Haberler

AB kapısını açmanın bir yolu da EXPO 2015

Tarih: 29 Şubat 2008 Kaynak: Referans
Fransa'nın önde gelen aylık uluslararası gazetesi Le Monde Diplomatique mart sayısında İzmir EXPO 2015'e özel bir ekte yer verdi. Ekte İzmir'in rakip şehir Milano karşısındaki kozları, tarihi zenginliği ve Avrupa Birliği (AB) yolunda Türkiye için taşıdığı önem vurgulandı. Uluslararası Fuar Bürosu Genel Sekreteri Vicente Gonzalez Loscertales de verdiği röportajda İzmir'in adaylığında Türkiye'nin istikrarlı ekonomisiyle öne çıktığını vurguladı. Loscertales Türkiye'nin EXPO 2015'i almasıyla beraber AB'ye yakınlaşacağını ifade ederek "Bazı ülkeler AB kapılarını Türkiye'ye açmak istemiyor. Böylesi bir fuar ise bu kapıları açmanın farklı bir yolu olabilir" dedi.

İzmir fark yarattı
"Herkes İçin Sağlık" sloganıyla da ülkenin önemli bir çıkış yaptığı sağlık sektörüne dikkat çekildiğini belirten Loscertales, İzmir'in Milano karşısında fark yarattığını belirtti. Loscertales Milano'nun yemek temasına odaklandığını ve Avrupa'nın en köklü kentlerinden biri olma kozunu kullandığını anlatırken "Eğer EXPO 2015 İzmir'de yapılırsa daha önce hiç ağırlanmadığı bir ülkede bulunma özelliği kazanacak. Milano tabii ki önemli bir değer ama İzmir geleceğin kozu, hızla gelişen ve kapılarımızı açmamız gereken bir ülkenin dinamizminin kanıtı" dedi.

"Avrupa'ya dönük bir Türk şehri" başlıklı makalede ise İzmir EXPO 2015'in "Herkes için sağlık" sloganının kaynağı aktarıldı. Termal kaynaklarının zenginliği ile antik çağlardan bu yana İzmir'in tüm dünyanın ilgisini çektiğini kaleme alan Nicole Pope, yazısında şu ifadelere yer verdi: "EXPO 2015 kısa vadede yerel ekonomiyi canlandıracağı kadar uzun vadede İzmir'e güçlü bir gelecek de sunuyor. Ama İzmirliler hayat tarzlarını değiştirmeye niyetli değil. Onların asıl istediği bu vesileyle milyonlarca ziyaretçiyi kendi sağlık dolu hayatlarına katmak."
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.