Haberler

Düşler Atölyesi’nde hedef 80 bin çocuk

Tarih: 27 Kasım 2006 Kaynak: NTVMSNBC


Nokia, Eğitim Gönüllüleri ve Uluslararası Gençlik Vakfı (IYF) işbirliğiyle 3 yıldır başarıyla yürütülen Düşler Atölyesi projesi tüm hızıyla sürüyor.

İlk üç yılda 30 bin çocuğun yararlandığı Düşler Atölyesi’nin ikinci 3 yıllık dönemi, 23 Kasım günü düzenlenen basın toplantısı ve “Benim Portrem” temalı sergiyle tanıtıldı. Projenin yeni döneminde 50 bin çocuğa daha ulaşılması, böylece toplam 80 bin çocuğa yaşam becerileri kazandırılması hedefleniyor.

Nokia, Eğitim Gönüllüleri ve Uluslararası Gençlik Vakfı (International Youth Foundation - IYF) işbirliği ile 2003 yılında başlayan Düşler Atölyesi projesi, 3 yıldır gönüllülere ve çocuklara plastik sanatlar yoluyla yaşam becerileri kazandırıyor. İlk 3 yılını başarılı bir şekilde tamamlayan Düşler Atölyesi projesiyle, Türkiye genelinde aşamalı olarak faaliyete geçen 11 Eğitim Parkı’nda, maddi olanakları kısıtlı 30.000 çocuğa, 800 gönüllünün yardımlarıyla eğitim desteği sağlandı.

Düşler Atölyesi, 2006-2009 döneminde de, mevcut 11 Eğitim Parkı’na ek olarak 10 Öğrenim Birimi’nde daha kurulan atölyelerle, toplam 14 ilde faaliyetlerini yaygınlaştırıyor. Yeni dönemde 2.500’e yakın gönüllünün desteği ile 50 bin çocuğun daha projeden yararlanması hedefleniyor.

Düşler Atölyesi projesinin ikinci 3 yıllık dönemi, 23 Kasım günü Pera Müzesi’nde düzenlenen basın toplantısı ve Düşler Atölyesi’nden yararlanan çocukların eserlerinden oluşan “Benim Portrem” sergisiyle tanıtıldı. Açılışa Nokia ve Eğitim Gönüllüleri yetkililerinin yanı sıra, Düşler Atölyesi gönüllüleri ve çocukları da katıldı.



“Benim Portrem” sergisi, çocukların kendi sevinçli, mutlu, kızgın, hüzünlü ve komik durumlarını yansıttıkları resimlerden oluşuyor. Plastik sanat uygulamalarıyla çocuklarda yaratıcılık, özgüven, işbirliği ve iletişim gibi yaşam becerilerini geliştiren Düşler Atölyesi’nin bu yılki ilk sergisinde monotip baskı, strafor baskı, kolaj çalışmaları, pastel ve akrilik resim gibi çeşitli tekniklerle çocuklara yeni ifade alanları yaratıldı.

Sergi açılışında, Nokia Türkiye Genel Müdürü Imfred de Jong bir konuşma yaparak şunları ifade etti: “Türkiye’de göreve başladığım sırada Düşler Atölyesi yaklaşık 3 yıllık bir dönemi geride bırakmıştı. Bu süre içinde yapılan çalışmalara baktığımda, ne kadar önemli bir projenin parçası olduğumuzu daha iyi anladım. Düşler Atölyesi’nde çocuklara plastik sanatlar bilgisi ya da el becerisi kazandırmanın ötesinde, gerçekten yaşam becerileri kazandırıyoruz. Projede yer alan çocuk ve gönüllüler yaratıcılık, işbirliği, özgüven, sorumluluk gibi becerilerini geliştirerek; akranları, aileleri ve toplumlarıyla daha sağlıklı iletişim kuruyorlar. Nokia olarak bu projenin üstlenicilerinden biri olmaktan gurur duyuyor ve 3 yıl daha bu yolda devam edecek olmanın heyecanını yaşıyoruz.”

Açılışta bir konuşma yapan Eğitim Gönüllüleri Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Süha Sevük ise, “Ülkemizdeki sosyal sorumluluk projeleri içinde, gerçekleştirdiği çalışmalar, sergiler, aldığı yurtiçi ve yurtdışı ödüllerle ‘ışıldayan projeler’den biri olan Düşler Atölyesi’nin destekçileri olarak, Nokia ve Uluslararası Gençlik Vakfı’na çocuklarımız adına teşekkür ediyoruz. Bu tip projelerin ve Nokia gibi kurumların herkese örnek olacağına inanıyoruz,” dedi.

Dünya çapında 2000 yılında başlatılan ve bugün 24 ülkede farklı projelerle yürütülen “Make a Connection” programında 14. ülke olarak yer alan Türkiye’nin Düşler Atölyesi projesi, önümüzdeki 3 yılda 50 bin çocuğa daha ulaşmayı hedefliyor. Program içeriği Sanat Eğitimcisi Gazi Selçuk tarafından oluşturulan Düşler Atölyesi ile, çocukların yanı sıra gönüllülerin de yaşam becerileri geliştirilerek, akademik ve mesleki kazanımları artırılıyor.



Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı hakkında
Eğitim Gönüllüleri Vakfı, 7-16 yaş arası çocuklarımızın temel eğitimlerini tamamlayıcı olarak, ders saatleri haricinde çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve çağdaş eğitim olanaklarından faydalanmalarını amaçlıyor. Vakıf, Türkiye genelinde 11 Eğitim Parkı, 57 Öğrenim Birimi ve 17 Ateşböceği (gezici öğrenim birimi) ile çocuklarımıza eğitim desteği hizmetini sürdürüyor. Kuruluşundan bu yana 800 bini aşkın çocuğumuza verdiği eğitim desteğini 15 binden fazla gönüllü desteği ile gerçekleştiriyor. Eğitimde özgün modeli ile uluslararası kuruluşların da dikkatini çeken Eğitim Gönüllüleri, 2004 yılı içinde Uluslararası Gençlik Vakfı (International Youth Foundation - IYF) ile çalışmaya başladı. Eğitim Gönüllüleri önümüzdeki on yılda tam 2 milyon çocuğumuza eğitim desteği vermeyi hedefliyor. Eğitim Gönüllüleri ile ilgili detaylı bilgi www.tegv.org adresinden alınabilir.

Uluslararası Gençlik Vakfı (IYF) hakkında
Uluslararası Gençlik Vakfı (International Youth Foundation - IYF) çocukların ve gençlerin yetiştirilmesini ilke edinen, dünya çapındaki en büyük sosyal kuruluşlardan biridir. 1990’dan bu yana 70’e yakın ülkede faaliyetlerini sürdüren vakıf, gençlerin kendi toplumlarının sorunlarına çözüm üreten ve bulundukları ortamlardaki yaşam şartlarını iyileştiren programlara destek veriyor. Uluslararası Gençlik Vakfı, bugüne kadar yüzlerce kurum ve sivil toplum kuruluşunun örnek olan sosyal sorumluluk programlarına destek vermiştir. Milyonlarca genç bireye temel yaşam beceriler kazandırarak, eğitim ve gelişim olanakları tanımıştır. Vakıf hakkında detaylı bilgi www.iyfnet.org adresinden alınabilir.

Make a Connection hakkında
Bu program Nokia ve IYF’in dünya çapında oluşturdukları, aktif bir toplumsal yardımlaşma girişimidir. Programın amacı; çocukların ve gençlerin yaşam becerilerini geliştirerek, toplum sorunlarına karşı duyarlı ve sosyal sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır. Make a Connection programının uygulandığı ülkeler Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Arjantin, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Çin, Filipinler, Finlandiya, Güney Afrika, Hollanda, İngiltere, Kanada, Kolombiya, Kore Cumhuriyeti, Macaristan, Meksika, Nijerya, Polonya, Peru, Rusya, Şili, Tayland, Türkiye ve Venezüella’dır. Make a Connection ile ilgili detaylı bilgi www.makeaconnection.org adresinden alınabilir.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.