İzmir Büyükşehir Belediyesinin İzbeton şirketi, inşaatlardan çıkan moloz eskilerini dökmek yerine moloz kırığına dönüştürerek bununla orman köylerine yol yapmaya başladı. Bu malzeme ile Menderes, Kemalpaşa ve Urla ilçelerinde toplam 200 bin metrekarelik yol asfaltlandı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Menderes’e bağlı Develi, Akça, Yeni, Şaşal, Sancaklı, Çile, Kısık köyleri ile Urla’ya bağlı Kuşçular, Kemalpaşa’da bağlı Aşağı Kızılca Çamönü köylerindeki ürünlerin bu sayede toz ve topraktan kurtulduğu, ürünlerin kalitesinin ve veriminin arttığı kaydedildi.
Devam eden çalışmalar kapsamında önümüzdeki günlerde Menderes Çileme, Çakaltepe ve Yoncaköy; Kemalpaşa Sarıcalı ve Yiğitler köyü; Foça’da ise Bağarası, Kozağaç ve Çakmaklı köylerinde yeni asfaltlama yapılacağı bildirildi.
Üreticiler ise İzmir Büyükşehir Belediyesinin büyük tarım havzalarındaki bu uygulamasının kendi köylerinde de yaşama geçirilmesinden büyük memnuniyet duyduklarını açıkladılar.






