Haberler

Garanti kültür kurumları binalarını yeniliyor

Tarih: 1 Nisan 2008 Kaynak: NTVMSNBC
Garanti Bankası, kültür kurumlarının binalarını yenileme kararı aldı.

Garanti Bankası’nın geniş bir yelpazeye yayılan sergi, faaliyet ve özel projeleriyle dikkati çeken 3 kültür kurumu; Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi, Garanti Galeri (GG) ve Osmanlı Bankası Müzesi (OBM), önemli bir mimari sürece giriyor.

Platform’un 2001-2007 yılları arasında 3 katında faaliyet gösterdiği İstiklal Caddesi’ndeki bina tümüyle yenilenerek 2009’da açılacak. BM’nin Karaköy Bankalar Caddesi’ndeki tarihi binası ise 2010 yılına kadar yenilenecek.

Projeyle, iki önemli tarihi binanın kültürel mirasa kazandırılması ve kurumların bugüne kadar gerçekleştirdiği projelere daha kapsamlı ve yenilenmiş bir vizyonla açılımlar getirilmesi hedefleniyor.

Mimari projeye ilişkin OBM’de düzenlenen toplantıda konuşan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, Platform, GG ve OBM’nin, zenginleşen programları ve faaliyet alanlarıyla kentin kültür ve sanat yaşamında önemli bir yer edindiğini söyledi.

Karadere, “Bundan böyle, misyonlarını ve yapılanmalarını yeniden tarif edecek olan kurumlarımız, yeni kurulan Garanti Kültür A.Ş çatısı altında faaliyetlerini sürdürecek. Uzmanlık alanlarını derinleştirip, faaliyetlerini çeşitlendirerek uluslararası ortamdaki varlıklarını güçlendirecekler” diye konuştu.

İstiklal ve Bankalar caddelerinin içinde bulunduğu Beyoğlu ve Galata bölgesinin, geçmişte olduğu gibi bugün de kentin kültürel yaşamına önemli katkı sağladığını ifade eden Karadere, “Yavaş yavaş Karaköy’e yayılan bölgede kültür mekanları, sanat merkezleri açılıyor, yeni bir sivil kent merkezi oluşuyor. Biz de bu dönüşüm sürecine katkıda bulunmak için kültür kurumlarımızın hizmetindeki binalarımızı yenileyerek gündelik yaşama kazandırıyoruz” şeklinde konuştu.

Projenin mimarı Han Tümertekin ise zaman içinde, ihtiyaçlar doğrultusunda pek çok değişiklik yapılan tarihi binalardaki müdahalelerinin görünür değil, hissedilir olmasını amaçladıklarını söyledi.

Tümertekin, “Benzer nitelikteki pek çok yapının dönüştürme projesinde olduğu gibi, kamusal kullanıma ve ihtiyaçlara cevap verecek işlevsel uygulamalar tasarladık. Binaların sahip olduğu değeri ortaya çıkartacak mimari çözümler geliştirdik” diye konuştu.

Osmanlı Bankasının Karaköy’deki 116 yıllık binasındaki şube ve bölge müdürlüğünün yeni yerlerine taşınmasıyla, mekan tümüyle İstanbullulara armağan edilecek.

Beyoğlu’ndaki Platform binasının tamamının çağdaş bir yapılanmayla yeniden kullanıma açılmasıyla da toplam 14 bin metre karelik alan İstanbul’a ve bölgeye kazandırılacak.
Konuyla İlgili Linkler
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.