Arkitera E-Bültenleri

Email adresiniz yeterli
Üyelikten Çıkış
E-Bülten Arşivi

Haberler

Çarşı bu işe karşı!

Tarih: 31 Mayıs 2011 Kaynak: Haber Türk
Ali Sami Yen'deki Yeşil-Gri derbisine en büyük destek Çarşı grubundan...

Ali Sami Yen Stadı'nın yıkılmasının ardından söz konusu arazinin nasıl değerlendirileceği konusu netleşmedi.

Stadın yerine gökdelenler dikilmesi için proje başlatılmış, ancak Şişli Belediyesi CHP'li meclis üyeleri İstanbul 2. İdare Mahkemesi'ne başvurarak yürütmenin durdurulmasını istemişti. Mahkeme oy birliğiyle yürütmeyi durdururken meclis üyeleri ve bölgede yaşayan vatandaşlar, stadın yeşil alan haline getirilerek halkın kullanımına açılmasını istiyor. Bu amaçla yarın saat 11.00'de Şişli Meydanı'ndan stada kadar yürüyüş yapılacak.

Meclis üyesi Dursun Çaltı, "Buradaki amaç bir siyasi partinin propagandası değildir. TOKİ'nin halka ait olan söz konusu 60 dönümlük arsayı; içinde koşu parkurları, süs havuzları, rekreasyon alanları, oyuncak müzeleri ile bisiklet yollarının olduğu yemyeşil bir alan haline getirmesini istiyoruz. Bu isteğe katılan herkesi yürüyüşe bekliyoruz" dedi.

ÇARŞI'DAN BÜYÜK DESTEK
Eylem kararına en büyük destek ise Çarşı grubundan geldi. Yürüyüşe çağrı için bir afiş hazırlayan siyah-beyazlılar, Yüzyılın Derbisi başlığıyla ilginç bir afiş hazırladılar. Buna göre, yarın yapılacak eylemde, iki takım karşılaşacak.

Çarşı grubunun "bizim takım" dediği takımın oyuncuları, "Servi, Meşe, Gürgen, Köknar, Kavak, Karadut, Ihlamur, Ceviz" gibi ağaçlardan oluşuyor. Rakip Takım'da ise "Bezon, Trafik, Gürültü, çöp, Mikrop, Toz, Duman, Deprem, Erezyon" gibi oyuncular yer alıyor. Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak maçın hakemliğini ise Devlet yapıyor. "Şişli Ölmesin" diyen Çarşı taraftarları, yapılmasını istedikleri Şişli Ali Sami Yen Doğal Parkı için, "Yükselen binalar ve residencelar yüzünden hava sirkülasyonu sıfır olan, cehennem sıcağında, kirli gazların solunduğu, binaların gölgesinde, güneşin yüzünü dahi göremeyen ilçe sakinleri için AKCİĞER olacak" diyor.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!

6 Eylül 2008, 17:44Yazan: kambekÖnce adını eskiye çıkardılar, sonra eskiciye verdiler ve şimdi bir mimardan yerine residence istiyorlar.

5 Eylül 2008, 10:24Yazan: yilmazMecidiyeköy'ün korkunç trafiğinde (biliyorum çünkü Cevahir İş Merkezi yapımından sonra büroyu taşımak zorunda kalmıştık) nefes alabilecek, çok özel ağaçları bitkileri olan, nitelikli yapıları olan bir yer satıldı. Odaların, Belediyelerin.... pederin çiftliği gibi görüldüğü bir ülkede tüm bunların birşeyler ifade edemeyeceği ortada... (devamı)

4 Eylül 2008, 18:21Yazan: Ali Mançoİlk açıklamalarında burası için ulusal bir yarışma açılacağını belirtmişti Yaşar Aşçıoğlu. Ancak yukarıdaki linkten ulaşılan haberde işin Emre Arolat'a verildiği yazıyor. Arolat şu anda Aşçıoğlu'nun Bodrum'daki projesini de tasarlamakta. İyi bir işveren-mimar uyumu varken yarışmaya gerek görmemişler... (devamı)

1 Eylül 2008, 12:01Yazan: Burcu KarabasNurten Erk Tosuner'in Hürriyet'te yayınlanan haberine göre Mecidiyeköy’deki eski Likör Fabrikası arazisi üzerine rezidans ve çarşı inşa etmeye hazırlanan Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, projeye İsviçreli bir şirketi ortak alıyor.

’Likör’e İsviçreli ortak alıyor, komşu arazi Ali Sami Yen’le ’uyum’ arıyor... (devamı)

2 Temmuz 2008, 13:16Yazan: Deniz BoranToplu Konut İdaresi (TOKİ) 1 Temmuz’da hasılat paylaşımı yöntemiyle satışa çıkaracağı Mecidiyeköy’deki Likör Fabrikası arazisi için, tarihinde ilk defa avan proje hazırlattı.

Avan projeye göre, Likör Fabrikası binasının hemen arkasında iki yüksek bina inşa edilecek... (devamı)

2 Temmuz 2008, 12:17Yazan: Burcu KarabasBugün Hürriyet'te yayınlanan habere göre, üçüncü kez satışa çıkarılan Mecidiyeköy’deki eski likör fabrikası arazisinde en yüksek teklifi 307 milyon 500 bin YTL ile Aşçıoğlu-Ofton-Meydanbey-Omak ortak girişimi verdi.

Habere ulaşmak için tıklayın.

26 Haziran 2008, 09:51Yazan: Emine MerdimDün gazetede yayınlanan satışla ilgili ilan. İlanda bu sefer satışı daha cazip hale getirebilmek için bir de proje görseli eklenmiş. Görselin altındaki açıklamada Tekel Likör Fabrikası'nın korunduğu ve yeniden yapılandırılacağı söyleniyor. Görsele bakıldığı zaman, fabrika korunmaktan çok yüksek katlı binanın altında ezilmiş gibi görünüyor... (devamı)

20 Haziran 2008, 16:39Yazan: AZMİ AÇIKDİLBugünkü haberde, 01/Temmuz/2008 tarihinde 3.kez satışa çıkarılacağı duyurulmuş. Satıştan elde edilecek para, KEY ödemelerinde kullanılacakmış. Bir zamandan beri konut edindirme ödemelerinin yapılacağı gündem de idi. Demek ki para bulunmuş. Bu defaki ihale neticelenir.

30 Mayıs 2008, 16:53Yazan: ozge_ozdamar"Yaşasın oligarşi"

30 Mayıs 2008, 16:36Yazan: Omer YilmazAnlamadıysanız boşverin zaten.

Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2012>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.