Arkitera E-Bültenleri

Email adresiniz yeterli
Üyelikten Çıkış
E-Bülten Arşivi

Haberler

Seyrantepe memleket meselesidir, yeni ihalede şartlar yeniden oluşur

Tarih: 6 Temmuz 2009 Kaynak: Hürriyet Yazan: Sadi Özdemir
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, "Seyrantepe projesi Türkiye'nin, Türk spor camiasının, Başbakan'ın ve TOKİ'nin meselesidir. En hızlı şekilde tamamlanacak" dedi. Yeni ihalede yeni şartların oluşacağını söyleyen Bayraktar, Eren Talu ve ortakları için de "Sözleşme çerçevesinde hakları korunacak. Ancak açgözlülük yapılmaya kalkışılırsa devlet de en katı şekilde haklarını koruyacak" diye konuştu.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Seyrantepe'deki spor kompleksi inşaatı için açılacak yeni ihalede şartların yeniden oluşacağını belirterek, "İlk ihaledeki teklifleri baz almayacağız, mevcut şartlarda en uygun teklifi verene ihaleyi verebiliriz" dedi. Önceki akşam Avrupa Konutları TEM'in spor ve sosyal tesislerinin açılışına katılan Bayraktar, İstanbul Seyrantepe'deki spor kompleksi inşaatının yeniden ihaleye çıkmasına ilişkin şöyle konuştu: "Seyrantepe proje büyük bir spor kompleksi projesidir. Bu Türkiye'nin, Türk spor camiasının meselesidir. Galatasaray'ı sevenlerin, İstanbul'un, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın TOKİ'nin meselesidir. Memleket meselesidir. Birinci ihaleyle ilgili ‘Niye yaptınız' şeklinde sorular geliyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir ihale kanunu var. Bu kanununa dayalı yönetmelikler var. En ucuz teklifi verene ihale etmek zorundaydık. En ucuz teklif neydi? TOKİ'ye en yüksek pay veren idi. Gerekli teminatları da yerine getirdikten sonra, en uygun teklifi verene ihale yapmadığımız zaman TOKİ soruşturmayla karşı karşıya kalırdı."

Kolaylık sağladık
Bayraktar, Eren Talu ve ortaklarının yüklenici şartlarını yerine getirip teminatını yatırdığını, inşaata başladığını hatırlatarak şunları söyledi: "Sonradan sıkışınca mecbur olmadığımız halde, yeni ortağa müsaade ettik. İşin yürüyebilmesi için her türlü kolaylığı sağladık. Üçüncü ortak almasına rağmen işi yürütemeyince, biraz risk alıp biraz da yetkilerimizi aşarak kredi alması için TOKİ'de stratejik komisyon kararı da aldık. ‘Yurtdışından yurtiçinden kredi bul' diye kendisine böyle bir olanak vermemize rağmen inşaatta bir yürüme olmayınca da sözleşmeyi fes etmek zorunda kaldık."

Haklarını koruruz
Eren Talu ve ortaklarının iş akdini fes ettiklerini ancak onların da haklarını korumak zorunda olduklarını vurgulayan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, "Ama bu tabii ki sözleşme şartları doğrultusunda olur. Eğer, sözleşmesini fes ettiğimiz yüklenici TOKİ'yle beraber gerekli çalışmaları yapar, kendi haklarını koruyacak şekilde bizimle beraber diyalog içinde olursa biz onun haklarını koruruz. Biz devletiz. Hiç kimsenin mağdur olmasını istemeyiz ama açgözlülükler yapılırsa, o zaman devlet de kendini en katı bir biçimde korumak zorundadır" diye konuştu.

Yeni ihalede şartlar
17 Temmuz'da ihaleyle ilgilenenlerin dosyalarını alacaklarını ve yeterli olanlara bakacaklarını dile getiren Bayraktar, ilk ihale ile bu yeni ihalenin farklı şartlarda olacağını kaydetti. Bayraktar, "Biz şimdi mevcut şartlarda en uygun teklifi verene ihaleyi veririz. ‘TOKİ daha evvel bunu almıştı, yine aynı şeyi yakalayacak' diye bir şart yok. TOKİ için bugün en uygun olan teklife bu işi verebiliriz" dedi.

Trabzon'u şampiyon yapsın konuşuruz
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in "Hep Galatasaray'ın projesiyle ilgileniyor, Trabzonspor'a da proje yapsın" eleştirilerinin hatırlatılması üzerine, "Ben Trabzonluyum. Hiç kimse benden daha çok Trabzonlu olmasın. Sayın başkan Trabzonspor'u şampiyon yapsın, ben ne diyorsa hepsini kabul ediyorum. Tabii ki ben bir memurum ama Trabzonluluk memurluktan çok farklı bir şeydir. Şener Başkan Trabzonu şampiyon yaparsa ben de elimden ne geliyorsa yaparım" diye yanıtladı.

3 bin kişilik inşaat kadrom var ihaleye girebilirim
TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş. Kaynak Geliştirme Uygulamaları Kapsamında yapılan Avrupa Konutları TEM Projesi'nde konutları Eylül ayında teslim etmeye hazırlanan Artaş-Öztaş-Doğu Konsorsiyumu İcra Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ise Seyrantepe Projesi için "Bizim şu anda Avrupa Konutları TEM'de 3 bin çalışan pesonelimiz var. Bunların 125 tanesi mühendis, mimar. Arkadaşlarımıza iş lazım, o şantiye, bu şantiye fark etmez, şartnameyi alırız, inceleriz uyarsa gireriz. Ekmeğimize bakarız. Hayal için çıkmayız" dedi. Çetinsaya, Beşiktaşlı olduğunu ancak Galatasarayı da çok sevdiğini belirtti.

TOKİ'ye 225 milyon TL
Avrupa Konutları TEM Projesi"nde 2.036 daire sattıklarını söyleyen Çetinsaya, bu satışla 425 milyon TL ciro elde edip, 700 bin metre kare inşaat yaptıklarını anlattı v şöyle devam etti: "36 blok, 3 bin 100 daire inşa ediyoruz. Toplam 725 milyon TL ciro bekliyoruz. Kalan 300 milyon TL hasılat sonraki 1000 daireden ve ticari alanlardan elde edilecek. TOKİ de bu projeden 225 milyon TL gelir elde edecek. Projede altyapı yatırımıyla da çok iddialıyız. Projenin altında enerji, su ve iletişim hatları için 3 kilometre tünel sistemi inşa ettik. Ayrıca çok iddialı bir sosyal tesis kompleksi yaptık" dedi.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!

10 Kasım 2009, 09:29Yazan: Emine Merdim29 Eylül 2010’da teslim edilecek statta yürütülen çalışmalar Seyrantepe Spor Kompleksi sitesinden takip edilebilecek.

21 Ağustos 2009, 22:52Yazan: valiumTekrarlanan Seyrantepe İhalesine 6 firma katıldı, katılımcılardan 3’ü ihaleden çekildi. Aşçıoğlu, AFA ve Özkar ihalede teklif sunan firmalar oldu.Karabel’in açıklamasına göre, Aşçıoğlu A.Ş, Aşçıoğlu Limited Şirketi, Viatrans A.Ş, Ofton A.Ş, Meydanbey İnşaat Ticaret Sanayi Limited, Ağaoğlu GAMA İnşaat Madencilik Turizm İthalat İhracat Limited Şirketi İş Ortaklığı toplam satış geliri 1 milyar lira, toplam gelirden arsa payı karşılığı idare payı 70 milyon lira artan toplam satış geliri üzerinden yüzde 3 pay üzerinden teklif verdi... (devamı)

5 Ağustos 2009, 11:11Yazan: valiumToplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan (TOKİ) yapılan yazılı açıklamada, 27 Temmuz 2009 tarihinde gerçekleştirilen İstanbul “Seyrantepe 52.000 Seyirci Kapasiteli Spor Kompleksi İşi İkmal İhalesi”ne tek teklif geldiği anımsatıldı. İhale Komisyonun yaptığı değerlendirmeler neticesinde, Siyah Kalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne ait teklifin, “aşırı düşük” olması sebebiyle ihalenin iptaline karar verdiği bildirildi... (devamı)

29 Temmuz 2009, 22:55Yazan: valiumEkonomik sorunlar nedeniyle yapımı duran Seyrantepe projesinde tek teklif 64.7 milyon TL ile Siyah Kalem'den geldi. TOKİ'nin Bilkent'te bulunan merkezinde bugün düzenlenen ihale için 6 firmanın ihale evrakı aldığı belirtildi. Söz konusu firmalardan, Aşçıoğlu A.Ş, Aşçıoğlu Limited, Viatrans A... (devamı)

30 Haziran 2009, 13:47Yazan: Omer YilmazSeyrantepe ihalesi iptal - Hürriyet TOKİ tarafından Seyrantepe'de yaptırılan stat projesinin ihalesi iptal edildi. Tamamlandıktan sonra Galatasaray'ın maçlarını oynayacağı spor kompleksinin ihalesini Eren Talu'nun sahibi olduğu inşaat firması üstlenmiş ve inşaatın zamanında yapılmamasından dolayı daha önce bir çok kez ihtar almıştı... (devamı)

25 Aralık 2008, 14:43Yazan: icmimarmeltemAçıkçası ben yeni yerinden hiç te memnun değilim. İnsanların rahatlıkla yürüyerek ulaşabileceği bir yerde değil ... Beşiktaş ve Fenerbahçenin stadı ikiside şehrin göbeğinde.Fenerbahçenin e5 e yakın olması e5 in o noktada şehrin içine kadar girmesiyle alakalı. Stad ne kadar modern mimari açıdan daha düşünülmüş olarak yapılıyor olsa da eski yeri çok daha tarihi ve anlamlıydı çok yazık oldu bence doğru bir karar değildi kesinlikle... (devamı)

21 Kasım 2008, 19:33Yazan: mina_lavinToki ile olmadı. Kendisi grubunun ayarladığı ekiple çalıştı olmadı. Şimdi Dubai'li ortakla yola devam edecekler. Anlamadığım şey neyi alkışlıyorlar ? Bitmeyen proje ve sorun üreten çalışmalar yumağımı ? Yoksa körfez parasını çekelim. Buradaki " kriz" düzelebilir adına yapılan reklam kampanyalarını mı? Umarım yeni ortaklar sorunlar çözülür... (devamı)

21 Kasım 2008, 13:11Yazan: nccSABAH - 21 Kasım 2008, Cuma - Çılgın Yatırımcılar SABAH - 21 Kasım 2008, Cuma - "Eren Bey'in biraz deli olduğu belli" SABAH - 21 Kasım 2008, Cuma - ERGUN BABAHAN

18 Eylül 2008, 09:22Yazan: uk-dorİjinal bir proje aynı zamanda kaliteli bu yeterli bir iş..

9 Ağustos 2008, 15:18Yazan: tümay türkmenKendisi şantiye idi. Tanışma fırsatı bulduk. Resmi olarak durumu,görevi nedir bilmiyorum ancak manevi olarak çalışanlara moral desteği müthiş.Ticari kaygılar bir yana Galatasaray'lı olarak bu işe duygusal anlamda sarıldıkları kesin. Kendisi de bunu ifade etti zaten.

Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2012>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.