Haberler

350 milyon $'lık 'Bodrum'

Tarih: 8 Haziran 2007 Kaynak: Sabah

Yaz mevsiminin gelmesiyle artan sıcaklıklar ve önümüzdeki haftalarda ilk ve ortaöğretim okullarının kapanacak olması nedeniyle, tatil planları hummalı bir şekilde başladı. Kredi faiz oranlarının geriye çekilmesi ve Mortgage Yasası'nın da etkisiyle tüm Türkiye'de talebi artan yeni konut projeleri, yazlık bölgelerde de kendini gösteriyor. Yazlık konut almak isteyenlerin en çok talep ettiği bölge ise Bodrum. Kendi evinin sahibi olmak isteyen tatilciler için Bodrum'da kimi tamamlanan kimisi de yapım aşamasında olan 350.5 milyon dolarlık 44 proje, sahiplerini bekliyor.

En büyük yatırım Yapı Endüstrisi'nde
Bodrum'daki talebi gören pek çok inşaat şirketi, irili ufaklı pek çok projeyle her türden müşterilerine cevap vermeye çalışıyor. Bunlardan bir tanesi de Yapı Endüstrisi. Bodrum'a 240 milyon dolar civarında inşaat yatırımı olan şirketin bin 200'den fazla konutu olan projeleri, Bitez, Gümbet, Gümüşlük, Türkbükü ve Turgutreis'te yer alıyor. Alesta, Aura Residence, Castle, Lavanta Bahçesi, Sandalet, Bay View gibi projeleri olan Yapı Endüstrisi'nin konutlarının fiyatları, 160 bin ile 450 bin dolar arasında değişiyor. Şirketin satılmayan sadece 180 konutu kaldı. Çağdaş Holding'e bağlı Çağdaş İnşaat da Bodrum'u "mesken" tutan inşaat şirketlerinden bir tanesi. 52 milyon dolarlık toplam 17 projesi olan şirket, daha çok villa inşaatlarıyla dikkat çekiyor. Klasik Bodrum mimarisinin ön plana çıktığı projeleriyle Çağdaş İnşaat'ın konutlarının fiyatları, 500 bin Euro'ya kadar çıkıyor.

İbak Homes özel villa yapıyor
Bodrum'da yaptığı yazlık konutlarla öne çıkan bir diğer şirket de İbak Homes. Bodrum'un Gümüşlük bölgesinde İbak Dream Houses sitesinde yaptığı özel villa projeleriyle kendini gösteren şirket, projelerde konutlar dışında bıraktığı geniş arsa alanlarıyla da huzurlu bir yaşam sunuyor. Dairelerin fiyatlarının 81 bin ile 103 bin Euro arasında değiştiği İbak Homes'ta villalar 143 bin-169 bin Euro arasında değişiyor. İbak Homes'un bir başka projesi de yine Gümüşlük'teki Farm Houses konutları. Projenin diğerlerinden farkı, adından da anlaşılacağı gibi, deniz manzarasından çok dağ manzaralı olması. Tek katlı 10 bungalovdan oluşan butik sitede fiyatlar 268 bin ile 298 bin Euro arasında yer alıyor. Bodrum'da yazlık konut projesi olan bir şirket de İzmir Turizm İnşaat. Yalıkavak'ta On The Beach, Gündoğan'da On The Rocks ve Türkbükü'nde On The Hill olmak üzere üç projesi bulunan şirketin Bodrum'daki toplam yatırımı, 8 milyon dolar civarında. Akkoyun Holding'e bağlı Temko İnşaat'ın da Bodrum'da iki konut projesi bulunuyor. Akevler ve Akrapol Delux adlı projeler, apart konutlar ile villalardan oluşuyor. 4.5 milyon dolarlık yatırımı olan Temko İnşaat'ın Akevler projesindeki fiyatlar, 37 bin 400 ile 96 bin pound arasında değişiyor. Bu yılın eylül ayında teslim edilecek Akrapol Delux'taki 24 villanın fiyatı ise 68 bin ile 153 bin pound arasında.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.