Haberler

Haberler

Toplam 212 haber 11 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 141. haberden 160. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
Bodrum'da sanata kirlilik cezası (23 Temmuz 2007)Bodrum'da 2001 yılından bu yana sualtında seramik sergileri düzenleyen "Denizi Pişirdik Sanatçı Grubu", 15-21 Haziran tarihleri arasında 4'üncü Uluslararası Bodrum Film Festivali kapsamında sergi düzenledi.
Bir mimari şaheseri, bir dünya mirası: Sydney Opera Binası (23 Temmuz 2007)Dünyadaki önemli modern mimari örneklerinden biri olan Sydney Opera Binası, bu yıl UNESCO tarafından Dünya Mirası listesine de alındı. Deniz hayvanı şeklindeki bu bina, Sydney'in doğal dokusuna ve genel görünümüne en uygun biçimde tasarlanmış.
İnşaatlar yükseldikçe, Türk demir-çelik şirketleri de sanayi liginde tırmandı (23 Temmuz 2007)Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde en hızlı yükselişi gösteren demir-çelik üreticilerinin başarısının altında Türkiye ve Körfez ülkelerinde inşaat sektöründe yaşanan canlılık yatıyor.
Çatalca'da arsa fiyatları 10'a katlandı (23 Temmuz 2007)Son dönemde konut projelerinin şehir merkezlerinin dışına kayması, Çatalca'yı bir anda çekim merkezi haline getirdi. Yoğun talep ile birlikte arsa fiyatları da Çatalca'nın bazı bölgelerinde 10 kata varan artışlar gösterdi.
Çevre sergisine çevre cezası! (23 Temmuz 2007)Bodrum Liman Başkanlığı, deniz kirliliğine dikkat çekmek için açılan sualtı seramik sergisine 'denizi kirlettiği gerekçesiyle' 1550 YTL para cezası kesti! 2001 yılından beri sualtı sergileri düzenleyen 'Denizi Pişirdik' grubu şaşkın. Grup sözcüsü İnci İyibaş, "Bu sergiyle aşırı tüketim ve çevrenin hunharca kullanılmasına gönderme yaptık. Yoğun ilgi nedeniyle süresini uzatmıştık. Amacımız denizi kirletenleri, suyun 30 metre altında, vicdanlarıyla baş başa bırakmaktı" dedi. Bodrum Liman Başkanı Eray Aykanat'sa ceza kesmekte haklı olduğunu savundu: "Bir hafta için izin aldılar. Sergiyi izin almadan uzattıklar. Eserler deniz dibinde dağıldı, kirlilik yaratmaya başladı. Dört kez uyardık sonra ilgili kanun gereğince idari para cezası uyguladık. Sanata ve sanatçıya karşı değiliz."
Tarih: 23 Temmuz 2007 Kaynak: Radikal
'Uğur Mumcu' 'Osmanlı' oldu (23 Temmuz 2007)Esenyurt'taki 13 yıllık 'Uğur Mumcu Parkı' belediyenin dağıttığı bültende 'Osmanlı Parkı' olarak görülüyor. Uğur Mumcu Parkı'nın son dört yılda hiç bakımı yapılmadığını belirten SHP'li Belediye Meclisi üyesi Erdal Dönmez, "Belediye yeni bir yer açıyormuş gibi parkın ismini değiştirmiş. Fotoğrafta yer alan eski başkan Gürbüz Çapan döneminde yapılmış 13 yıllık Uğur Mumcu Parkı'dır" dedi. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun imzasıyla dağıtılan bültenden haberi olmadığını belirten belediyenin avukatı Emin Batmazoğlu, "Parkın adının değiştiği hiçbir resmi evrakta bulunmuyor" diye konuştu.
Tarih: 23 Temmuz 2007 Kaynak: Radikal
'Yaşlı' altyapı suçlu olabilir (23 Temmuz 2007)New York'ta gökdelenleri titreten patlamanın sebebi 83 yıllık buhar borusu, olası tehlikelerle ilgili ciddi ipuçları veriyor. Manhattan'da bir sokağın altında patlayan boru, 1882'de kurulmuş bir sistemin parçası. Uzmanlar halen patlamanın esas sebebini bulmaya çalışıyor, bazılarıysa şehrin yaşlı altyapısını suçlu buluyor. Bir tahmine göre, yağmur suyu veya bir çatlaktan gelen su, buhar borusunun içine sızmış, soğuk suyla aşırı sıcak buharın ani karşılaşması patlamaya yol açmış olabilir. Bölgede gaz maskeleriyle inceleme yapan polis, enkazda kanserojen asbest maddesi bulunduğunu saptadı. New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, "Yaptırdığımız testlere göre havada hiç asbest yok" dedi ama New York'lular havanın sağlıklı olduğu konusunda hâlâ endişeli.
Tarih: 23 Temmuz 2007 Kaynak: Radikal
Dünyanın en yüksek kulesi 'Dubai Burcu' (23 Temmuz 2007)Dubai'de inşa edilen kule, 512.10 metre yüksekliğe erişerek dünyanın en yüksek kulesi oldu. 'Dubai Burcu' adlı kule, Tayvan'ın başkenti Taipei'de dünyanın en yüksek binası olarak gösterilen 'Taipei 101'i şimdiden 4 metre geçti. Kulenin yapımına 2004 başında başlanmıştı. İnşaat seneye tamamlanacak. Şimdiden 141 kat yükselmiş bulunan kulenin kaç kat olacağı açıklanmıyor. 'Dubai Burcu', 20 milyar dolarlık devasa bir proje kapsamında inşa ediliyor. Proje çerçevesinde 30 bin konut ve dünyanın en büyük ticaret merkezi inşa ediliyor.
Tarih: 23 Temmuz 2007 Kaynak: Radikal
Eylül korkusu (23 Temmuz 2007)Başkent'in en büyük sorunu olan susuzluk tehdidinin en yıkıcı boyutta hissedileceği yerlerin başında okulların geleceğini söyleyen Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, "Ağustos ayında yapılması düşünülen su kesintisi Eylül ayında da devam ederse okullar için felaket olur" dedi.
Sulukule'ye borçluyuz (23 Temmuz 2007)Şimdi size hiç beklemediğiniz bir anda 'Darbukacı Bayram' desem neler gelir aklınıza acaba? Hatırlayamadınız mı? Biraz daha ipucu vereyim o zaman. 'Güllüye', 'Ayıcı Baryam', 'Sarhoş Emin', 'Sabayat', 'Zekiye', 'Duman Haydar', 'Kalaycı Bekir'...
Karayolları'nın 'Anadolu'su da gitti (23 Temmuz 2007)Karayolları Genel Müdürlüğü Zincirlikuyu'nun ardından Anadolu yakasındaki arazisini de satıyor. En yüksek teklif Güneri İnşaat'tan...
Susuzluğun miladı pazartesi başlıyor (23 Temmuz 2007)Kuruyor, kavruluyoruz; her şeyimizle...İktidar ve belediyeler susuzluğu bilerek gizlediler. Kısıntı veya kesintiden 'seçim' nedeniyle korktular.
Açıl lalem açıl (23 Temmuz 2007)Mobilya tasarımcısı Kadir Peker, ilginç, bir o kadar da foksiyonel bir tasarıma imza attı. ‘Lale’ adlı oturma grubu tasarımı, tıpkı bir lale gibi açılıyor, istenildiğinde ise kapatılabiliyor.
Allianoi'de son dönemeç (23 Temmuz 2007)İzmir'in Bergama İlçesi'ndeki Yortanlı Barajı'na su tutulmasıyla birlikte sular altında kalacak olan Allianoi Antik Kenti'nin kaderinin belirlenmesinde son dönemece girildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, bölgede incelemelerde bulunulması için son kez bir bilimsel kurul oluşturdu. Komisyona AÜ Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nden Prof. Dr. Hayat Erkanal, Prof. Dr. Coşkun Özgünel ve İzmir Müze Müdürü atandı. Kurul üyeleri, hazırladıkları raporu, yarın Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne teslim edecekler. Bölgedeki kazılara önderlik eden Yrd.Doç. Ahmet Yaraş, antik kentin daha önce mille kapatılarak korunmak istediğini hatırlatarak bunun çok yanlış olduğunu söyledi.
Tarih: 23 Temmuz 2007 Kaynak: Hürriyet Yazan: Umut Erdem
Tarihî mirası, mirasçılar çürütüyor (23 Temmuz 2007)Bitlis’te Osmanlı döneminden kalan tarihî evler, mirasçıların anlaşamaması ve sahip çıkmaması yüzünden yok olmayla karşı karşıya. Bitlis Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Bitlis’te 283 tarihi ev tespit ettiklerini ve bu evlerin restorasyonu için kendilerine sadece 13 kişinin müracaat ettiğini söylüyor.
El koy beş köy daha yeşersin (23 Temmuz 2007)Toprakları koruyup köylülerin yaşam standardını yükseltmek ve alternatif gelirler yaratmak isteyen TEMA'nın kampanyasıyla 5 köy kurtarıldı. Sıradaki 5 köy için TEMA vatandaşların desteğini bekliyor.
Batı, İslam mimarisini keşfediyor (23 Temmuz 2007)"İslam ülkelerindeki Ortaçağ'dan kalma mozaiklerin, Batılı matematikçilerin ancak 500 yıl sonra keşfedeceği gelişmiş geometrik özelliklere sahip olduğu ortaya çıktı.
Acar Grubu Amerikalılara Miami'de lüks konut satıyor (23 Temmuz 2007)Bir dönem Fenerbahçe Asbaşkanlığı da yapan Acar Holding'in patronu Abdullah Acar, ABD'nin tatil cenneti Miami'de Amerikalılara 1.3 milyon dolara lüks konutlar satıyor. Acar'ın müşterileri arasında Türkler de var.
"Burası Perili Köşk değil, peri gibi bir köşk" (23 Temmuz 2007)Rumelihisarı'nda Perili Köşk olarak bilinen Yusuf Ziya Paşa Köşkü uzun bir süreçten sonra restore edildi ve Borusan Yönetim Merkezi oldu. Restorasyonu gerçekleştiren mimar Hakan Kıran, halk arasında gerçekten de "perili" olarak anılan köşkün gerçek hikayesini anlattı ve cinlere perilere inanmaya devam edenlere mesaj yolladı: "Burası perili köşk değil, peri gibi bir köşk."
Sehpanızı nasıl alırsınız (23 Temmuz 2007)Sehpanın ev dekorasyonundaki rolü büyük. İşlevsel olarak en çok kullandığımız eşyalardan biri. Salonların vazgeçilmezi. Bu yüzden birçok tasarımcının favorisi. Tabii sehpalar da günün modasına uyuyor. Formları değişiyor, işlevsellikleri artıyor.
Toplam 212 haber 11 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 141. haberden 160. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
Takvim
<<Haziran 2007>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.