Haberler

Haberler

Toplam 332 haber 17 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 141. haberden 160. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
E.C.A.’dan Türkiye’ye “Tüm Zamanların En Tasarruflu Armatürleri” UNICERA Fuarı’nda (9 Nisan 2008)Elginkan Topluluğu’nun Türkiye yapı sektöründe 50 yıldır pazar lideri olan yenilikçi markaları E.C.A. ve Serel’in tasarrufu, sağlığı, estetiği ve konforu bir arada sunduğu yeni ürün serileriyle Unicera Fuarı’nda ziyaretçileriyle buluşuyor.
Vitra’dan, Dünyanın "LGA" Onaylı İlk "Ekonomik" Klozeti (9 Nisan 2008)VitrA, Alman Standartları Enstitüsü LGA’dan dünyada ilk kez onay alan ve isteğe göre 2,5-4 litre suyla çalışan ekonomik klozeti üretti.
Kentsel Dönüşüm Uygulamalarında Tarlabaşı Örneği (8 Nisan 2008)İstanbul Proje Yönetim Derneği ve PMI Türkiye’nin ortak girişimleri ile düzenlenen “Dinamikler” kongresinin dokuzuncusu 4 - 5 Nisan 2008 tarihlerinde, İstanbul Taksim The Marmara Oteli’nde gerçekleştirildi. “Dinamikler 2008: Projelerde Performans Yönetimi” başlığı ile düzenlenen oturumlardan birisi de bugünlerde sıkça konuşulan Tarlabaşı Projesi’ni konu alıyordu.
Tarihi Tahtakale Hamamı'nın Eşi Benzeri Yok (8 Nisan 2008)Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Mimarlık Fakültesi’nden bir grup akademisyen yaklaşık 3 yıldan bu yana Tire’deki tarihi hamamları akademik bazda inceliyor. Aynı ekip yine Tire’de önemli tarihi mekanlar arasında yer alan Yeniceköy Hamamıyla ilgili yeni bir proje çalışması da başlattı.
Söz Sahibi Aktörler Gebze’nin Sorunlarını Tartıştı (8 Nisan 2008)Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü (GYTE) Çayırova Kampüsü’nde 4 Nisan 2008 tarihinde düzenlenen, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Zinnur Büyükgöz, Yard.Doç.Dr. Murat Yıldız, Dr. Elif Özlem Aydın ve TMMOB Gebze Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyesi Salim Ünsür’ün konuşmacı olarak katıldığı panelle Gebze’nin sorunları masaya yatırıldı. “Sorunlarıyla Değerleriyle Gebze’yi Tartışıyoruz” başlıklı panel GYTE Rektörü Prof.Dr. Alinur Büyükaksoy’un yaptığı açılış konuşması ile başladı.
Tarihi Hanın Onarılması Talebi (8 Nisan 2008)Siverek´te Kemaliye Çarşısı'nda bulunan tarihi Hacı Yusuf Hanı´nın onarılması isteniyor. Alınan bilgiye göre, Osmanlı'nın son dönemlerinde Siverekli eşraftan Hacı Yusuf Sami Efendi tarafından geleneksel mimari tarzı ve kesme kara taştan yapılan han, son dönemlerde tahrip olmaya başladı. Çarşı esnafı adına gazetecilere açıklamada bulunan Mustafa Gelener, bir zamanlar ilçenin en güzel hanlarından olan ve Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olan Hacı Yusuf Hanı'nda, 15 iş yerinin bulunduğunu belirtti. İş yerlerinin çoğunun yıkılmak üzere olduğunu ifade eden Gelener, ''Han ve bu iş yerlerinin Vakıflar Bölge Müdürlüğünce aslına uygun restore edilmesini bekliyoruz'' dedi.
Tarih: 8 Nisan 2008 Kaynak: GAP Gündemi
Bodrum Kalesi Turizm Sezonuna Hazırlanıyor (8 Nisan 2008)Turizm sezonuna hazırlanan Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müze Müdürü Yaşar Yıldız, turizm sezonu öncesinde çalışmaların hız kazandığını ve bu kapsamda kale girişine elektronik turnike sistemi kurulacağını bildirdi ve kale girişine turnike sistemi kurulmasına ilişkin projenin geçen yıl Muğla Koruma Kurulu’nca onaylandığını belirtti.
Hasankeyf'te Mağaralar Tekrar Açılıyor (8 Nisan 2008)Batman'ın Hasankeyf İlçesi'nde bir süre önce kapatılan iş yerleri tekrar açılacak. Hasankeyf'te hiç bir sanayi tesisinin olmadığını belirten esnaflar, tek geçim kaynaklarının bu dükkanlar olduğunu söyledi.
Ilısu Barajı'nın Bir Ayağı Çukurda (8 Nisan 2008)Ilısu Barajı’nın inşa edilebilmesi için Devlet Su İşleri’nin yerine getirmesi gereken 153 ön şartı denetleyen uluslararası bilirkişi heyeti, bu güne kadar şartların hemen hiçbirinin gerçekleştirilmediğini belirtti. Heyet tarafından yayınlanan raporda Doğa Derneği’nin daha önce yayınladığı bilimsel rapora atıfta da bulunularak yapılması beklenen doğa ve kültür araştırmalarının dökümü sunuluyor.
Hamamdan Kültür Merkezine (8 Nisan 2008)Bakımsızlıktan dolayı metruk hale gelen Ördekli Hamamı, Osmangazi Belediyesi tarafından yapılan restorasyon çalışmaları sonucu kültür merkezi haline gelecek. Açılış için gün sayan tarihi mekan, 4-6 Nisan tarihleri arasında Osmangazi'yi Anma ve Fetih etkinliklerinde de birçok organizasyona ev sahipliği yapacak.
Geçmişten Gelen Miraslarımız (8 Nisan 2008)Tokat Valisi Dr. Recai Akyel, kültür ve tabiat varlıklarının korunmasının şart olduğunu iletirken "Tarihsel kent dokularının tahrip edilmesi ve yok olması ileride giderilemeyecek kayıplara neden olmaktadır." dedi. Akyel, kültür ve Tabiat varlıklarımızın korunması gerektiğini belirtti.
Cizre'nin Tarihi Sunağı İlgi Bekliyor (8 Nisan 2008)Cizre İlçesi'nde bulunan tarihi surlar ilgi bekliyor. MÖ 4000 yıllarında Gudi İmparatorluğu tarafından Dicle Nehri kenarında kurulan Cizre Kalesi ve surları yıkılmaya yüz tuttu. Cizre Kale Mahalle Muhtarı M. Zeki Macartay, "Yetkilileri surların bir an önce bu harap ve yıkılmış görünümden kurtulması için göreve davet ediyorum" dedi.
Tarihi Güdük Minare Restore Ediliyor (8 Nisan 2008)Akşehir'deki Selçuklu eserlerinden biri olan Güdük Minare Mescidi'nin restore edilmeye başlandığı bildirildi. Vakıflar Konya Bölge Müdürlüğü tarafından Akşehir'deki Nasreddin Hoca Evi yakınlarında bulunan Tarihi Güdük Minare Mescidi'nde restorasyon çalışmaları başlatıldı. Sanat tarihçileri tarafından Selçuklu eserlerinin özelliklerini taşıdığı için ender bir yapı olarak gösterilen Güdük Minare Mescidi'nin tarihi dokusu yapılan restorasyon çalışması ile yenileniyor. Selçuklu Sultanı 1. Alaaddin Keykubat'ın hükümdarlığı zamanında Müstehip Hacı Hasan tarafından yaptırılan mescidin, restorasyon çalışmalarının birkaç ay içinde biteceği bildirildi.
Tarih: 8 Nisan 2008 Kaynak: Merhaba Gazetesi
Açık Hava Müzesi Olacak (8 Nisan 2008)İl Özel İdaresi, Malatya'daki Arslantepe Höyüğü'nde ortaya çıkarılan sarayın açık hava müzesine dönüştürülmesi için 300 bin YTL ödenek ayırdı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Kazgan, İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay ve meclis üyeleri, Malatya Arkeoloji Müzesi'ni gezerek, Müze Müdürü İzzet Esen'den bilgi aldı.
Milet Müzesi Haziran'da Hizmette (8 Nisan 2008)Aydın Didim'de fiziki yapı ve güvenlik açısından yetersiz olduğu gerekçesiyle yeni bir bina yapılması kararlaştırılan Milet Müzesi'nde inşaat çalışmaları devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılan ve temeli Eylül 2007'de atılan müze inşaatının 2008 yılı Haziran ayında bitirilebileceği belirtildi.
Hilton Ordu’da yer arıyor (8 Nisan 2008)Avrupa ve ABD’de turizm sektöründe oteller zincirine sahip iki büyük firma, Ordu’da otel kurmak için yer arayışına girdi. Avrupa’nın tanınmış şehirlerinde 2 yıldızlı 2 bin 500 oteli olan ve ismi açıklanmayan yabancı bir firma, Türkiye’de 2-3 yıldızlı 80-100 adet otel kurmayı hedefliyor. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’ne (TÜRSAB) başvuran firma, özellikle Karadeniz’de yer bulunması için yardımcı olunması isteğinde bulundu. ABD merkezli Hilton Otels Corporation ise ortak çalıştığı Amplio Gayrimenkul kanalıyla Ordu’da 300 yataklı otel yaptırmak için yer arıyor. Öte yandan, TÜRSAB’dan 60 kişilik iş adamı grubu mayıs ayında çıkacağı Karadeniz gezisinde, turistik cazibesi artan bölgede doğal, tarihi, kültürel, turistik yerleri inceleme fırsatı bulacak.
Tarih: 8 Nisan 2008 Kaynak: Türkiye
Çatalhöyük Müzesi Tamam (8 Nisan 2008)Dünyanın ilk yerleşim yerlerinden biri olarak kabul edilen Çatalhöyük, Çumra Belediyesi'nin çalışmaları ile müzeye kavuşuyor. Belediye Başkanı Nasır Ersöz, yıl içerisinde kazının yapıldığı Çatalhöyük ile Çumra İlçesi arasında büyük ve kapsamlı bir müze yapılacağını söyledi.
Tarihi Medrese Kültür Merkezi Olmaya Hazırlanıyor (8 Nisan 2008)Adana'daki Ramazanoğlu Halil Bey Medresesi'nin, yapılacak çalışmayla Türk İslam Sanatları Kültür Merkezi'ne dönüştürülmesi planlanıyor. Ramazanoğlu Halil Bey tarafından 1513 yılında yapımı başlatılan Ulu Cami ve Medresesi, 1541 yılında Halil Bey'in oğlu Piri Mehmet Paşa tarafından bitirilerek ibadete açıldı. Cami; Selçuklu, Memlük ve Osmanlı mimari özelliklerini taşırken caminin doğusunda yer alan medresede ise son derece sanatsal bir şekilde kullanılan bitki motifleri ve çiniler göze çarpıyor. Ramazanoğlu Halil Bey Medresesi'nin Adana Müftülüğü bünyesinde Türk İslam Sanatları Kültür Merkezi'ne dönüştürülmesi için çalışmalara başlandı.
Tarih: 8 Nisan 2008 Kaynak: Haberler.com
Ataköy Konakları’nda kandırılıyoruz (8 Nisan 2008)Okurumuz Fatih İpek’in "Ataköy Konakları’ndan ’Florya müteahhitleri’ne karşı olmama rağmen TOKİ’nin güvencesi olduğu için bir daire aldım.
Antik Troas Bölgesi Maden Ruhsatlarına Kurban mı Edilecek? (8 Nisan 2008)Antik Troas Bölgesi bugünkü Çanakkale sınırları içinde yer almaktadır ve Kazdağları ve Yöresinde verilen yüzlerce maden ruhsatı nedeniyle dünyada eşi benzeri bulunmayan çok önemli bir kültür coğrafyası olan TROAS, biz korumazsak, yok olma tehlikesiyle yüzyüzedir. Troas bölgesindeki envanter çalışmaları henüz tamamlanmadığından neyi kaybettiğimizi bile bilemeyeceğiz.
Toplam 332 haber 17 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 141. haberden 160. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
Takvim
<<Haziran 2008>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.