Etkinlikler

1. Uluslararası İstanbul Tasarım Bienali 2012

Etkinlik Başlangıç - Bitiş Tarihi: 2012
Yer: İstanbul
İletişim
Adres: İstanbul Kültür Sanat Vakfı İstiklal Caddesi 146 Beyoğlu 34435 İstanbul
Web Sitesi: www.iksv.org
Tasarımın üretime, ekonomik kalkınmaya, sosyal ve toplumsal gelişime, kültürel etkileşime ve bireylerin yaşam kalitesine olumlu etkisini vurgulamayı hedefleyen Uluslararası İstanbul Tasarım Bienali'nin ilki 2012 yılında gerçekleştirilecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen İstanbul Tasarım Bienali'nin çalışmaları, diğer İstanbul Festivalleri'nde de olduğu gibi yurtiçi ve yurtdışında kendi alanlarında önde gelen isimlerden oluşan bir danışma kurulunun desteğiyle yürütülecek. Danışma kurulu tarafından belirlenecek olan İstanbul Tasarım Bienali küratörü, bienal hedefleri ile örtüşen bir temayı ortaya koyacak. Yaratıcı endüstrilerde yer alan tüm aktörler bu tema doğrultusundaki proje, söylem veya ürünleri ile bienale başvuruda bulanabilecekler.

İlk İstanbul Tasarım Bienali'ne giden yolda, önümüzdeki iki yıl boyunca sempozyumlar, atölye çalışmaları, sergiler ve benzeri etkinlikler düzenlenecek. Bienal öncesinde gerçekleştirilecek etkinlikler, 2-3 Aralık 2010 tarihlerinde gerçekleştirilecek Uluslararası Tasarım Sempozyumu ile başlayacak.

Etkinlik Arşivi
Yayınlanan etkinliklerin kategorik olarak listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz etkinliği listeden seçiniz.