Etkinlik Dosyası

8. ODTÜ Sanat Festivali

Tarih: Mart 2006 Derleyen: Gülin Şenol, Arkitera.com
Festival Hakkında
Bilim ve teknoloji alanında yaptığı önemli çalışmaların yanında sanatın gelişmesine ve kitlelere ulaşmasına katkıda bulunmayı görev bilen Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nce düzenlenen Sanat Festivali, 03 -28 Nisan 2006 tarihleri arasında, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi (KKM)’ nde gerçekleştirilecek.

Bu yıl sekizincisi gerçekleştirilecek olan festival bir yandan Ankaralı sanatçılar ile sanatseverleri buluştururken diğer yandan da öğrencilerin sanatçılarımızı ve yapıtlarını tanıyarak çağdaş bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmaktadır. Festival kapsamında sergilenen eserlerin satışından elde edilecek gelir de ODTÜ Burs Fonu’na aktarılmaktadır.

Festival kapsamında , 20. yüzyıl başı Ankara eğitim ve devlet yapılarında imzası olan Alman mimar Bruno Taut’un “Renkli Yapılar Ustası – Bruno Taut Berlin’de” Sergisi ODTÜ Kütüphane Sergi Salonu’nda 12-28 Nisan tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. 28 Nisan’da da, Leonardo da Vinci’nin Milano’da bulunan “Son Akşam Yemeği” adlı tablosunu restore eden Pinin B. Barcilon ile bir söyleşi de gerçekleştirilecek.

3 Nisan Pazartesi günü başlayacak olan festivalde, bir çok ilke imza atmış, baskıda Süleyman Saim Tekcan, Mürşide İçmeli; heykelde Mehmet Aksoy, Meriç Hızal; resimde Bedri Baykam, Halil Akdeniz, Hüsamettin Koçan, İsmail Ateş, Oktay Anılanmert; seramikte Hamiye Çolakoğlu ve Beril Anılanmert, Güngör Güner, Mehmet Tüzüm Kızılcan gibi sanatçıların yapıtlarıyla yer alacağı plastik sanatlar sergisinin yanı sıra atölye çalışmaları, müzik dinletileri ve tiyatro gösterileri ile kampusta sanat dolu bir ay yaşanacak.8. ODTÜ Sanat Festivali
8. ODTÜ Sanat Festivali
Etkinlik Dosyası Arşivi
Dönem içinde gerçekleştirilen etkinlik dosyalarının listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz etkinlik dosyasını listeden seçiniz.