Haberler

22 Haziran 2008, Pazar

Batık Alışveriş MerkezleriBatık Alışveriş Merkezleri15. yüzyılda inşa edilen İstanbul’daki Kapalı Çarşı, insanlık tarihinde alışverişin geçmişinin ne kadar eskilere dayandığın dair ipuçları verse de “alışveriş merkezi” 20. yüzyılın ürünü olan bir kavram. Alışveriş merkezleri, çeşitli ticari birimleri ve bu birimleri birbirine bağlayan yaya akslarını içeren bina veya bina toplulukları olarak tanımlanıyor. Bu tanıma uyan ilk AVM 1955 yılında İsviçre’de Ralph Erskine tarafından tasarlanan Luleå. Erskine, kışın yaptığı Kanada gezisi sırasında sokaklarda alışveriş yaparken bu fikir aklına gelmiş ve insanların soğuk havada bile rahatça alışveriş yapıp sosyalleşebileceği bir mekan yaratmak istemiş. Haberin Devamı
Zorlu’nun ‘Karayolları arazisi’nde yolu açıldıZorlu’nun ‘Karayolları arazisi’nde yolu açıldıDanıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, arazinin imar planı değişikliğinin yürütmesinin durdurulmasına yapılan itirazı kabul etti. Buna göre Zorlu arazide inşaata başlayabilecek.
AKOM’dan Çanakkale’deki orman yangınına müdahaleAKOM’dan Çanakkale’deki orman yangınına müdahaleÇanakkale'nin Eceabat ilçesine bağlı Yalova köyü yakınlarında başlayan yangının rüzgârın etkisiyle yayılmaya başlaması üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Kordinasyon Merkezi alarma geçti.
“Sahilbent” ve “Sultanahmet” Marmara sularında“Sahilbent” ve “Sultanahmet” Marmara sularındaİstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul trafiğini rahatlatacak ve deniz ulaşımına büyük katkı sağlayacak iki yeni araba vapurunu daha hizmete alıyor.
Kemeraltı Yarışması için Son GünKemeraltı Yarışması için Son Günİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin restore çalışmalarını sürdürdüğü Kemeraltı Çarşısı için açtığı “Üst örtü ve kent mobilyaları ulusal fikir yarışması” için son başvuru tarihi bugün (20 Haziran 2008 Cuma) sona eriyor.
Diyarbakır'a "Güneş Evi"Diyarbakır'a "Güneş Evi"21 Haziran’da Diyarbakır’da bir “Güneş Evi” açılacak. Yüksek Mimar Çelik Erengezgin Güneş Evi’ni anlatıyor; “Ankara’daki bir konutun, Berlin’dekine göre “dört buçuk kat” enerji ile yaşamını sürdürdüğünü, ülkemizdeki sanayi ürünlerinin de gelişmiş ülkelere göre “dört kat” enerji harcanarak üretildiğini işitmiş miydiniz?”
Gençlik Parkı, Yeniden Doğuyor…Gençlik Parkı, Yeniden Doğuyor…Başkentin simgesi olan ve 19 Mayıs 1943 tarihinde İncesu Bataklığı’ndan Gençlik Parkı haline getirilen alan, eski görüntüsüne yeniden kavuşturuluyor.
100 milyon dolara ikinci oteli açtı sıra Bodrum ve Didim’de100 milyon dolara ikinci oteli açtı sıra Bodrum ve Didim’deTürkiye’nin en büyük demir çelik şirketlerinden biri olan ancak son dönemde turizm yatırımlarıyla adından sıkça söz ettiren Diler Holding, ’Cornelia’ markasıyla Antalya Belek’te açtığı iki otelin ardından şimdi yeni otel yatırımlarına hazırlanıyor.
Taşdelen’de bir tarafı bekara ve ailelere özel projeTaşdelen’de bir tarafı bekara ve ailelere özel projeMersin’den gelip merkezini İstanbul’a taşıyan Koytur, Taşdelen’de 25 milyon YTL yatırımla Corner Park ve Corner Town projelerine başladı.
Çöp suyunu içme suyuna dönüştüren tesis açıldıÇöp suyunu içme suyuna dönüştüren tesis açıldıİstanbul Büyükşehir Belediyesi İSTAÇ’ın yaptırdığı dünyanın en büyük “Çöp Sızıntı Suyu Nihai Arıtma Tesisi” Başkan Topbaş tarafından hizmete açıldı. Tesiste arıtılan içilebilecek kalitedeki su, park ve bahçelerin sulanmasında kullanılacak.
ArkiPARC Gazete Gayrimenkul Sektöründe Olanı Biteni Yazıyor..!ArkiPARC Gazete Gayrimenkul Sektöründe Olanı Biteni Yazıyor..!Arkitera Mimarlık Merkezi’nin kentlerin yapılanmasında önemli role sahip gayrimenkul sektörüne farklı bir açıdan bakmayı ve ilişkili tüm sektörlerdeki gelişmeleri yakından takip etmeyi amaçlayan Türkiye’nin ilk gayrimenkul gazetesi “ArkiPARC Gazete” çok yakında çıkıyor.
ANAP Alışveriş MerkeziANAP Alışveriş MerkeziHazine yardımı alamadığı için sıkıntı yaşayan ANAP, arsasına sahip olduğu genel merkez binasının yerine yap-işlet-devret modeliyle bir alışveriş merkezi inşa ederek mali kaynak yaratmak için düğmeye bastı.
İzmir'e 250 milyon dolar yatırıp ikiz kule dikecekİzmir'e 250 milyon dolar yatırıp ikiz kule dikecekTekfen-Oz ve Rönesans İnşaat tarafından İzmir Bayraklı'da inşa edilecek ofis, konut ve AVM'den oluşacak proje için 250 milyon dolar harcanacak.
Çanakkale ve Antalya'da 50 hektar kül olduÇanakkale ve Antalya'da 50 hektar kül olduAntalya'nın Olimpos-Beydağları Milli Park sınırlarındaki Göynük Kanyonu'nda önceki gün başlayan orman yangınının ilerlemesi durduruldu.
Doğa, "Müzelik" OlursaDoğa, "Müzelik" OlursaNazım Hikmet, “müzeyi gezmek iyi, müzelik olmak fena” demiş bir hikayesinde. Bir şeyin "müzelik" olması, artık onu müze dışında kolay kolay göremeyeceğimiz anlamına geliyor. Bir de göremeyeceklerimiz vaktiyle en sevdiklerimiz olursa, gerçekten “fena”.
A24 Design Studio, ABD’de Fuar Standı Tasarım Ödülü KazandıA24 Design Studio, ABD’de Fuar Standı Tasarım Ödülü KazandıA24 Design Studio, ABD’de yayımlanan Exhibitor Magazine’in düzenlediği 22. Fuar Standı Tasarım Ödülleri Yarışması'nda Özel Başarı Ödülü kazandı.
Metrobüsler artık 24 saat hizmetteMetrobüsler artık 24 saat hizmetteAvcılar ile Topkapı arasında çalışan metrobüsler artık tüm gün hizmet veriyor. Araçlar 01.30 ile 05.00 arasında yarım saatte bir kalkıyor.
Yeni KentYeni KentRem Koolhaas bundan birkaç yıl önce, New York’tayken bana, “Kimseye söyleme” demişti. “Fakat 20. yy kenti artık bitti. Bize öğretecek yeni hiçbir şeyi kalmadı. Bizim işimiz yalnızca onu basitçe sürdürmek.” Koolhaas’ın bakış açısı, kentlerin gelişimini araştıranlar tarafından da paylaşılıyor. Fakat görünen o ki, Koolhaas bile gelecekte olacaklara hazırlıklı değil. Çin ve Basra Körfezi’nin her ikisinde de bir gece içinde kentler New York ile yarışabilen bir büyüklüğe sahip oluyorlar. Yalnızca 30 yıl önce, Shenzhen birkaç yüz kişinin yaşadığı küçük bir balıkçı kasabasıydı ve Dubai’de yalnızca çeyrek milyon kişi yaşıyordu. Bugün ise Shenzhen 8 milyon nüfusa sahip ve Dubai’nin parlayan kuleleri düzensiz bir şekilde çölün ortasında yükseliyor.
Kap Camii'nde Restorasyon SürüyorVakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ihale edilen ve yaklaşık 6 aydan beri devam eden Kap Camii'ndeki restorasyon çalışmalarının bu yıl sonunda bitirilmesi hedefleniyor.
İşte KEY'in ödeneceği gün!Sonunda KEY paralarını alma tarihi belli oldu. Ne kadar alacağımızı da internetten öğreneceğiz.
Kemer’deki orman yangını sürüyorAntalya’nın Kemer ilçesindeki Göynük Kanyonu’nda önceki gün başlayan yangın sürüyor. Karadan müdahalenin söz konusu olmadığı bölgeye, helikopterlerle havadan müdahale edildi. Kontrol altına alınamayan, ancak ilerlemesi durdurulan yangının kanyondaki yürüyüş yolunun kenarından başladığının belirlendiğini kaydeden Kemer Kaymakamı Sedat Yavuz, insan eliyle çıkmış olabileceği ihtimalinin kuvvetli olduğunu belirtti. Çanakkale’nin Yalova köyü yakınlarında da önceki gün başlayan yangının dün kontrol altına alındığı bildirildi. Yangınla ilgili olarak M.Ö. ve E.K. gözaltına alındı.
Tarih: 20 Haziran 2008 Kaynak: Milliyet
Orman arazileri için 74 yatırımcı başvurduTurizmi Teşvik Kanunu’nda yapılan değişiklikten yararlanmak isteyen firmaların 43’ü, ön izinleri iptal edilenlerden oluşuyor.
'Birçok ülkede yabancılara araziler bedavaya veriliyor'Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcıların taşınmaz edinmesine yönelik yapılan düzenlemedeki amacın, "cari açığın finansmanı için toprak satmak olmadığını'' belirterek, böyle bir politika ve anlayışlarının bulunmadığını'' söyledi. TBMM Adalet Komisyonu'nda, Genel Kurul'da görüşülen Tapu Kanununda değişiklik yapan tasarıya eklenen ancak, Komisyon'ca geri çekilen madde üzerindeki görüşmeler tartışmalı geçti. Komisyon'a bilgi veren Şimşek, AB ülkelerinde tüzel veya gerçek kişilerin sadece adres bildirmek suretiyle taşınmaz edinebildiklerini, birçok ülkede "yabancı-yerli'' ayrımı bulunmadığını anlattı. Şimşek, sadece Yunanistan ve Polonya'da hassas ve stratejik bölgeler açısından sınırlamalar olduğunu kaydetti. Şimşek, "Dünyada herkes, şu anda yabancı yatırımları çekmek için yarışıyor. Bugün birçok ülkede araziyi bedava veriyorlar, Çin de dahil olmak üzere. Dolayısıyla dışarda bir sınırlama yok. AB müktesebatına uygunluk açısından da öyle. Bu düzenleme gereklidir'' dedi.
Tarih: 20 Haziran 2008 Kaynak: Sabah Yazan: Mehmet Şimşek
Otellerin oda başına gelirleri % 35 arttıDenetim, vergi, yönetim danışmanlığı ve kurumsal finansman hizmetlerinde dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olan Deloitte'nin STR Global Hotelbenchmark Araştırması'nın yılın ilk dört aylık dönemine ilişkin sonuçlarına göre Ankara ve İstanbul'daki oteller, oda başına düşen ortalama gelirlerini (revPAR) geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35'in üstünde artırdı. STR Global Hotelbenchmark Araştırması'nın sonuçlarıyla ilgili olarak Deloitte'den yapılan açıklamaya göre, yılın ilk dört aylık döneminde Ankara'daki oteller yüzde 35.4'lük artış ile 79 dolar, İstanbul'daki oteller ise yüzde 35.3'lük büyüme ile 151 dolarlık oda başına düşen ortalama gelir seviyesine ulaştı. Raporda, "Kültür ve Turizm Bakanlığı, sektördeki gelişmeyi özendirirken, 2023 yılına kadar dünyanın en çok turiste ev sahipliği yapan beş ülkesinden biri olmayı, turizm stratejisi olarak belirledi" denildi. Raporda, Macaristan'ın Pecs ve Almanya'nın Essen şehirleri ile birlikte 2010'da Avrupa Kültür Başkenti olacak İstanbul'un, oda başına ortalama gelirlerinin artmaya devam etmesi öngörülüyor.
Tarih: 20 Haziran 2008 Kaynak: Sabah
"Aykırı Başkan"dan bir de "sıcak" icraat...Bu yaz sıcağında belki sırası değil ama, İzmir'in Dikili İlçesi'nde jeotermal enerji ile ısınma çalışmaları proje olmaktan çıkıp uygulamaya girdi.
Osmangazi, 'Bir Türk Başkenti Bursa' ile tarihe ışık tutuyorFransız arkeolog ve mimar Albert Gabriel'in "Bir Türk Başkenti-Bursa" kitabı, Osmangazi Belediyesi'nce Türkçe'ye kazandırıldı.
Türkiye'nin en büyük santraliZorlu Holding Genel Müdür Yardımcısı Gökmen Topuz, Zorlu Enerji Grubu'nun yenilenebilir enerji kaynaklarına büyük önem verdiğini kaydetti. Bu alandaki en büyük projeleri olan "Bahçe Rüzgar Santrali"nin, tek alanda 135 MW kurulu güç ile Türkiye'nin en büyük rüzgar santrali olacağını kaydeden Topuz, "Santral, bölge sanayi ve ekonomisine katkının yanı sıra inşa, kurulum ve işletme aşamalarında da iş olanağı ile de önemli bir konum yaratacak. Yöreye farklı yatırımları çekerek, dolaylı istihdam yaratacak. Santral enerjiyi, karbondioksit emisyonu yaratmadan, doğayla uyumlu şekilde üretecek" dedi.
Tarih: 20 Haziran 2008 Kaynak: Yeni Şafak
Kamusal Vatandaşlık ve Çevre BilinciKamusal vatandaşlık –ya da kamu vatandaşlığı– konusunda 2400 yıl kadar geriye gidersek, Aristoteles’in şu sözlerine rastlarız: “Toplum meselelerine, cemaatin işlerinin yürütülmesine aktif olarak katılmayan ya bir hayvandır ya da Tanrıdır” demiş filozof.
GAP-Trabzon demiryolu şartMÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Cevahir, GAP eylem planının amacına ulaşabilmesi için, GAP-Trabzon demiryolunun kurulması gerektiğini söyledi.
Gecekonduya su parkıBaşkan Cevat Durak, 81 kaçak yapıyı yıkacaklarını, ancak oradaki insanları zor duruma düşürmemek için projeye 6 ay sonra başlayacaklarını duyurdu.
Nazif Bey'e yine kötü haberBodrum Güllük Körfezi’ndeki Pina Yarımadası kıyı şeridini dolduran MNG Holding, yıkım (kal’i) kararına uymayıp, Maliye Bakanlığı’ndan ön izin belgesi aldı.
‘At Pazarı’ yenileniyorFatih Belediyesi’nin düzenleme yaptığı At Pazarı Meydanı’ndaki bina sahipleri, dernek kurarak bölgeyi turizme kazandırmak için harekete geçti. Avukat Serpil Öktem’in başkanlığındaki dernek üyeleri, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile toplantı gerçekleştirerek, tarihi mekânın düzenlenmesi konusunda bilgi paylaşımında bulundu. Birçok meydanda düzenlemeler yaptıklarını, ancak ilk defa bir meydan sakinlerinin işin geri kalan kısmına sahip çıktığını belirten Başkan Demir, “Gerekli desteği vermeye hazırız. At Pazarı Meydanı’nın, İstanbul’un 2010’daki önemli mekânlarından biri olması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. Avukat Öktem de, “Bu projeyle geçmişten geleceğe köprü oluşturacağız” açıklamasında bulundu.
Tarih: 20 Haziran 2008 Kaynak: Türkiye
İstanbul içme suyunu çöpten çıkaracakİstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İSTAÇ’ın, Eyüp Odayeri Katı Atık Tesisi’ne 4.3 milyon euro harcanarak yaptırdığı Türkiye’nin ilk, dünyanın da en büyük çöp suyu arıtma tesisi hizmete alındı.
Yabancılara arazi satışına düzenlemeTapu Kanununda değişiklik yapan tasarıya eklenen ancak geri çekilen “yabancı yatırımcıların taşınmaz edinmesiyle” ilgili madde Meclis’te değiştirilerek kabul edildi. Buna göre, yabancı yatırımcıların Türkiye’de kurdukları veya katıldıkları tüzel kişiliğe sahip şirketler, belirlenen faaliyet konularını yürütmek üzere, taşınmaz mülkiyeti veya sınırlı ayni hak edinebilecek ve kullanabilecek. Ayrıca yabancı şirketlerin, askeri yasak bölgeler, güvenlik bölgeleri ve stratejik bölgelerdeki taşınmaz edinimleri, Genelkurmay Başkanlığının veya komutanlıkların iznine tabi olacak.
Tarih: 20 Haziran 2008 Kaynak: Türkiye
Gecekonduya hizmet tasarısında af tartışmasıTCK’nın 184. maddesine eklenen bir düzenleme, gecekondu affını getiriyor tartışmalarına neden oldu. AK Partili milletvekilerinin sunduğu ve kısmi af olarak değerlendirilen teklife göre inşaat ruhsatına uygun biçimde yapılan ancak yapı kullanma izni alınmayan binalara, elektrik, su, telefon gibi hizmetler götürülebilecek.
Gelecek turizmde' deyip 1000 sayfalık yol haritası çıkardılar10 yıl kadar önce Koç Holding'den Ali Koç, ABD'de ülkelerin rekabetçi olmalarıyla ilgili yapılan araştırmaları görür ve etkilenir.
MHP: Mayınlı arazi Galataport olmasınMHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, mayınlı arazilerin temizlenmesi konusundaki soru işaretlerinin giderilemediğini belirterek, “Türkiye’nin mayınlı arazileri temizleme kapasitesi yok mu? Neden Maliye Bakanına bu iş veriliyor?” dedi.
Bakanlık arsenik seviyelerini kontrol ettiriyorSağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara ve İzmir'de ''içme sularında insan sağlığını tehdit eden bulgular olduğu'' yönündeki iddialar üzerine, ''Türkiye genelinde 81 ilde içme sularındaki arsenik seviyelerini tekrar kontrol ettiriyorum, arkadaşlarıma bu talimatı verdim'' dedi.
İstanbul’a gelen Melen suyunda kirlilik alarmıİstanbul’un su ihtiyacının yaklaşık üçte birini sağlayan Melen suyu alarm veriyor. İstanbullunun sağlığı tehdit eder boyuta gelen Melen suyu konusunda alınmış bir önlemse henüz yok.
Devlet arazisinde tapu deliniyor, 10 yıl sınırı geliyorKadastro Kanunu değişiyor. Buna göre devlet vatandaşın işgalindeki arazisini kurtarmak için bunu öğrendiği tarihten itibaren 10 yıl içinde dava açmazsa hakkını kaybedecek.
Depremler aklımızı başımıza getirdiTürkiye’de özellikle 1999 yılında yaşanan Marmara Depremi sonrası konut tercihinde depreme dayanıklılık temel kriter haline gelince, inşaat sektöründe beton başta olmak üzere bir çok yapı malzemesinde kalitenin önemi ve standartları artırıldı.
Munzur Vadisi ‘Dünya Kültür Mirası’dırTunceli İnsan Hakları Derneği Munzur Vadisi Milli Parkı’nın, ‘Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınması talebi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na dilekçe ile başvuruda bulundu.
Merzifon Havaalanı bugün sivil havacılığa açılıyorAmasya Merzifon Hava Alanı, bugün yapılacak törenle, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından hava ulaşımına açılacak.
Nükleer enerji iklim için çare mi?Nükleer güç santrallarını iklim değişimi çözüm paketinin içine yerleştirenlere, nükleer yakıt çevrimi salımları hakkındaki yeni analizlerin yanı sıra, zamana karşı verilmesi icap eden bu yarışı ve nükleer güç santrallarının zorunlu kurulum gecikmelerini de hatırlatmak gerekiyor.
10 bin kişi hazır beton için İstanbul’da biraraya geliyorTürkiye Hazır Beton Birliği (THBB) ve Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu tarafından Türkiye’de hazır betonun iyi bir şekilde tanıtılıp, kullanılması amacıyla ilki 2004 yılında düzenlenen "Uluslararası Hazır Beton Kongresi ve Uluslararası Beton-Agrega, İnşaat Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı"nın ikincisi başlıyor.
İstanbul'a 'bilişim vadisi' planıTürkiye'nin Avrupa Birliği'nin (AB) bilişim üssü olması amacıyla İstanbul merkezli bir bilişim vadisi kurulması için ilk adım atılıyor.
İzmir’de Kordon’a alternatif AVMTekfen-Oz Gayrimenkul Geliştirme ve Rönesans Alışveriş Merkezleri, İzmir’in ticaret ve sosyal hayatını canlandıracak 250 milyon dolarlık yatırım için güçlerini birleştirdi.
Kentsel gerilimYüz yıllık kentleşme tarihimizin daha çok ikinci yarısında yaşananların ürünü olan bugünkü Türkiye kentlerinin içinde bulunduğu sorunlar sıralansa, ilk sırada -açık ara farkla- “kentsel gerilim” yer alır.
Aziz Koacoğlu ile başbaşaSayın Kocaoğlu ile yaklaşık olarak 3 yıl önce Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra Akşam Gazetesi ekibi bir akşam yemeğinde buluşmuş ve gelecek hakkında sohbet etmiştik.
Yabancı yatırımcılar taşınmaz mülkiyeti edinebilecekTBMM Adalet Komisyonu'nda, Genel Kurulda ele alınan Tapu Kanunu'nda değişiklik yapan tasarıya eklenen ancak komisyonca geri çekilen "yabancı yatırımcıların taşınmaz edinmesiyle" ilgili madde, değiştirilerek kabul edildi.
Temiz Çevre için TEP'e Katılım ÇağrısıTemiz Enerji Platformu (TEP), küresel iklim değişiminin hız kazandığına dikkat çekerek, mücadele için platforma katılım çağrısı yaptı. TEP tarafından yapılan yazılı açıklamada, küresel ısınma ve çevre kirliliğinin insanlığın geleceğini tehdit ettiğini belirtti. İktidarın, Türkiye"de 1000 MW ve daha büyük kapasiteli nükleer ve kömüre dayalı güç santrallarının devlet desteğiyle kurulmasını teşvik eden ve 15 yıl elektrik satın alma garantisi sağlayacak olan yasa tasarısını TBMM’ den geçirdiğini hatırlatılan açıklamada, doğayı beraberinde insanlığın geleceğini tehlikeye atan bu yasaların engellenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi için tüm kurum ve kuruluşlar platforma katılmaya çağrıldı. Küresel ısınma ve iklim değişikliğine yönelik değişmelere karşı alınacak en iyi önlemin temiz enerji kaynaklarının verimli bir şekilde kullanılması olduğu ifade edildi.
Tarih: 20 Haziran 2008 Kaynak: Birgün
Mamaklılar Evlerine Sahip ÇıkıyorMamak sakinleri Kentsel Dönüşüm Projesi"ni tartışmak, yaşam alanlarını ve komşularını korumak, güçlerini göstermek ve evlerine sahip çıkmak için 22 Haziran Pazar günü Belediye Kentsel Dönüşüm Bürosu karşısında toplanacaklarını açıkladı.
Selimiye için Profesyonel DestekEdirne Belediyesi, UNESCO tarafından Kültür Mirasları Listesi'ne alınmaya aday olan Selimiye Camii için profesyonel destek alacak.
Çatıya 1.5 milyar dolar yatırıyoruzKlasik renkleri dışında futbol takımlarının renklerinde bile üretilmeye başlayan kiremit ve çatı sistemleri, bu şekilde sektördeki daralmayı aşmayı hedefliyor.
Ağaoğlu'nun konutta 2'nci el stratejisine ABD'den ödülAğaoğlu projeleriyle başlayan ikinci el konut pazarlaması, kurulan 11 satış ofisiyle REMAX ABC’ye ABD’de “Özel Ödül” kazandırdı.
Ağaoğlu'ndan turizmde büyük atakAğaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu ile yaptığımız röportajın ilk bölümünü dün yayınlamıştık. Bugünkü bölümde ağaoğlu turizmle ilgili yeni yatırımlarını ve İstanbul'da fırsat olarak nitelendirilebilecek bölgeleri anlattı.
Stratejik bölgede yabancının arazi alımı askerin iznine bağlıYabancıların mülk edinmesine ilişkin Tapu Kanununda yapılan değişiklik tasarısı yeniden değiştirildi ve "yabancı yatırımcıların askeri ve stratejik bölgelerde mülk edinmesi" Genelkurmay Başkanlığı ve bağlı komutanlıkların iznine bırakıldı.
Yapımına 2001'de başlanan Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Kültür Merkezi tamamlandıCumhuriyetin aydınlık yüzü olan Halkevleri'nin yeniden canlandırılması düşüncesiyle yapımına 2001 yılında başlanan Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Kültür Merkezi'nde son noktaya gelindi.
Betonda denetimsizlik öldürüyorTürkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Paksoy, Türkiye’deki hazır beton şirketlerinin hükümet tarafından denetlenmediğini, kalitesizlik yüzünden Türkiye’deki binaların yüzde 70’inin depreme dayanıksız inşaa edildiğini söyledi.
Kültürün yükselen yeri: Tarihi yarımadaArkeoloji Müzesi’nde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katılımıyla ilgi çekici bir projenin gerçekleştirilmesi tanıtıldı. Projeyi bakanlık ile TÜRSAB birlikte yaptılar.
Takvim
<<Haziran 2008>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.