Haberler

Yıldız Buluşmaları '06 Trabzon Toplantısı

Tarih: 14 Kasım 2006


Ana sponsorluğunu Kale Grubu'nun yaptığı "Yıldız Buluşmaları"nın dördüncü toplantısı Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde 03 Kasım 2006'da gerçekleştirildi.

İki oturumdan oluşan toplantının ilk oturumu Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Harun Batırbaygil, ikinci oturumunda ise Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ayhan Usta moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Harun Batırbaygil moderatörlüğünde gerçekleşen ilk oturuma Trabzon`da mimarlık hizmetlerini sürdüren Necdet Kırhan Yazıcı ve Karadeniz Teknik Universitesi Mimarlık Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Gülay Keleş Usta konuşmacı olarak katıldı.

Kırhan sunumunda tasarıma yaklaşım felsefesini işyerinden restorana kadar farklı kategorilerdeki projelerinden örnekler vererek açıkladı. Prof. Dr. Gülay Keleş Usta ise Trabzon Eski Tekel Binası Canlandırma Mimari Proje Yarışması’nda 2. ödül alan projelerinin tasarım konsepti, süreci ve projenin içeriği ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

İkinci oturumda ise Doç. Dr. Ayhan Usta moderatörlüğünde, KTÜ Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ramiz Abdülrahimov, Trabzon’da mimarlık hizmetlerini sürdüren Gürol Ustaömeroğlu ve KTÜ Mimarlık Bölümü’nden Öğretim Görevlisi Dr. Serbülent Vural konuşmacı olarak katıldılar.

İkinci oturumun ilk konuşmacısı olan Prof. Dr. Ramiz Abdülrahimov, KTÜ Merkez Kampüsü’nde inşaatı tamamlanmış olan Kongre Merkezi projesi ile ilgili genel bilgilerin yanısıra özellikle de mekanların akustik nitelikleri konusunda ile bilgiler aktardı.

İkinci konuşmacı Gürol Ustaömeroğlu, sunumunda ağırlıklı olarak üzerinde çalıştığı, zaman zaman da inşaasını üstlendiği farklı ölçeklerdeki konut projeleri ve bu projelerin temel çıkış noktasını oluşturan yerel mimariye göndermeler yaparak bilgiler aktardı.

İkinci oturumun son konuşmacısı Öğretim Görevlisi Dr. Serbülent Vural, Fiskobirlik için tasarladıkları ve kontrolörlüğünü üstlendikleri yönetim binası projesi ile ilgili sunum yaptı. Vural, sunumunda projenin inşaatı sürecinde karşılaştıkları zorluklara da değindi. Ayrıca aynı işveren için aynı arsa üzerinde hazırladıkları alışveriş merkezi projesi ile ilgili de bilgiler aktardı.

Toplantıya Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri yoğun ilgi gösterdiler. Herbir oturum sonunda izleyiciler ve katılımcılar arasında fikir alışverişleri, tartışma ortamı oluşması, bu ortama öğrencilerin aktif katılımı toplantının dikkat çekici taraflarından bir tanesi oldu.
Konuyla İlgili Linkler
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.