Ataköy-Bakırköy sahil şeridindeki 124 bin 980 metre karelik arazinin ihalesinde, en yüksek teklifi 850 milyon YTL ile Sinpaş-Kat Turizm Gayrimenkul A.Ş. Ortak Girişimi verdi. "Bu gayrimenkul aslında bu değerde değil" diyen Sinpaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, "Ama satan iyi satıyor. Yarışma söz konusu olunca bu atmosferle bir miktar fazla değeri gözden çıkarabiliyorsunuz" dedi.
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 650 milyon YTL muhammen bedelle satışa çıkarılan Ataköy-Bakırköy sahil şeridindeki 124 bin 980 metre karelik arazinin ihalesinde, en yüksek teklifi 850 milyon YTL ile Sinpaş-Kat Turizm Gayrimenkul A.Ş. Ortak Girişimi verdi. İhale, TOKİ’nin Ankara Bilkent’te bulunan merkez binasında açık artırma yöntemiyle yapıldı. Sinpaş-Kat Turizm Gayrimenkul A.Ş. Ortak Girişimi ve Akdeniz İnşaat A.Ş’nin katıldığı ihale, 650 milyon YTL muhammen bedel üzerinden başladı. Arsa ile ilgili olarak ilk adımı attıklarını belirten Sinpaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, "Bu gayrimenkul aslında bu değerde değil ama satan iyi satıyor. Bu tür yarışma atmosferi olan ortamda ihaleye katılınca değeri bir miktar daha artabiliyor" dedi.
Yüzde 20’si peşin
İhale Komisyonu Başkanı TOKİ Başkan Yardımcısı Çağatay Göktayoğlu, ihalenin teknik olarak tamamlandığını belirtirken, arsanın satışının yüzde 18’lik KDV’den muaf olduğunu hatırlattı. Göktayoğlu, şartname gereği, en yüksek teklifi veren firmanın iki iş günü içinde teklif tutarının yüzde 4’ünün TOKİ hesabına yatırılması gerektiğini, ihale komisyonunun buna göre değerlendirme yaparak sonucu bildireceğini söyledi. Kalan bölümünde de otel, apart otel, marina, yat kulubü, alışveriş tesisleri, lokantalar, kongre, sağlık ve eğlence tesisleri yapılabilecek. Arazide inşaat alanı 249 bin 960 metre kare olarak belirlenirken, ihaleyi kazanan firma satış bedelini yüzde 20’si peşin olmak üzere 24 ay vadeyle ödeyebilecek.
Arsa ile ilgili olarak ilk adımı attıklarını belirten Sinpaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, şunları söyledi: "Bu gayrimenkul aslında bu değerde değil ama satan iyi satıyor. Onun için değerli. İstanbul’da son dönemde satılan gayrimenkuller hepimizin dikkatinde. Bunların fiyatı serbest piyasa düşünüldüğünde bu değerde değil ama yarışma söz konusu olunca yarışma atmosferiyle bir miktar fazla değeri gözden çıkarabiliyorsunuz. Biz buraya 850 milyon YTL verdik. Şimdi bunu nasıl çıkaracağımızı oturup hesap edeceğiz. Çok emin değilim doğrusu."
Araziyi bir turizm merkezi haline getirmek için bazı planları bulunduğunu da açıklayan Avni Çelik, şu bilgileri verdi: "Biz şirket olarak bu tür çalışmalara uzun soluklu bakarız. 6 ay boyunca bu bölgede incelemeler ve projeler hazırlayacağız. Bize en uygun gelen çalışmayı tercih edeceğiz."
Katarlı ortağımız ile masaya oturacağız
İhalede en yüksek teklifi veren Sinpaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, ihaleden sonra yaptığı açıklamada, ihalenin henüz kesinleşmediğini, TOKİ’nin kesin kararından sonra arsanın kendilerinin olacağını söyledi. Çelik, Katarlı bir firmayla stratejik ortaklıklarının bulunduğunu da hatırlatarak "Bu ihale konusunda henüz onlarla konuşmadık. İhaleyi aldıktan sonra oturup müzakere edeceğiz. Ortağımız Dubaili olmayacak" dedi.
Kamuyla iş yapmak istemiyorduk
SİNPAŞ grubunun Adabank için de teklif verdiğinin hatırlatılması üzerine, Avni Çelik şu değerlendirmeyi yaptı: "Biz kamu yanında hiç yokuz. Kamuyla iş yapmak, kamuyla alışveriş yapmak istemeyiz ama bu gayrimenkul, İstanbul’daki önemli gayrimenkullerden biriydi onun için varız. Adabank’ta küçük hissedarız. İkisi üst üste geldi. Yoksa kamuoyuyla alışveriş alışkın olduğumuz bir atmosfer değil. Bundan sonra bir süre durulup projelerimizi tamamlamayı planlıyoruz. Elimizdeki işleri bitirdikten sonra yeni projelerle ilgilenebiliriz."
Takip
Bütün yorumları forumda okuyun!7 Aralık 2009, 17:05Yazan: Dilek ÖztürkToplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), İstanbul'un Bakırköy ilçesi Ataköy sahilinde bulunan, kamuoyunda tartışmalara neden olan ve mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle ihalesi durdurulan arsaların satış ve kiralanması için 9 Aralık'ta yapılacak ihaleye karşı, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Bakırköy Temsilciliği bir basın bildirisi yayınladı... (devamı)
24 Eylül 2008, 10:49Yazan: Gökçe ArasTOKİ’ye ait Ataköy arazisi için yapılan ihaleyi 850 milyon YTL’lik teklifle Sinpaş-Kat Turizm ortaklığı kazandı. Sinpaş yönetimi, ihalenin atmosferiyle rakamı yükselttiklerini, parayı nasıl ödeyeceklerini bilmediklerini açıkladı. Haberin devamına buradan ulaşabilirsiniz... (devamı)
22 Eylül 2008, 20:24Yazan: Simla Sunay OzdemirAtaköy sahilindeki 125 bin metrekarelik rekreasyon alanının satışa sunulmasını sadece eleştirmek yetmez. Buna karşı durmak gerek. Asıl soru: Peki, kim karşı duracak?
1 Eylül 2008, 11:38Yazan: Burcu KarabasTOKİ'nin 2 yıl önce 33 yıllığına DATİ'ye kiralanan 150 dönümlük Ataköy Turizm Tesisleri arazisini ikinci kez ihale ile satışa çıkarmasıyla ilgili gelişmeler sürüyor. Yeni Şafak'ta yayınlanan habere göre TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, "Adrese teslim ihale yapıyormuşuz gibi gösteriliyor... (devamı)
Bütün yorumları forumda okuyun!







