Haberler

Bilgi - Mimarlık 501 Atölyesi'nin Tokyo metropolünü konu edinen ürünleri Venedik Mimarlık Bienali'nde sunuluyor

Tarih: 6 Kasım 2006
 
Sinem Duran-Yelda Gin “displacing the ground” 
 
Işıl Altınışık-Sami Uludoğan “displacing the ground” 

Dünyanın başlıca mimarlık buluşmalarından olan Venedik Mimarlık Bienali’nin bu yıl onuncusu düzenleniyor. Şehirler, Mimarlık ve Toplum başlığı altında düzenlenen ve dünyanın öncü mimarları ile kuramcılarına konferanslar ve sergiler aracılığıyla ev sahipliği yapan bienalin direktörü R. Burdett bu yıl ilk defa bienalin açılışıyla başlayıp iki ay sürecek bir öğrenci atölyesi düzenlenmesine öncülük yaptı.

Bu atölyeye İtalyan mimarlık okullarının dışında dünyanın en tanınmış mimarlık okulları (Harvard GSD; ETH Swiss Federal Institute of Technology; Architectural Association School of Architecture-London; Berlage Institute; MIT School of Architecture and Planning) ile birlikte Bilgi - Mimarlık programı da davet edildi.

“Şehirlerden Öğrenmek” (Learning From Cities) başlıklı çalışma, Bilgi - Mimarlık’ın 501 Atölyesi kapsamında Mehmet Kütükçüoğlu ve Tansel Korkmaz liderliğinde güz yarıyılı boyunca gerçekleştirildi. Atölye sürecinde hazırlanan ürünler, 7-8 Kasım 2006 tarihinde Venedik’te diğer projelerle birlikte sunulup tartışılacak, değerlendirilecek ve bienal boyunca diğer okulların çalışmaları ile birlikte 9 - 19 2006 Kasım tarihleri arasında sergilenecek.

 
Hakan Demirel-Meriç Öner “re-developing the ground” 
 
 
Nil Aynalı ve Alper Derinboğaz “weaving the ground”,
“Şehirlerden Öğrenmek” atölyesine davetli olan okullardan, Şehirler, Mimarlık ve Toplum sergisinde yer alan 16 dünya metropolünden birini seçmeleri, bienalde o metropolle ilgili sunulan malzemeden hareketle problem alanları oluşturmaları ve bu problem alanları ile ilgili projeler üretmeleri istendi. Bilgi-Mimarlık grubu Tokyo’yu seçen yegâne okul oldu.

501 Atölyesindeki çalışmalar Tokyo’nun yoğunluğu ve kamusal alan darlığı ile sıkışmanın ekolojisi üzerine odaklandı. Kentin mekânsal kapasitesini tartıya vurmanın ve kamusal alan potansiyelini genişletmenin farklı stratejilerini sorunsallaştıran gruplardan:

- Nil Aynalı ve Alper Derinboğaz “weaving the ground”,
- Işıl Altınışık ve Sami Uludoğan “displacing the ground”,
- Sinem Duran ve Yelda Gin “lifting the ground”,
- Hakan Demirel ve Meriç Öner “re-developing the ground”,

başlıklı projeleriyle bienale katıldılar.İmaj Galerisi
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.