Haberler

İmar değişirse asla bu parayı oraya ödemeyiz

Tarih: 22 Haziran 2007 Kaynak: Sabah Yazan: Seçkin Ürey
Davalık Levent'teki İETT arazi ihalesini 1.1 milyar YTL'ye kazanıp parayı yatırmayan Sama Dubai'nin CEO'su "Projeden vazgeçmek istemiyoruz ama imar durumu değişirse bu parayı ödemeyiz" dedi.

Dubai Şeyhi Muhammed El Maktum'un şirketi Sama Dubai'nin CEO'su Farhan Faraidooni, "İETT arazisi ile ilgili dava sonucunda imar değişikliği çıkarsa aynı miktarı ödemek istemiyoruz" dedi. Şirket İstanbul Levent'teki İETT ihalesini 1.1 milyar YTL'ye kazanmıştı. Ancak arazinin parasını Şehir Plancıları ve İnşaat Mühendisleri Odaları tarafından açılan imar davasının ortaya çıkmasını gerekçe göstererek ödememişti. Faraidooni, Sama Dubai'nin Türkiye'den Sorumlu Direktörü Alp Çiçekdağ ile birlikte, dün bir grup gazeteciyle öğle yemeğinde bir araya geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ihaleyi iptal ettiğini açıklamadığı sürece projeden kesinlikle çekilmeyeceklerini söyleyen Faraidooni, "Biz 1 - 1.5 yıl İETT arazisi için çalışmalar yaptık. Bu bizim için iyi bir yatırım. Dava sonuçlandığında da parayı öderiz" dedi. Türkiye'de imar davalarının iki yıl gibi uzun sürelerde tamamlandığının hatırlatılması üzerine Faraidooni, "Belediye vazgeçmediği sürece biz de vazgeçmeyeceğiz" dedi. Faraidooni, belediyenin iptal kararı alması halinde buna saygı duymaktan başka bir çarelerinin olmadığını, yeni ihaleye girmeye koşullara göre karar verceklerini dile getirdi. 

Değişiklik Olmamalı 
Faraidooni, söz konusu imar davası sonucunda İETT arazisinin imar şartlarında bir değişiklik yapılması halinde farklı bir karar alabileceklerine dikkat çekti. "O zaman farklı bir iş planı söz konusu olur" diyen Faraidooni, şöyle konuştu: "Biz ihaleyi kazandığımız miktarı mevcut şartlar için ödemek istedik. İmar değişirse şartlar da değişir. Eğer imar değişikliği sonucunda daha fazla kat çıkabileceksek, istenirse daha fazla öderiz. Ancak daha az kat inşa edebileceksek de daha düşük bir ödeme yapmak istiyoruz. Değişiklik olamazsa da taahhüt ettiğimiz miktarı öderiz. Ayrıca ihale nedeniyle fiyatın yükseldiğini de düşünmüyoruz. Araziye İstanbul'un gayrimenkul piyasasının koşulları dikkate alındığında uygun fiyat verdik."
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.