Haberler

'Adem ile Havva'

Tarih: 2 Nisan 2007 Kaynak: Hürriyet Yazan: Yalçın Bayer
Antalya, turizm sezonuna umutlu giriyor. Turizmciler, böyle diyorlar. Herkeste umutlu bir bekleyiş var. Berlin ve son olarak Moskova'daki turizm fuarlarından bu izlenimlerle dönmüşler.

Hava biraz kapalı, akşam karanlığı basıyor Antalya'da.

Antalya'dan Serik'e doğru gidiyoruz, oteller bölgesine.

Otobüsten indiğinizde 'sıradan' bir otele girdiğinizi sanıyorsunuz; kocaman kibrit kutusu gibi bir yapı... Bahar çoktan gelmiş; çam kokuları arasında yürüdükten az sonra karşımıza loş bir kırmızı ışık topları çıkıyor. Sanki çam ağaçlarının alevi gibi... Disko mu burası, hayır değil.

Genç kızlar, "Adem ile Havva Oteli'ne hoş geldiniz" diyor:

"Burası dünya üzerinde bir cennettir."

Nasıl bir otel burası; klasik tarzda bir resepsiyon göremiyoruz. Epeyce karanlık çünkü içerisi.

Aramızdaki yabancı gazetecilerle biraz şaşırıyoruz.

Ve az ilerde bir sesten; 'Adem' ile 'Havva' arasında geçen diyaloğu dinliyoruz. Yani, Adem'in "Aşkım cennette böyle bir yer olduğundan haberim yok" demesini, Havva'nın ona, "Bu gezegende yalnız mıyız?" diye sormasını...

Dünyanın en büyükleri
Abartı değil; bu sahneler tanıtım için aynen yaşanıyor

Bozuk Türkçesiyle konuşan genç kızımız 'Almanyalı Türk'; dördüncü kuşak sayılabilir. Almanya'da turizm okumuş; ancak ailesi dönünce zoraki İstanbul'a gelmiş, bir ilanla buraya girmiş.

"Babam beni çok özlüyor, günde üç dört kez telefon ediyor. Bilmem çalışmaya devam eder miyim?"

Alman gazeteciler, kendisini çok sevdiler; düzgün bir Almanca ile anlattığı için.

Dinlediklerimize göre, 'Adam&Eve', 'Adem ve Havva'nın öyküsünden esinlenilerek yapılmış. Özelliğini "Seks değil, seksi otel" diye özellikle vurguluyorlar. Gerçekten 'muhteşem' denilebilir. Çünkü ünlü mimar Eren Talu'nun projesi... Önce beyaz ve sonra ışığın tüm renkleriyle oynamış Talu; bilesiniz adından çok söz ettirecek. 100 dönüm üzerinde kurulmuş. 497 odası ve 24 villası var. Özellikli odaları 65 metrekareden 128 metrekareye kadar değişiyor. Her odanın 16 metrekare balkonu Akdeniz'e bakıyor. Özel bahçeli ve havuzlu villalar; 1000 metrekare büyüklüğünde... Her odada kişisel buhar banyosu ve savuna var; renk, ses ve ışık terapili... Tuvaletler hep iki kişilik; çiftler birlikte girsinler diye. 104x10 çapındaki havuzu, iki olimpiyat havuzu büyüklüğünde. Ayrıca bunun dışında çocukların da yararlandığı büyüklü küçüklü, kapalı-açık 7 havuz.. Dünyanın en uzun launge'u (10.000 metrekare), dünyanın en uzun barı (88 metre)... 8 özel mağazası, 7 restoranı, SPA'sı (4500 metrekare), en büyüğü 4500 metrekare olan çeşitli toplantı salonları... Ve de 256 metrekarelik Türk hamamı... Ve en önemlisi 'her şey dahil değil'; yarım pansiyon. Bizim gezdiğimiz akşam, otelde henüz sekiz müşteri vardı. Berlin ve Moskova'daki özel tanıtımlarında gayet ilgi görmüş. Ayrılırken Berlin'den bir gazeteci, "Buraya gelmek kolay, gitmek zor olur" dedi.

Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Talha Görgülü'nün yaptığı Kayı Grubu'na 100 milyon dolardan fazlaya mal olmuş bu etkileyici otel. Başka ortağı var mı bilemeyiz.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Ağustos 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.