Etkinlik Dosyası

Baykuşlar Toplanıyor!

Tarih: Ağustos 2010 Yazan: Doç.Dr. Havva Alkan Bala
Ana Sayfa
"Baykuşlar Toplanıyor!...Siz de gelir misiniz?" dendiğinde, "Kim bu baykuşlar?", "Nerede toplanıyorlar?" "Niçin toplanıyorlar?" soruları ile kafamız karışık. 25-31 Temmuz 2010 yaz sıcağında biraz meraktan biraz da farklılığın sinerjisine hasretimizden yollara düştük. İyi ki de öyle yapmışız... Öğrendik, geliştik, sorguladık...

Bu metin organizasyondaki atölye yürütücülerinden birisi olarak orada bulunduğum süreçte yaptığım kişisel gözlemlerin, öğrenmelerin Arkitera okuyucuları ile paylaşılmasının yanı sıra "nasıl bir mimarlık eğitimi olmalı?" sorusunu dert edinmeye çalışan bir mimarlık eğitimcisinin içsel hesaplaşmasına da denk düşmektedir. Dolayısıyla bu metinde Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nin sponsorluğunda "Baykuşlar Toplanıyor" temalı Yaz okulu hakkında okuyup "doğru" bulduklarınız büyük ihtimalle çoğunluğun bildiği aşikâr olanken, "yanlış hatta saçma" bulacaklarınız şüphesiz yazarın zihinsel sayıklamalarıdır.

Baykuşlar Toplanıyor!
Baykuşlar Toplanıyor!
Etkinlik Dosyası Arşivi
Dönem içinde gerçekleştirilen etkinlik dosyalarının listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz etkinlik dosyasını listeden seçiniz.