Yeni sahne, açılışı için önceki sezon açıklanan 29 Ekim tarihine yetiştirilmeye çalışılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkilileri mekanın daha önce öngörülen tarihte şehir tiyatrolarının hizmetine sunulacağını belirtiyor.Yeni sahnenin toplam inşaat alanı 11.315 metrekare ve net kullanım alanı ise 6.930 metrekare. Mekanın İBB'ye maliyeti ise KDV ve tüm masraflar dahil yaklaşık 16 milyon TL oldu. Yeni sahnenin koltuk kapasitesi, eskisi gibi 600 olacak. Bu karar İBB ile Şehir Tiyatroları Müdürlüğü'nün ortak kararı. İBB yetkilileri tiyatroyla ilgili yapılan tüm planlamalarda sanatçılarla birebir görüşüldüğünü ve yapılan görüşmeler sonucunda imalatlara başlanıldığını özellikle vurguluyor. Yeni binada sahne haricinde; üst fuaye, tiyatrolar müdürlüğüne ait ofisler, iki adet toplantı odası, kafeterya ve kafeterya servis alanları, mutfak ve kütüphane de bulunacak. Yeni mekana yapılan başkan odası ayrıca tiyatro Araştırma Laboratuvarı (TAL) olarak da kullanılabilecek. Sahne direktörü ve yardımcısı odaları, baş dramaturg odası, ışık-ses-sahne kontrol odaları, aksesuarcılar odası, prova odası, idare amiri odası, terzi odası, kuaför odası, iki tane fotoğrafhane ve efekt kayıt stüdyosu da yeni mekanda yer alacak. Yeni Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde yer alacak çalışma stüdyosu çocuk tiyatrosu olarak da kullanılabilecek. Ayrıca konuk odası, 6 adet banyolu sanatçı odası özel dekor girişi, 81 metrekarelik kulis, sahne teknik odaları, bilet satış birimleri de yeni mekanın diğer bölümleri. Ayrıca altıncı bodrum katta sanatçıların talebi üzerine asansör ve servis merdiveni ile ulaşılabilinen 1.010 metrekarelik bir de depo inşa edildi.
Eski sahnede en çok şikâyet konusu olan ışık ve ses sistemlerinde son teknoloji ürünleri kullanıldı. Ses sistemi electrovoice, line array hoparlör sistemi, ışık sisteminde ise; 20 tane robotik ışık, 350 adet spot ışık yer alıyor. Ayrıca sis ve kar makinesi de sistemlerin içinde yer alıyor. Akustik olarak; tiyatronun tüm tavan-duvar ve döşemelerinde akustik hesabı yapılarak, salon formu ve malzemeleri buna göre belirlendi. Yine şikâyet konularından biri olan sahnede; spirallift sistemli orkestra çukuru ile aşağı-yukarı hareket yeteneğine sahip döner sahne mekanizması kullanıldı. Yeni Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin fuayesi, eski fuaye ve alanlarına nazaran daha konforlu, daha geniş ve daha kapsamlı olacak şekilde modern bir yapı olarak tasarlandı ve inşa edildi.
Takip
Bütün yorumları forumda okuyun!15 Şubat 2008, 18:32Yazan: Aslı Özbaymimarlar odası merkez yönetimi, bu konuyla ilgili son gelişmeler/yazışmalar üzerine kendi web sitesinde aşağıdaki metni yayınladı. forum metinlerinde eksik kalmaması için aşağıya ekliyorum. diğer yandan, eleştirileri, "....odamızı yıpratmaya yönelik saldırılar...." olarak değerlendiren ve bunları oda karşıtlığı (?) söyleminin motifleri sayan metnin otoriter uslubu, traji-komik bir durum oluşturuyor... (devamı)
21 Ocak 2008, 20:53Yazan: Aslı Özbayoda merkezinin, hem de uia 2005 kongre alanını düzenlemek için açtığı yarışma sonucu gelişen olaylar serisi, hem oda, hem de yarışmalar düzeni açısından ibretlik bir "müsibet" oldu. o sırada uluslararası bir kongreye hazırlanmakta olunduğu için, bu meseleyi el birliğiyle unuttuk ve "yen içinde" bıraktık... (devamı)
21 Ocak 2008, 14:30Yazan: Murat ArtuTam O sırada, Yetkilerini cehalet ve adaletsizlik içinde kullanan oda yöneticilerinin sorumsuz olduklarına dair örneklerini yazarken, 1. Kongre vadisi yarışması... 2. SMG.............örneklenirken Haberiniz geldi. Çok sevindim !!! Mimarlık için Mimarlar grubu ( Seçimi kazanacak ya...!) Sn. Mimar Fatih Erduman'a yanında vereceği bir tebrik ve teşekkür belgesi ile tazminatını ödemelidir... (devamı)
21 Ocak 2008, 12:54Yazan: ayasofyaSonra da diyoruz ki neden yarışma açılmıyor, Oda neden yarışma açılmasına önayak olmuyor. Baksanıza ödülü vermemek için temyizlere gidilmiş, çabalar sarfedilmiş. Cevap hakkı doğdu yaşasın. Şimdi Oda Yönetimi hemen bize açıklama yapacak. Bizi bilgilendirlecek. Öyl olmadı aslında böyle oldu diyecek... (devamı)
21 Ocak 2008, 12:37Yazan: luminaHamaset'in çöktüğünün resmidir :) Ama sırça köşkten görünmüyor anlaşılan bu resim...
21 Ocak 2008, 12:24Yazan: Zeynep GüneyErduman; yaklaşık altı ay önce lehine sonuçlanan davanın kararını ve Mimarlar Odası'nın bu süreç içerisindeki tutumunu şu sözlerle yorumluyor...
Haberin devamı için: Mimar(lar) Kazandı, Oda Kaybetti
11 Ekim 2005, 18:56Yazan: Gülin ŞenolFatih Erduman tazminat verilmemesi üzerine Mimarlar Odası'na dava açtı:
Kongre Vadisi Yarışmasında Son Durum
19 Ocak 2005, 17:02Yazan: Arkitera Forum14 Ocak 2004 günü Arkitera Forum'da UIA 2005 Istanbul Kongresi Vadi Tasarım Yarışması jüri üyelerinin imzaları ile yayınlanan metinde şahsımı hedef alan aşağıdaki paragraf bulunmaktadır.
"Bu arada, Kongre’nin ihale edildiği Konsorsiyum temsilcisinin de yarışma sonuçlarını eleştiren bir başka açıklaması da bir biçimde kamuoyuna yansıtılmıştır... (devamı)
13 Ocak 2005, 10:47Yazan: Murat ArtuTemmuz 2005 tarihinde İstanbul' da düzenlenecek olan UIA Kongresi ile ilgili açılmış bulunan Kongre Vadisi yarışmasının ödüllerinin yarışmacılara ödenmediğini ve dahası Mimarlar Odası Başkanı Sn. Oktay Ekinci’nin kendisini jürinin üstünde gören bir anlayışla, birinciliği kazanmış proje üzerine karalamalar içeren yorumlar getirdiğini esefle okumuş bulunuyorum... (devamı)
30 Aralık 2004, 11:28Yazan: Omer YilmazBir saat kadar önce Fatih ERDUMAN tarafından Arkitera ve Mimarlar Odası şubelerine dağıtılan metin aşağıda.
KONGRE VADİSİ MİMARİ TASARIM YARIŞMASI ARDINDAN…
30 Aralık 2004
Kongre Vadisi Mimari Tasarım Yarışması’nda 1. ödülü alan projenin müellifi olarak yarışma sonrası yaşanan süreç ile ilgili deneyimlerimi mimarlık kamuoyuyla paylaşmak gerektiği kanısındayım... (devamı)
Bütün yorumları forumda okuyun!







