Haberler

İstanbul barajlarında su seviyesi yüzde 50'lerde

Tarih: 13 Mart 2007 Kaynak: Zaman
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranının yüzde 50'ler düzeyinde olduğunu belirterek, "Su rezervi bu yılı çıkarır. Şimdilik ciddi bir problem yok." dedi.

Topbaş, Gaziosmanpaşa'nın Taşoluk, Bolluca, Boğazköy ve Arnavutköy beldelerine doğalgaz verilmesi nedeniyle düzenlenen törende, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bütün dünyada küresel ısınmaya bağlı olarak kuraklık sorunu başladığını, bu yıl Türkiye'nin batı bölgelerinde ciddi bir yağış görülmediğini dile getiren Topbaş, "Bizim su rezervlerimiz yeterli. Ancak yine de suyu dikkatli kullanmak lazım." diye konuştu. Başkan Topbaş, su kaynaklarının geliştirilmesiyle ilgili olarak çalışmalar yaptıklarını belirterek, bu çerçevede Meriç'ten İstanbul'a su sağlanmasına yönelik bir düşünce olduğunu ve bu konunun incelendiğini kaydetti.

Daha önce yapılan çalışmalar sonucunda 2025'lere kadar şehrin su kaynaklarının hazır olduğunu anlatan Topbaş, şunları söyledi: "Ama hiç yağmur yağmazsa o ayrı bir konu. İdareciler olarak gelecek dönemleri düşünmek durumundayız. Çevreyi iyi kontrol etmeliyiz. En önemlisi havzaları iyi korumak. İstanbul'un tarım alanları bitti. Havzalar ciddi baskı altında. Belediyelerimizin ve halkımızın, içme suyunu yok edecek kötü davranışlardan vazgeçmeleri konusunda duyarlı olmaları gerekiyor. Barajlardaki su seviyesi şu anda yüzde 50'lerde. Bu yılı çıkarır. Ancak barajların sonraki yıllara rezervli gitmesi gerekiyor. Şu anda problem yok ama bu kuraklık gelecek yılları tehdit edebilir diye endişe ediyoruz."
Takvim
<<Aralık 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.