Arkitera E-Bültenleri

Email adresiniz yeterli
Üyelikten Çıkış
E-Bülten Arşivi

Haberler

Aliağa'ya engelliler için park kurulacak

Tarih: 27 Temmuz 2010 Kaynak: Yeni Asır Yazan: Erdal Çarboğa
Belediye Başkanı Oğuz, engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için park alanı inşa ettiklerini söyledi.

Aliağa Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmaları içerisinde örnek bir projeye imza attı. Birçok kentte bulunmayan engellilere özel bir park inşa etmeye hazırlanan belediye, Zeytinli Park içinde 900 metrekarelik bir alanda parkı yapacak.

21. Emek ve Barış Şenlikleri'ne yetiştirilmesi planlanan parkın Ege'de bir ilk olacağını ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, "Engelliler parkımızda çift şeritli tekerlekli sandalye yolu, görme engelliler için özel bordürlerle sınırlandırılmış yürüyüş ve sirkülasyon sistemi yapılacak. Engelli yurttaşlarımızın hayatını biraz daha kolaylaştırmış olacağız" dedi.

Sandalye Yolu

Aliağa'da yaşayan engelli yurttaşların hayatını biraz daha kolaylaştıracaklarını ifade eden Başkan Oğuz şöyle konuştu: "Engellilerin toplumsal yaşamlarını kolaylaştıracak, umutlu olabilmelerini ve geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak koşul, ortam ve olanakların oluşturulması sosyal belediyeciliğin önceliklerinden biridir. Zeytinli Park içinde 900 metre karelik bir alana yaptığımız 'Engelliler Parkı'mızda çift şeritli tekerlekli sandalye yolu, görme engelliler için özel bordürlerle sınırlandırılmış yürüyüş ve sirkülasyon sistemi, engelli kullanıma uygun pergole, özel tasarımlı çeşmeler ve oturma grupları, gökkuşağı renginde kayganlığı önleyici kauçuk (tartan) zemin üzerinde 7 engelli fitness aleti, basketbol potası ve piknik masaları yer alacak. Tamamen belediye imkanları ve işçiliği ile yapıyoruz."
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!

13 Nisan 2010, 14:46Yazan: rüzgar''Access for all'' sloganıyla yıllardır düzenlenen uluslararası bir öğrenci yarışması. Bu yıl çalışma alanı Berlin'de. Okulunuzu temsilen katılıp verilen parametrelere uygun, engellileri de düşünerek tasarımınızı gerçekleştirmeniz bekleniyor. Sanırım okul projesi olarak bu alan da seçilebiliyor... (devamı)

9 Nisan 2010, 14:37Yazan: architurk ancak mezun olduktan sonra yaptığım bir umumi wc projesinde özürlüler için wc olan mekan şimdi orada temizlik malzemeleri için depo olarak kullanılıyor maalesef..:( Peki bu projenizde ayrıca bir temizlik odası var mıydı?

9 Nisan 2010, 14:06Yazan: Simla Sunay OzdemirKadir Topbaş dün akşam TV8'de engelliler için neler yaptıklarını anlattı. Engelliler için mimarların da içinde bulunduğu komiteler varmış. Bu komitede kimler var acaba? Neler yapıyorlar? Topbaş ilk önce Kadıköy Belediyesi'nde başlayan engelliler için telefonla ulaşım çağrısını gururla söyledi... (devamı)

9 Eylül 2009, 10:31Yazan: sesarJaponya'da öncelikle ulaşım, sağlık, eğitim hizmetleri başta olmak üzere kamu kurumları yada özel sektör farketmeksizin tasarım ergonomisinde engellilere yönelik çözümler getiriliyor. Mantık gayet basit, engellinin yapabileceğini normal bir insan da yapabilir.

2 Eylül 2009, 17:38Yazan: Selin BiçerSürekli arızalandığı için eleştirilen metrobüsler bir kez daha davalık oldu. Engelliler, İstanbul'daki metrobüs hattında birçok durağın engellilerin kullanımına uygun olmadığı gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne dava açtı. Hürriyet gazetesinde yayınlanan haberi okumak için tıklayın... (devamı)

28 Haziran 2007, 11:24Yazan: AhaguArkadaslar kendimizin cocuklugumuzu hatirlar ileride yaslanagimizi bilincli algiladigimizda
engelli oldugumuzu hepimiz görürüz; Engelli Yalniz bedensel Engellileri görmiyelim.
Örnegin bir Anne veya Baba cocugunu cocuk arabasiyla gezdirirken Engelleri basit asabiliyormu. bu baglamda hepimiz Engelliyiz!... (devamı)

28 Haziran 2007, 10:21Yazan: Gökçe ArasBugün Birgün gazetesinde çıkan habere göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi satış listesine engelliler kampını da aldı. Haberin devamına buradan ulaşabilirsiniz.

27 Haziran 2007, 19:16Yazan: Simla Sunay Ozdemir9 tane tesisin neden yapıldığı ortaya çıktı. Birilerine rant için... Önce varolan sorunları çözmeden yapılan bu yeni girişimler eşin dostun karnını doyurmak için elbet, kimsenin engellileri düşündüğü yok. Şu itiraz eden halkı meydanlarda azarlamak da siyasilerce moda oldu. Azar üztüne azar işitiyoruz... (devamı)

27 Haziran 2007, 10:33Yazan: Zeynep Güney"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gaziosmanpaşa'da dokuz tesisin toplu açılışı sırasında, Reşitpaşa'daki körler rehabilitasyon merkezinin satılmasına karşı çıkan Altınokta Körler Derneği üyelerince protesto edildi. Topbaş protestoyu 'Size verileni istismar ediyorsunuz' diyerek karşıladı... (devamı)

16 Nisan 2007, 16:07Yazan: Zeynep GüneyMerdiven kenarlarındaki korkuluk seviyesinin 5 santim daha aşağıda olması, kapının kasasıyla kontrast renklerde olması çoğu insan için sadece dekorasyondan ibaret. Ama Türkiye nüfusunun yüzde 10'unu oluşturan bedensel engelliler için bu detaylar hayatı kolaylaştırmak demek. Bugün bedensel engellilerin hayata katılımını artırmak çok sık dile gelse de bunun karşılığını mimaride görmek mümkün değil... (devamı)

Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2012>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.