Haberler

Çini ustalarının eserleri modern dünyaya taşındı

Tarih: 15 Ağustos 2006 Kaynak: Sabah Yazan: Duygu Gökmenoğlu
Şimdi yükselen trend; banyoda Osmanlı keyfi! Çini, gravür ve minyatür sanatından örneklerin işlendiği el emeği göz nuru banyo karoları, modern evlerin dekorasyonunda kullanılıyor.

Son aylarda Osmanlı motifleriyle süslü karolar büyük ilgi görüyor. Yaşadıkları mekanlarda modern dünyadan biraz olsun uzaklaşıp kendilerini tarihin kollarına atarak, saraydaymış gibi hissetmek isteyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. İstanbul'daki bir butik de, sultanlara layık tasarımlarıyla bu isteği yerine getiriyor. Nakkaş; adını, Osmanlı sarayında halılara desen çizen nakkaşlardan alan 4 katlı bir butik... İznik Çinileri, modern Türk tasarımını yansıtan mücevher bölümü ve Türk kültürünü tanıtan kitapların yanı sıra; 10 bin halıdan oluşan koleksiyonuyla, sarayın ince zevkini ve nakkaşhane ustalığını gözler önüne seren bir adres...

Büyülü Dünyaya Yolculuk
Mağazının çini bölümünde, Mehmet Gürsoy, Turgut Tuna, Mehmet Koçer ve İbrahim Erdeyer gibi değerli çini ustalarının eserlerini sunan bir koleksiyon bulunuyor. Bu bölümde Anadolu topraklarında 8 bin yıldır süregelen seramik sanatının en değerli örnekleri bir arada. Bir kadeh, kase, ya da vazo, Osmanlı'nın ihtişamını eve taşımanın en kolay yolu. Banyo tabloları ise klasik zevkle bütünleşen yeni dekorasyon trendinin habercisi... Geçmişte sarayların duvarlarını süsleyen karolar, şimdilerde modern evlere taşınıyor. 'Üç Kadın', 'Lale' ve 'Hamam' gibi temaları işleyen duvar karoları; çini, gravür ve minyatür sanatından örnekleri evlerin dekorasyonuna dahil ediyor. Siyah-beyaz ya da renkli karoların oluşturduğu bir duvar panosunu banyonuzda kullanarak, Osmanlı'nın büyülü dünyasına ya da eski hamamlara yolculuğa çıkabilirsiniz. Mutfak, teras ve şöminelerin çevresinde de kullanılabilen karolar, sahip oldukları yüzlerce farklı desen alternatifi sayesinde bahçe düzenlemelerinde de tercih edilebiliyor.
Takvim
<<Aralık 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.