Haberler

2008'de ihale edilecek

Tarih: 20 Kasım 2007 Kaynak: Yeni Asır
Karayolları Genel Müdürlüğü ile Özelleştirme İdaresi Yap-İşlet-Devret modeliyle gerçekleştirilecek yatırımla ilgili ortak çalışma yapıyor

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın 2008 yılında ihale edileceğini açıkladığı İzmir-İstanbul Otoyolu Projesi üzerinde Karayolları Genel Müdürlüğü ve Özelleştirme İdaresi'nin çalışma yaptığı bildirildi.

Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun, yaptığı açıklamada, İzmir-İstanbul arasındaki otoyol projesinin, Yap-İşlet-Devret modeliyle hayata geçirileceğini, Özelleştirme İdaresi ile bu konuda bir dosya hazırladıklarını açıkladı. Bu dosyada, yapılacak yatırımla ilgili tüm ayrıntıların yer alacağı ifade edildi.

4 yılda bitecek
Altun, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın proje hakkındaki açıklamasından sonra, Özelleştirme İdaresi ile dosya çalışmasını hızlandırdıklarını kaydetti. Özelleştirme İdaresi ile yaptıkları çalışmanın, 'İhaleyi kazanan şirketin otoyolu işletme süresi' gibi detayları içerdiğini ifade eden Altun, şu bilgileri verdi:

"Çalışmamızı tamamladıktan sonra proje, 2008 yılında ihale edilecek. Yap-İşlet-Devret modeliyle hayata geçecek bu proje, İzmir ve İstanbul arasındaki ulaşım mesafesini 440 kilometreye indirecek ve ulaşım süresi yaklaşık 3.5 saat olacak. Otoyol yapım bedelinin 5-6 milyar dolar olacağını tahmin ediyoruz. İzmir-İstanbul Otoyolu'nun ihale edildikten sonra 4 yıl içinde tamamlanması planlanıyor. Zaman kaybedilmemesi için tüm kurumlar, olağanüstü bir çaba harcıyor. İzmir-İstanbul Otoyolu'nu zamanında hizmete açabilmek için ön hazırlıkları hızlandırdık."

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın çok önem verdiği yatırımlardan biri olan İzmir-İstanbul Otoyolu'nda Karayolları Genel Müdürlüğü ve Özelleştirme İdaresi'nin de ciddi biçimde konuyla ilgilenmesi, bölge halkını heyecanlandırdı.

Karşıyaka-Bornova'ya büyük ilgi
Erol Altun, Ulaştırma Bakanlığı'nın bir başka projesi olan ve hizmete giren Bornova-Karşıyaka Çevre Yolu'nun da tahmin edilenin üzerinde kullanıldığını ifade etti. Günde 35 bin aracın geçeceği tahmin edilen yolu, 50 bin aracın kullandığını anlatan Altun, şöyle devam etti:

"Daha kolay, güvenli, hızlı, daha kısa zamanda ulaşımı hedefleyen ve standardı yüksek bu yol, tahminimizin üzerinde kullanılıyor. Yolla, Karşıyaka ile Bornova arasındaki trafik sıkışıklığını gidermeyi ve şehirler arası transit geçişleri sağlamayı hedeflemiştik. 2008 yılında hizmete alınması planlanan Çiğli viyadüğünün tamamlanmasıyla, çevre yolunu kullanan araç sayısının günde 60-70 bine ulaşacağını tahmin ediyoruz."
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.