Haberler

Fuga, sosyeteye, "Uzakdoğu konseptli kupon otel" yapacak

Tarih: 22 Ekim 2007 Kaynak: Milliyet Yazan: Eylem Türk
Bodrum Fuga Oteli'nin sahibi Metemtur, İstanbul'a 'kupon' otel yatırımı yapacak. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Emre Can, "Şu anda Bebek ve Sarıyer hattındaki yalılarla görüşüyoruz. Alacağımız yalıyı kupon otele dönüştüreceğiz" dedi.
Otel 10-15 odalı ve butik otelden küçük olacağı için 'kupon' oteli tanımlaması kullandıklarını belirten Can, konukların her birine özel hizmet sunacak otelin iç mimarisinin Uzakdoğu kopsepti taşıyacağını belirtti. Can, "Yalının dış mimarisi ne kadar gösterişliyse iç mimarisi o kadar sade olacak" dedi.

Yalı bahçesinin düğün ve organizasyonlara uygun şekilde inşa edileceğini kaydeden Can şunları söyledi: "Dünya jet set'i evlenmek için İstanbul'a yönelince, kent düğün turizminin yeni gözdesi oldu. Yeni otelimizin bahçesinde bu talebe yanıt vermeyi planlıyoruz" dedi.

Karşılamalar kemanla
İstanbul'un lüks restoran ihtiyacı olduğunu kaydeden Can, "Otelle birlikte lüks restoran da düşünüyoruz. Bu restoranda garsonlar beyaz eldivenle hizmet verecek. Çok özel mönülerin hazırlanacağı restoranda konuklar kapıda kemanla karşılanacak" dedi.

Otelin Fuga markasıyla açılacağını belirten Can, "Tarihi yalının isminin yanına Fuga markasını eklemeyi planlıyoruz. Fuga, Latince kaçış demek. Amaç, huzur vermek ve dinlendirmek. Otelde tıpkı Bodrum Fuga'da olduğu gibi Uzakdoğu kültürüne ait masaj ve doğal terapi hizmetleri sunulacak. Konuklarımızı, kendi evlerinde yaşıyor gibi hissetmelerini ve özel spa hizmetlerimizle dinlenmelerini hedefliyoruz" diye konuştu.

Kadıköy'e rezidans
Tekstil ve turizm sektöründen sonra Fuga markasıyla emlak sektörüne giren Can, "Bodrum Fugayaz Gündoğan Evleri projemizi tamamladık. Evlerin büyük bir kısmını sattık. Sadece 14 tane ev kaldı" dedi. Bu evler sayesinde 12 ay tatil hizmeti sunduklarını belirten Can, İstanbul'da da emlak yatırımı düşündüklerini ve Kadıköy'de bir rezidans projesi üzerinde çalıştıklarını anlattı.

Rüzgâr'la da ilgileniyor
Metemteks firmalarıyla birlikte rüzgâr enerjisi işine gireceklerini söyleyen Can, "Piyasadaki projelerle ilgileniyoruz. 1 Kasım son müracaat tarihi. 300 megavat'lık bir müracat yapacağız. Önce lisansımızı alacağız. Firmanın değişikliği için SPK'ya müracat ettik. Şirketin yeni adı Eren Enerji olsun istiyoruz. Doğalgaz, hidroelektrik ve rüzgâr enerjisi faaliyetlerimizi barındıran bir konuma gelecek" dedi.

Rüzgâr enerjisi için bir ortakla yatırım yapmayı planladıklarını belirten Can, "Çıkacak lisansa göre kendimize ortak bulacağız. Bu yatırımı tek başımıza yapmamız mümkün değil. Bir megavatlık yatırımın değeri 1 milyon 250 bin euro civarında. 300 megavatlık lisans çıktığında bu 450 milyon euro'ya yakın yatırım gerektiriyor" diye konuştu. Can, yatırımı Çanakkale, Biga ve Balıkesir civarında yapmayı düşündüklerini anlattı.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.