Haberler

'Şişli'de bir apartıman'dan 3 milyon dolarlık 'rezidanz'a

Tarih: 11 Haziran 2007 Kaynak: Radikal
İstanbul'da lüks yaşamın kriterleri arasına giren rezidanslarda 500 metrekarelik bir dairenin fiyatı 4 milyon dolara yaklaşıyor. Rezidansta oturanlara beş yıldızlı otellerdeki gibi 24 saat hizmet veriliyor.

Türkiye'de ve özellikle de İstanbul'da 'lüks' yaşamın kriterleri yıllar içinde değişiyor. Boğaz'da yalı ya da yalı dairesi her daim en önemli göstergeler arasında yer alırken, bir zamanlar 'Şişli'de bir apartıman' olan emlaktaki zenginlik ölçüsü günümüzde 'rezidanz'a dönmüş durumda.

Rezidans denildiğinde akla lüks, rahatlık ve beş yıldızlı otel konforu geliyor. Yani bir rezidanzta oturuyorsanız beş yıldızlı otelde kaldığınızda odanıza 24 saat verilen temizlenip toplanma, çamaşırhane, ütü, gibi hizmetleri evinize alıyorsunuz. Güvenlik, spor tesisleri, açık-kapalı havuz SPA, resepsiyon, postane, limuzin servisi, sauna, hamam, çocuklara yönelik mekânlar ve genellikle bir alışveriş merkeziyle birlikte planlandığından sinema, eğlence merkezleri de elinizin altında. İstanbul'da rezidansların büyük çoğunluğu şu anda yapım aşamasında.

Malzeme birinci sınıf
Turkish Time Dergisi'nin haberine göre henüz inşaat halindeyken daireleri kapışılan rezidansların büyük bir kısmı 2008'in bahar aylarında tamamlanacak. Her rezidansın süper lüks, fiyatı 4 milyon dolara yaklaşan daireler bulunuyor. Örneğin İstanbul'un yeni yapılan en lüks dairesi Astaş-Remag Gayrimenkul projesi olan Bellevue Residences Maneged By Kempinski'de bulunuyor. Evde otel konforunun garanti edildiği dairenin fiyatı ise 3 milyon 750 bin dolar.

Rezidanslarda birinci sınıf malzeme kullanımı da esas. Örneğin Kempinski Recidences Astoria'nın yapımcısı Astaş Gayrimenkul inşaatlarda Gaggenau ankastre ve Poggen mutfak kullanıyor. Bellevue Residences Maneged By Kempinski'de de mutfaklar özel tasarlanıyor, beyaz eşya olarak da Gaggenau konuluyor. Bu rezidansın bitiş tarihi 2007 ağustos. Selenium Twins eve teslim ithal beyaz eşya ile satılıyor. Novus Residence'ta Siemens beyaz eşya ve banyoda Artema markası ince detaylardan. Uphill Towers Residence İtalyan Erebi marka mutfak ve Gaggenau ankastre ürünler yer alıyor. Mashattan'da da ithal ürünler var. My World'de ankastrede Miele, seramikte Grespania, mutfakta Lube markası seçilmiş.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.