Etkinlikler

Konstantin Grcic: Yüksek - Alçak

Etkinlik Başlangıç - Bitiş Tarihi: 21 Kasım 2006 - 13 Ocak 2007
Yer: Garanti Galeri, Beyoğlu - İstanbul
İletişim
Adres: İstiklal Caddesi 187 Beyoğlu 34430 İstanbul
Telefon: 0212 293 6371
E-posta: [email protected]...
Web Sitesi: www.garanti.com.tr/ana_...
Garanti Galeri, 21 Kasım 2006 - 13 Ocak 2007 tarihleri arasında, Almanya’nın en başarılı endüstri ürünleri tasarımcıları arasında yer alan Konstantin Grcic’in, “Konstantin Grcic Industrial Design: Yüksek - Alçak” başlıklı sergisine ev sahipliği yapacak. Grcic, serginin açıldığı 21 Kasım günü saat 18:30’da, İTÜ Mimarlık Fakültesi (Taşkışla) 109 numaralı salonda bir konferans verecek. Sergide KGID’nin son on yılda tasarladığı ürünlerden bir seçki yer alıyor. Authentics, ClassiCon, Flos, Magis, Montina, Muji ve Plank Colleziono tarafından üretilen işler, farklı teknoloji ve malzeme kullanımlarıyla dikkat çekiyor. Konstantin Grcic Garanti Galeri’deki sergisinde; beyaz karton kutular içine yerleştirdiği mobilya ve objeleriyle bir armağan paketi açarken duyulan sevince benzer bir mutluluk duygusu yaratıyor. Yağmurlu bir güne renk katan şemsiyelerin altında yer alan bu ürünler yine tasarımcının Mayday isimli aydınlatma elemanı ile ışıklandırılıyor. Salonun en arkasında bulunan kutulara yerleştirilen iki monitörden, Grcic’in ofisinden görüntüler izlenebiliyor.

Konstantin Grcic Hakkında
1965’te Münih’te doğdu. İngiltere’deki Parnham Yüksek Okulu’ndan sonra Londra Sanat Akademisi’nden mezun oldu. 1991’de Münih’te bir endüstriyel tasarım ofisi olarak projeler üreten Konstantin Grcic Industrial Design’ı kurdu. Authentics, Cappellini, Driade, Flos, İittala, SCP ve Wireworks gibi Avrupa’nın öncü firmaları için mobilya ve ışıklandırma tasarımları yaptı. Flos için hazırladığı “İmdat Lambası / Mayday Lamp”, New York Sanat Müzesi’nde sergilendi. 1999’da ise Londra Canary Wharf binasını giydirmek üzere açılan yarışmayı kazandı. Ekim 2000’de Belçika Bienal’ine onur konuğu olarak katıldı. “Konstantin Grcic Endüstri Tasarımı” başlıklı monografisi, Haziran 2005’te, Londra’da Phaidon yayıncılık tarafından yayımlandı.
Konuyla İlgili Linkler

Etkinlik Arşivi
Yayınlanan etkinliklerin kategorik olarak listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz etkinliği listeden seçiniz.