Haberler

Bayburt Kültür Merkezi 16 yıl sonra açıldı

Tarih: 21 Haziran 2007 Kaynak: Zaman Yazan: Adnan Değirmenci
Yapımına 1991 yılında başlanan ve 16 yıl sonra tamamlanan Kültür Merkezi, Turizm ve Kültür Bakanı Atilla Koç'un katılımıyla hizmete açıldı. Açılış törenine; Bayburt Valisi Musa Küçükkurt, Belediye Başkanı Bekir Çetin, AK Parti Bayburt Milletvekili Fetani Battal, İçişleri eski Bakanı ve Ak Parti milletvekili adayı Ülkü Güney ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören halk oyunları gösterisi ile devam etti. Törenin açılış konuşmasını yapan Bayburt İl Turizm Müdürü Bahri Akbulut, "Bayburt Kültür Merkezi geçmiş ile gelecek kuşaklar arasında bağ kurulmasında, başka bir deyişle; geçmişle, gelecek kuşaklar arasında oluşturulacak köprüde çok önemli bir görev icra edecektir. Kültür merkezimizde 69 kişilik cep sinema, 317 kişilik tiyatro salonu, fuar, sergi salonu, güzel sanatlar atölyesi, resim atölyesi, folklor salonu, idari bürolar ve kütüphane katı gibi bölümler bulunmaktadır" dedi.

Törende konuşma yapan Atilla Koç, "Bayburt'a 22 ay önce gelmiştim. Değişmiş gördüm. Şehir havasına bürünmüş. İki senenin içinde özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 30 dan fazla Kültür Merkezi açılışına katıldım. Bu benim için gurur vesilesidir. Cumhuriyet halkın iradesidir. Ülke demokrasi ile yönetilirse halkın dediği olur. İstanbul'da, Ankara'da ne varsa Bayburt'ta da o olması lazım. Açılan Kültür Merkezi içi doldurulursa gerekli vazifesini ifa eder. Haftada bir gün de olsa burayı zinde tutun. Hacı Bayram Veli'nin, Bayburtlu Zihni'nin kısaca Anadolu insanının dünyaya söyleyecek çok şeyi vardır" şeklinde açıklamada bulundu.

Kültür merkezinde Hacivat ve Karagöz Figürleri resim sergisini ve bilim fuarını gezen Atilla Koç Bayburt Bilim Sanat Merkezi'nin düzenlediği mini konseri dinledi ve eşlik etti.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.