Saati: 09:30 - 12:30
Yer: GYODER Merkezi
İletişim
Adres: Nispetiye Caddesi Levent İşmerkezi No: 6/2 Levent-Istanbul
Telefon: 0212 282 53 65
Faks: 0212 282 53 93
E-posta: [email protected]
Web Sitesi: www.gyoder.org.tr
Eğitimin İçeriği:
1. Yapı sektöründe sürdürülebilirlik

2. Uluslararası sertifika sistemleri

· LEED

· BREEAM

· DGNB

3. Yeşil projelerin Türkiye uygulamalarında karşılaşılan sorunlar

4. Türkiye içi Ulusal Enerji Yazılımı ve sertifikalar

5. ÇEDBİK ve sertifikaların adaptasyonu

6. Yeşil binalar ve maliyet

· Yumuşak maliyet

· Yeşil parametrelerin maliyeti

· Ön yatırımın geri dönüşü

7. Soru - cevap

Eğitimin Amacı :
Bina endüstrisinin tüm paydaşları çevre problemlerini çözme yoluna baş koyduklarını; binalarını daha çevre dostu yaparak ve gönüllü başvurdukları sertifika sistemleri aracılığıyla bu sertifikaları alarak, ilan ediyorlar. Yapı sektörünün sosyal sorumluluk anlayışı, sektörde tüm paydaşların; projenin ne kadar çevreci ve enerji verimli olduğunun değerlendirilmesi ile ilgili ölçüm yapan sistemleri kullanarak yapılmasını talep etmesine neden oluyor. Bu çevresel standartların yaklaşımlarını incelendiğimizde, Türkiye'de bu sistemlerin en etkin şekilde kullanılması için gerekli azami şartların eksiklerle var olduğudur. Bu eğitim yaygın olarak kullanılan LEED, BREEAM, DGNB gibi sertifika sistemlerini anlatacak ve karşılaştırmalı olarak sistemlerin Türkiye'deki projelerdeki uygulamaları ve uygulamalarda çıkan problemlerden bahsedecektir.

Kimler Katılmalı?
Gayrimenkul ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren kurumların üst düzey yöneticileri, kalite yöneticileri, yeşil bina sertifikalarında gereken destekleyici disiplinler (enerji modellemesi yapan uzmanlar, akustik tasarımcıları, ekolog, devreye alma mühendisleri) inşaat mühendisleri, peyzaj mimarları, mimarlar, kamu ve özel kurumların üst düzey yöneticileri, üniversite ve yerel yönetimlerde çalışan yönetici ve uzmanlar.

Kayıt Formu
Adı :....................................

Soyadı :..............................

Ünvanı :.............................

Şirket :...............................

Vergi Dairesi :...................

Vergi No'su:.......................

Telefon:..............................

Faks:...................................

E-mail:................................

Adres:.................................

Katılım Bedeli : 200 TL KDV dahil

100 TL KDV dahil (GYODER ve ULI üyeleri)

Ödeme Koşulları : Banka Havalesi

Garanti Bankası, Gayrettepe Şubesi

GYODER İktisadi İşletmesi

Hesap No: 6296805 (TL hesabı)

IBAN NO: TR 31 0006 2000 2360 0006 2968 05

Bu formu doldurup banka havalesi dekontunuz ile birlikte GYODER merkezine fakslayınız.

Faks numaramız: 0 212 282 53 93

Katılım ücretine çay, kahve ve kurabiye ikramları ve eğitim materyali dahildir.

Katılım 20 kişiyle sınırlıdır.

EĞİTMEN:
DR. DUYGU ERTEN - ÇEDBİK

1988 yılında Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisans ve doktora çalışmalarını ABD'de İnşaat ve Çevre Mühendisliği konularında tamamladı. Daniel Mann Jonhson and Mendenhall (DMJMHARRIS) ve BOVIS Lend Lease firmalarının Los Angeles, San Francisco ve Porto Rico ofislerinde mühendis, proje yöneticisi ve ekolojik projelerin iş geliştirme müdürü olarak çalışırken University of Southern Californiya'da (USC) dersler verdi. 2004 yılında San Francisco'lu mimarlık şirketi EHDD'nin tasarladığı AUDUBON Center projesinin yöneticiliğini yaptı ve proje Amerikan Mimarlar Enstitüsü (AIA) tarafından 2004 sürdürülebilir mimarlık ödülünü ve ABD Çevre Dostu Binalar Derneği (USGBC) tarafından LEED-Platin Sertifikası aldı.

2004 sonunda Türkiye'ye Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın Genel Müdürlüğü yapmak üzere döndü ve 2007'de Türkiye'de sürdürülebilir inşaat alanında bilinç artırmak ve uluslararası uygulamaları yaygınlaştırmak adına Çevre Dostu Yeşil Binalar Konseyinin (ÇEDBİK) kurulmasına liderlik etti. Halen derneğin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığını yapan Erten, 2009 sonuna kadar William J. Clinton Vakfının, Clinton Küresel İklim Girişimi projesinin İstanbul Direktörlüğünün yanı sıra, Bayındırlık Bakanlığı Sürdürülebilirlik, Enerji ve Çevre Şurasında Komisyon üyeliği yaptı. "Sürdürülebilir Binalar" ile ilgili 30'un üzerinde yazı, makale ve kitap yayınlayan Erten, Erten Türkiye'de sivil sektörün gelişmesi için, 2005-2007 yıllarında önce Koç Üniversitesi 2007'den bu yana Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültelerinde "Sivil Toplum Kuruluşlarının Yönetimi" dersleri vermektedir.

Etkinlik Arşivi
Yayınlanan etkinliklerin kategorik olarak listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz etkinliği listeden seçiniz.