Arkitera E-Bültenleri

Email adresiniz yeterli
Üyelikten Çıkış
E-Bülten Arşivi

Haberler

Ofer’in kulakları çınlayacak Galataport yeniden satışta

Tarih: 7 Ocak 2010 Kaynak: Milliyet
Özelleştirme İdaresi Başkanvekili Ahmet Aksu, Galataport ihalesini bu yıl bitirmeyi düşündüklerini söyledi.

2005'te işadamı Mehmet Kutman ile İsrailli işadamı Sami Ofer konsorsiyumuna ihale edilen Galataport Liman Projesi, büyük tartışmalara neden olmuş ve Danıştay'ın imar planlarına ilişkin kararından sonra 2006'da Özelleştirme İdaresi tarafından ihalesi iptal edilmişti.

"Bu yılki 10.4 milyar lira özelleştirme gelir hedefini aşacağımızı tahmin ediyorum" diyen Ahmet Aksu da dün 2010 özelleştirme programı hakkında şu bilgileri verdi:

- Köprü ve otoyolların, Meclis'teki tasarının yasalaşmasına göre bu yılın ilk çeyreğinde ihaleye çıkması öngörülüyor.

- Milli Piyango İdaresi'ne ait şans oyunlarının özelleştirme takvimi şu anda net değil.

- İzmir Limanı'nda ek teminat istendi. Gelecek cevaba göre süre uzayabilir.

- Samsun ve Bandırma Limanları ilk çeyrekte devredilebilir. İskenderun Limanı'nı için bu ay ya da şubat başında ihaleye çıkılabilir.

- Galataport ihalesinin 2010 içinde bitirilmesi planlanıyor.

- Şeker fabrikalarının ihaleleri bu yıl tamamlanacak, devirler gelecek yıla kalabilir.

- EÜAŞ'a ait 52 akarsu santralı bu yılın ilk çeyreğinde ihaleye çıkıyor. Bunlara yerli ve yabancı yatırımcılardan yoğun ilgi var.

- 47 elektrik üretim santralının bir kısmı tek tek, bir kısmı portföy halinde özelleştirilebilir.

- Geri kalanını blok olarak satmak üzere belli büyüklükteki bazı santrallarda belirli bir yüzdenin ilk planda halka arzı planlanabilir.

- Elektrik santralları kaynak temin ettiği kömür ve linyit sahalarıyla beraber özelleştirilebilir. Bu konuda Enerji Bakanlığı'nın görüşü belirleyici olacak.

- Daha önce ihalesi iptal edilen Başkent Doğalgaz bu ay sonunda veya şubat ortalarına kadar ihaleye çıkacak.

- Kalan 7 elektrik dağıtım bölgesinden 4'ü Şubat'ta, 3'ü Haziran'da ihaleye çıkacak.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!

10 Ekim 2007, 10:10Yazan: Derya KaradağTürkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü, içinde kongre merkezi, marina, 5 yıldızlı oteller, iş ve eğlence merkezleri ile 7 gökdelenin yer alacağı Haydarpaşa Dönüşüm Projesi'nin hayata geçirilmesi için, Dünya tarih, kültür ve endüstri mirası kabul edilen Haydarpaşa Gar ve çevresindeki sit kararının kaldırılmasını istiyor... (devamı)

17 Nisan 2007, 14:03Yazan: Emine MerdimMilliyet gazetesinde yayınlanan Galataport için uluslararası mimari yarışmaya çıkılıyor başlıklı haber

İptal edilen Galataport projesi için yeniden ihaleye çıkılıyor. Proje için uluslararası mimari proje yarışması açılacak. Yeniden planlanan Galataport'a sadece bir tane kruvaziyer limanı yapılacak... (devamı)

19 Aralık 2006, 08:38Yazan: Zeynep AlpayİMP Toplantıları: 'Galataport ve Haydarpaşa' panelinin haberi için

http://www.arkitera.com/news.php?action=displayNewsItem&ID=12820

30 Kasım 2006, 14:04Yazan: Zeynep AlpayIMP Toplantıları: 'Galataport ve Haydarpaşa' panelinin haberine ulaşmak için;

http://www.arkitera.com/news.php?action=displayNewsItem&ID=12820

21 Kasım 2006, 13:43Yazan: Zeynep AlpayGalataport Projesi ile ilgili Arkitera Forum'da bugüne kadar gerçekleşen tartışmaları aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz;

http://www.arkitera.com/forum/showthread.php?t=5787


Ayrıca, Galataport ile ilgili Arkitera'da çıkan haberlerden bazılarına bu linklerden http://www.arkitera.com/news... (devamı)

20 Kasım 2006, 16:34Yazan: Zeynep AlpayÇok tartışılan iki başlık; 'Galataport ve Haydarpaşa', 24 Kasım tarihli İMP Toplantı'sında ele alınacak;

Yer: İMP Konferans Salonu, Tepebaşı
Tarih: 24 Kasım 2006
Saat: 19:00
Yönetici: Murat Güvenç
Davetli Katılımcılar: Hüseyin Kaptan, Murat Tabanlıoğlu, Ersen Gürsel,Cengiz Eruzun, Adnan Gürdal, Korhan Gümüş... (devamı)

3 Şubat 2006, 16:40Yazan: Metin KaradağBu siteyi açanlar kim?

http://www.galataport.org/

Tanıyan var mı?

1 Şubat 2006, 11:10Yazan: Emine MerdimUzun bir süredir gündemi meşgul eden Galataport ihalesindeki yanlışlıklar ihalede iptal sürecinin başlamasına neden oldu. Konuyla ilgili Arkitera Haberler'e de yansıyan pek çok haber var. Aşağıda hepsini sıralıyorum.

Galatamort

Galataport DPT’den döndü

Galataport'a Şener vetosu

'İşlem kesilmiştir, iade ediyorum' ... (devamı)

20 Eylül 2005, 19:52Yazan: Gülin ŞenolForum'da Haydarpaşa üzerine yapılan tartışmalara ulaşmak için:

İstanbul'a Manhattan Silueti!!

20 Eylül 2005, 19:51Yazan: Gülin ŞenolHaydarpaşa ve Galataport ile gündeme gelen "özelleştirme" konusunda kent yönetimi ve kamusal alanlar üzerine Korhan Gümüş'ten bir yazı:

Liman Kentin Malı Olmalı

Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2012>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.