Telif Hakları

Telif Hakları

Künye
Yayın Sahibi: Arkitera Bilişim Hizmetleri Tic. AŞ
Online Yayınlar Koordinatörü: Emine Merdim Yılmaz
Editörler*: Gökçe Aras
Zeynep Güney
Burcu Karabaş
Gül Keskin
ISSN: 1303-6874
 
*Soyadına göre alfabetik olarak verilmiştir.
 
Tanım
Arkitera.com ücretsiz olarak, sadece internet üzerinden yayın yapan dikey bir portaldır. Arkitera.com’da yer alan bölümlerin güncellenme periyodları ve kısa açıklamaları aşağıdaki gibidir.
 
Haberler
Yerli ya da yabancı güncel gazete, dergi, online yayınlardan derlenen haberlere ek olarak gündemi belirleyen konular ve izlenen etkinlikler ile ilgili yazılan ya da çevirilen haberlerden oluşur.
 
Güncelleme periyodu: Hafta içi her gün.
 
Etkinlikler
Türkiye’de ve yurtdışında düzenlenen etkinliklerin duyuruları yer alır. Hiçbir yorum eklenmeden sadece genel bir açıklama, katılımcı, tarih, saat ve yer gibi bilgiler eklenir. Etkinlik duyuruları düzenleyen kurumlar tarafından doğrudan Arkitera.com’a ulaştırıldığı gibi, yerli ya da yabancı yayınlardan da derlenmektedir.
 
Güncelleme periyodu: Hafta içi her gün.
 
Yarısmalar
Türkiye’de ve yurtdışında düzenlenen yarışmaların duyuruları yer alır. Hiçbir yorum eklenmeden şartnamesi, katılım koşulları gibi bilgiler eklenir. Yarışma duyuruları düzenleyen kurumlar tarafından doğrudan Arkitera.com’a ulaştırıldığı gibi, yerli ya da yabancı yayınlardan da derlenmektedir.
 
Güncelleme periyodu: Hafta içi her gün.
 
Köşe Yazısı
Her yıl sonunda bir sonraki senenin yazarları belirlenir. Belirli bir program dahilinde bu yazarların yazıları güncellenir. İstisnai durumlar dışında sene içinde yeni yazarlar eklenmez.
 
Güncelleme periyodu: Haftada bir.
 
Söyleşi
Gündemdeki ya da gündeme gelmesini istenilen konular ile ilgili mimar ya da farklı
disiplinlerdeki kişiler ile söyleşi yapılır. Söyleşiler uzun vadeli olarak programlanır ve bu program dahilinde işler.
 
Güncelleme periyodu: İki haftada bir.
 
Gündem
Gündemdeki ya da gündeme gelmesi istenen konular ile ilgili hazırlanır. Gündemde bu konular derinlemesine incelenir. Uzman görüşleri alınır, konuyla ilgili yerli ve yabancı kaynaklar taranır. Gündem konuları uzun vadeli olarak programlanır bu program dahilinde işler.
 
Güncelleme periyodu: Dört haftada bir.
 
Proje
İnşa edilmiş ya da proje aşamasındaki projeler yayınlanır. Türkiye’den olabileceği gibi
yurtdışından da projeler yer alabilir. Projelerin ilk defa Türkiye’de Arkitera.com’da yayınlanmış olmasına dikkat edilir. Projelerin yayınlanması için mutlaka proje müellifleri ile irtibata geçilir. Yazılı ve görsel bilgilerin müellifinden gelmesi sağlanır, başka kaynaklardan toplanan bilgilerden hazırlanmaz.
 
Güncelleme periyodu: İki haftada bir.
 
Yarışma Projeleri
Ulusal ya da uluslararası yarışmalarda dereceye giren projelere yer verilir. Özellikle ulusal mimari proje yarısmalarının eksiksiz olarak yayınlanmasına dikkat edilir. Projelerin yayınlanması için mutlaka proje müellifleri ile irtibata geçilir. Yazılı ve görsel bilgilerin müellifinden gelmesi sağlanır, başka kaynaklardan toplanan bilgilerden hazırlanmaz.
 
Güncelleme periyodu: Belirli bir güncellenme periyodu yoktur.
 
Ögrenci Projeleri
Mimarlık fakültesinde öğrenim gören öğrencilerin lisans egitimi döneminde yapmış olduğu, 1 seneden eski olmayan projeleri yayınlanır.
 
Güncelleme periyodu: İki haftada bir.
 
Yayın Tanıtımı
Türkiye’de ya da yurtdışında son 6 ay içinde çıkmış kitaplara yer verilir. Yerli ve yabancı kitaplar dönüşümlü olarak yayınlanır.
 
Güncelleme periyodu: Haftada bir.
 
Sanat
Sanat ile ilgili güncel gelişmeler haberler, etkinlikler, sergi takvimi başlıkları altında yer alır.
 
Güncelleme periyodu: Hafta içi her gün.
 
Etkinlik Dosyası
Etkinlik Dosyası’nda güncel konferans, atölye çalışması vb. etkinliklere detaylı bir sekilde yer verilir. (Etkinlik Dosyası’nın etkinliklerden farkı etkinliklerin detaylı bir şekilde incelenmesidir. Etkinliklerde sadece öncesinde duyurusuna yer verilir. Etkinlik dosyasında ise etkinlik süresince olan biten bütün gelişmeler güncel olarak aktarılır. Fotoğraflar, söyleşiler, günlük haberler yer alır.)
 
Güncelleme periyodu: Belirli bir güncellenme periyodu yoktur.
 
Telif Hakları ve Kullanım Koşulları
  1. Arkitera.com’un her türlü telif hakları Arkitera Bilişim Hizmetleri Tic. AŞ’ye aittir.
  2. Arkitera.com’un içeriğini oluşturan Haberler, Köşe Yazısı, Söyleşi, 15 Dakika, Etkinlik Dosyası, Gündem, Proje, Yarışma Projeleri, Öğrenci Projeleri ve Sanat bölümlerinin metinlerinin ve görsellerinin tümü ya da bir kısmı Arkitera Mimarlık Merkezi’nin izni olmadan basılı ya da online (CD, İnternet) ortamda kullanılamaz, çoğaltılamaz.
  3. Ürün Tanıtımı, Reklam, Kariyer bölümlerinin içeriğini oluşturan metin ve görseller basılı ya da online (CD, İnternet) ortamda kesinlikle kullanılamaz, çoğaltılamaz.
  4. Arkitera Mimarlık Merkezi’ne ait tüm kurumsal logo, görsel, fotoğraflar izin alınmadan basılı ya da online (CD, İnternet) ortamda kullanılamaz, çoğaltılamaz.
  5. İzin alındıktan sonra yayınlanması durumunda metinlerin kaynağı olarak Arkitera.com belirtilmesi, (Hatalı kullanım: Arkitera, Arkitera Web Sitesi, Arkitera Dergisi, Arkitera Mimarlık Merkezi vb.), faydalanılan kaynakların, yazan, derleyen, çeviren kişilerin isimlerinin belirtilmesi zorunludur.
  6. Günlük gazetelerden alınan haberlerin içeriğinde oluşabilecek hatalardan Arkitera.com sorumlu değildir. İçeriğinin düzeltilmesi gereken haberler için önce birincil kaynağına başvurulması gerekmektedir. Söz konusu gazetede tekzip yayınlanmasının ardından Arkitera.com’da gerekli düzeltme yapılmaktadır.
  7. Yarışmalarda, Etkinlikler bölümlerinde yayınlanan konuk, tarih ya da saat gibi bilgilerde oluşabilecek değişikliklerden Arkitera.com sorumlu değildir.
  8. Haberler, Köşe Yazısı, Söyleşi, Etkinlikler, Yarışmalar, Proje, Yarışma Projeleri, Öğenci Projeleri, Gündem, Etkinlik Dosyası bölümlerinin Arkitera Forum’daki konuyla ilişkili başlıklarına üyelerinin yaptığı yorumlardan Arkitera Mimarlık Merkezi sorumlu değildir.
  9. Arkitera.com’da bulunan formlar (Arkadaşına Gönder, Köşe Yazısı, Ürün Tanıtımı ve Reklam bölümlerindeki formlar) aracılığı ile gönderilen mesajların içeriğinden Arkitera Mimarlık Merkezi sorumlu değildir.
  10. Arkitera.com’da yer alan İmaj Galerilerini görüntülemek Arkitera Forum’a üye olunması ve üye olduktan sonra http://forum.arkitera.com/guncelleme-ve-duyurular/18484-a.html adresinde yazılı işlemlerin gerçekleştirilmesi gerekmektedir.
 
İletişim
Her türlü görüş, öneri ve katkınızı http://forum.arkitera.com/sendmessage.php adresindeki formu doldurup, Arkitera Online seçeneğini işaretleyerek gönderebilirsiniz.