Sinpaş, bu hafta yapılan ihalede TOKİ’nin Ataköy arazisine 850 milyon YTL bedelle en yüksek teklifi vermişti. DATİ ise bunun bitişindeki arazinin 30 yıllık üst kullanım hakkını elinde bulunduruyor. DATİ’nin 30 yıl boyunca devlete ödeyeceği kâr payı 90 milyon YTL olarak hesaplanıyor. TOKİ bu bedelin düşüklüğünü gündeme getirerek araziyi satışa çıkarmayı planlıyor.
DATİ de söz konusu arazide faaliyet gösteren Ataköy Şirketler Grubu’nu Özelleştirme İdaresi’nden 200 milyon dolara almıştı. DATİ Yönetim Kurulu Üyesi Kıran, bir süre önce bu arazinin bedelinin 3 milyar dolar olduğu yönünde söylentiler çıktığını hatırlatarak şöyle dedi: “TOKİ önce DATİ’nin bulunduğu araziyi satıp sonra yanı başındaki boş araziyi satabilseydi, devlet daha çok kazanç sağlayabilirdi. TOKİ’nin satış stratejisini bozduranlar bu şekilde devleti zarara uğrattılar.”
Takip
Bütün yorumları forumda okuyun!7 Aralık 2009, 17:05Yazan: Dilek ÖztürkToplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), İstanbul'un Bakırköy ilçesi Ataköy sahilinde bulunan, kamuoyunda tartışmalara neden olan ve mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle ihalesi durdurulan arsaların satış ve kiralanması için 9 Aralık'ta yapılacak ihaleye karşı, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Bakırköy Temsilciliği bir basın bildirisi yayınladı... (devamı)
24 Eylül 2008, 10:49Yazan: Gökçe ArasTOKİ’ye ait Ataköy arazisi için yapılan ihaleyi 850 milyon YTL’lik teklifle Sinpaş-Kat Turizm ortaklığı kazandı. Sinpaş yönetimi, ihalenin atmosferiyle rakamı yükselttiklerini, parayı nasıl ödeyeceklerini bilmediklerini açıkladı. Haberin devamına buradan ulaşabilirsiniz... (devamı)
22 Eylül 2008, 20:24Yazan: Simla Sunay OzdemirAtaköy sahilindeki 125 bin metrekarelik rekreasyon alanının satışa sunulmasını sadece eleştirmek yetmez. Buna karşı durmak gerek. Asıl soru: Peki, kim karşı duracak?
1 Eylül 2008, 11:38Yazan: Burcu KarabasTOKİ'nin 2 yıl önce 33 yıllığına DATİ'ye kiralanan 150 dönümlük Ataköy Turizm Tesisleri arazisini ikinci kez ihale ile satışa çıkarmasıyla ilgili gelişmeler sürüyor. Yeni Şafak'ta yayınlanan habere göre TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, "Adrese teslim ihale yapıyormuşuz gibi gösteriliyor... (devamı)
Bütün yorumları forumda okuyun!







