Arkitera E-Bültenleri

Email adresiniz yeterli
Üyelikten Çıkış
E-Bülten Arşivi

Haberler

Sulukule'de inşaat başlıyor

Tarih: 10 Aralık 2009
Tartışmalara neden olan Sulukule'de, ihaleyi kazanan Özkar Group inşaata başlıyor. Proje kapsamında Sulukule'de 165 blokta 75, 100 ve 120 metrekarelik 577 konut yapılacak.

Sulukule olarak bilinen Neslişah ve Hatice Sultan mahallelerinde kentsel yenileme çalışması kapsamında yapılacak yeni binaların inşaatına gelecek hafta başlanıyor.

Komuoyunda tartışmalar yaratan ve hatta tartışmaları yurtdışına kadar yayılan Sulukule Kentsel Yenileme Projesi'nde inşaat aşamasına gelindi. Sabah gazetesinin haberine göre, Toplu Konut İdaresi'nin Eylül sonunda gerçekleştirdiği ihaleyi kazanan ve 6 Ekim'de araziyi teslim alan Özkar İnşaat, gelecek hafta Sulukule'nin yeni binalarını inşa etmeye başlayacak. Sulukule'de gelinen son durum hakkında Sabah'ın sorularını yanıtlayan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Sulukule Kentsel Yenileme Projesi'nin avan projelerinin koruma Kurulu tarafından onaylandığını ve uygulama projelerinin hazırlandığını belirterek, "Avan proje üzerinden TOKİ ihale'yi gerçekleştirdi. İhaleyi kazanan Ökar İnşaat ruhsat için belediyemize başvurdu. Bugün yarın ruhsat çıkacak. Önümüzdeki hafta ise inşata başlanacak" dedi. Demir Projenin 2011'in ortalarında tamamlanacağını da ifa etti. Demir, projenin "Sulukule'de villa yapılıyor" diye speküle edildiğine değinerek, sur koruma bandındaki yeni evlerin 75, 100 ve 120 metrekarelik 2, 3 ve 4 katlı binalardan oluştuğunu açıkladı.

Sulukule projesinin inşaat ihalesini alan Özkar İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Burak Özcan da, "Arazi üzerinde şantiye kurma çalışmalarımıza başladık. Konteynırlarımızı yerleştirdik, güvenlik birimlerimizi oluşturduk. Eksikliklerimizi gideriyoruz. TOKİ'nin İhalesini 62 milyon TL'ye kazandık" dedi.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!

12 Kasım 2009, 17:00Yazan: ybdTescil konusu bambaşka bir tartışma. Benim şahsi görüşüm tescilin birçok yapının yok olmasına yol açtığı. Çivi çakılmaz dedikodusu, devletin evi tescilleyip terk etmesi, nasıl müdahale edebileceğini, nasıl günümüz koşullarına uyarlayabileceğini anlatmaması evlerin terki, kendi hallerine veya dış müdahale ile yıkılmalarını hızlandırıyor... (devamı)

12 Kasım 2009, 15:41Yazan: Omer Yilmaz100 yıllık, ahşap ve nitelikli olmasına rağmen tescillenmemiş, tescil başvurusu sonuçlanmamış bu yapının...Varsayalım bu yapıda oturanların sosyal durumlarını hep birlikte unuttuk. Öyle ya yapı üzerinden de konuşabilmeliyiz mimarlar olarak. Bu durumda bu yapı tescillenmeli mi sizce?... (devamı)

12 Kasım 2009, 13:55Yazan: ybdAğustos 2008'de Gülsüm Teyze alt katını Sulukule Çocuk Atölyesi'ne açtığında çekilmiş fotoğraflar.
Açılışta yıkayıp astığı bembeyaz kaneviçelerini asan da Gülsüm Bitirmiş.

12 Kasım 2009, 13:23Yazan: ybdbulmaya çalışıyorum. yıkım fotoğrafları da bu akşam gelir.

12 Kasım 2009, 10:32Yazan: Omer YilmazŞu anda alanda direnen son evlerden birisi yıkılıyor! Ev sahibi Gülsüm Bitirmiş direnişin sembollerinden bence. Her toplantıya katıldı, meclise kadar gitti. 'Ben 2 göz evimden mutluyum, beni kutuların içine koymasınlar, komşularımdan etmesinler.' dedi yıllardır. Evinin alt katını çocuk atölyesine açtı... (devamı)

12 Kasım 2009, 10:17Yazan: ybdŞu anda alanda direnen son evlerden birisi yıkılıyor! Ev sahibi Gülsüm Bitirmiş direnişin sembollerinden bence. Her toplantıya katıldı, meclise kadar gitti. 'Ben 2 göz evimden mutluyum, beni kutuların içine koymasınlar, komşularımdan etmesinler.' dedi yıllardır. Evinin alt katını çocuk atölyesine açtı... (devamı)

24 Eylül 2008, 10:58Yazan: Gökçe ArasMimar, şehir planlamacıları ve sosyologların aralarında bulunduğu bir grup, Fatih'te ''Sulukule'' olarak bilinen bölgede Fatih Belediyesi'nce yürütülen yenileme projesine alternatif bir proje hazırladı. Haberin devamına buradan ulaşabilirsiniz.

22 Temmuz 2008, 11:00Yazan: Emine MerdimSulukule Guardian'da. Video: Oldest Roma settlement in Istanbul under threat | World news | guardian.co.uk

14 Mart 2008, 14:08Yazan: RedRapsodyeee!! mezbelelik devam etsin o zaman :) Etmesin elbette, eğer konuyu yakından izliyorsanız Roman mahallesindeki alternatif çalışmalardan haberiniz vardır. Bir yerin rehabilitasyonu oranın tamamen yıkılıp, rant elde edip yeniden imarıyla sağlanamaz. Bu denenmiş, araştırılmış ,ortaya konmuş... (devamı)

14 Mart 2008, 11:53Yazan: mimar mahmuteee!! mezbelelik devam etsin o zaman :)

Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2012>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.